Моди для SMF

3201

Давно не писав в цю рубрику, але тепер збираюся надолужити згаяне і розповісти про тих модифікаціях для движка SMF, які я використовував сам і знайшов їх корисними і зручними.

Моди для SMF

До цього ми розглянули лише одну модифікацію Sitemap, необхідну для створення карти форуму у форматі XML і HTML (призначену для відвідувачів форуму). Крім того, ми розглянули у наведеній за посиланням статті питання, пов’язані з установкою модів.

Enhanced Quick Reply — розширює функціонал форми швидкого відповіді форуму SMF

Сьогодні ми поговоримо про Enhanced Quick Reply, що дозволяє розширити можливості форми швидкого відповіді до можливостей форми розгорнутої відповіді, а так само про dQuoteSelection, який дає можливість вставляти в форму швидкої відповіді цитати, простим виділенням потрібного тексту поста мишею і натисніть на кнопку «Цитувати (виділене)».

Багато користувачів Simple Machines Forum вважають зручним мати «швидка відповідь» по функціоналу не поступається формі розгорнутого. Їм просто зручніше прокрутити сторінку до кінця і написати своє повідомлення, використовуючи при його оформленні всі можливості, які за замовчуванням є тільки в тому варіанті, який відкривається на окремій сторінці.

Але тут, звичайно ж, все залежить від тематики конференції та її аудиторії. В якихось випадках аскетична форма, встановлена за замовчуванням, більше припаде до душі вашої аудиторії, ніж її розширений варіант, про який я буду розповідати далі. Вирішувати вам та відвідувачам вашого форуму.

Спочатку потрібно завантажити Enhanced Quick Reply, керуючись інструкцією на цій сторінці. Звертаю вашу увагу, що всі моди розраховані на установку на дефолтну тему оформлення.

Якщо ви змінили тему, то при установці можуть виникнути проблеми. В цьому випадку потрібно буде виробляти установку модифікації вручну, для чого можна використовувати докладну інструкцію, що розповідає що і в якому файлі потрібно змінити. Подивитися цю інструкцію можна на сторінці завантаження мода (докладніше див. по наведеній трохи вище лінком).

Для автоматичної установки Enhanced Quick Reply потрібно виконати наступні дії:

  • залогуватися під адміном
  • вибрати у верхньому меню пункт «Адміністрування»
  • з лівої колонки вибрати пункт «Пакети модифікацій»
  • у вікні, вибрати «Встановлення пакунків»
  • в області «Завантажити пакет», натиснувши кнопку «Огляд», знаходимо на нашому комп’ютері файл enhanced_quick_reply-2.0 New.zip і натискаємо кнопку «Завантажити»
  • Далі ви дієте згідно з даною інструкцією розробників. Якщо у вас виникли проблеми при установці, то, можливо, ви знайдете відповідь у статті з наведеної вище посиланням.

    Проблема може бути пов’язана з недостатніми правами доступу для папок, в які буде встановлюватися мод. Ви можете ознайомитися з загальними відомостями з прав доступу до файлів і папок , а так само з тим, як можна змінити права доступу до файлів і папок на сервері за допомогою програми FileZilla (тут.

    За замовчуванням «швидка відповідь» не показується. Для того, щоб його активувати потрібно виконати наступні дії:

  • авторизуватися на форумі SMF під адміном
  • вибрати у верхньому меню пункт «Адміністрування»
  • з лівої колонки вибрати пункт «Теми оформлення», який знаходиться в області під назвою «Конфігурація»
  • у вікні з верхнього меню Simple Machines Forum вибрати «Загальна зміна налаштувань»
  • у вікні, що вам потрібно буде зробити настройки своєї теми оформлення (шаблону), для чого ви повинні по черзі клацнути по посиланнях «Установки, прийняті за замовчуванням для гостей і нових користувачів» і «Налаштування теми оформлення для зареєстрованих користувачів», розташованих відразу під назвою вашої теми (в моєму випадку дефолтна тема)
  • Моди для SMFМоди для SMF

  • у нижній частині відкритого вікна налаштувань вам потрібно знайти поле «Форма швидкої відповіді» і з випадаючого списку, поряд з цим полем, вибрати пункт «включити, за замовчуванням розгорнута»
  • Моди для SMFМоди для SMF

  • не забудьте натиснути на кнопку «Зберегти» внизу вікна
  • Тепер, перейшовши в яку-небудь гілку вашої конференції та прокрутіть сторінку, внизу ви побачите форму «швидка відповідь» з функціоналом, як у форми розгорнутого:

    Моди для SMFМоди для SMF

    Що і потрібно було показати.

    dQuoteSelection — вставка в форму «швидка відповідь» цитати

    dQuoteSelection додає можливість вставляти цитати з будь-якого посту в «швидку відповідь». Для цього потрібно буде всього лише виділити потрібний фрагмент тексту поста і натиснути на кнопку «Цитувати (виділене)» розташовану зверху:

    Моди для SMFМоди для SMF

    Спочатку потрібно завантажити dQuoteSelection. Для автоматичної установки виконати наступні дії:

  • увійти під адміністратором
  • вибрати у верхньому меню пункт «Адміністрування»
  • з лівої колонки вибрати пункт «Пакети модифікацій»
  • у вікні, вибрати «Встановлення пакунків»
  • в області «Завантажити пакет», натиснувши кнопку «Огляд», знаходимо на нашому комп’ютері, файл dQuoteSelection_2.4.zip і натискаємо кнопку «Завантажити»
  • Після того, як встановіть мод dQuoteSelection, ви зможете вставляти цитати з інших посад у своє повідомлення простим виділенням потрібного фрагмента тексту SMF і натисканням на кнопку «Цитувати (виділене)». При цьому, вставлена в ваше повідомлення цитата, буде виглядати наступним чином:

    Моди для SMFМоди для SMF

    Зверху, над полем цитати, буде показана дата та ім’я користувача, текст якого ви вставили в своє повідомлення. Якщо клацнути мишею по цій написи, то ви переміститеся безпосередньо до цього повідомлення. На мій погляд це дуже зручно.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу