Використовуємо соцмережі

2011
  • Можливості та реєстрація в Google+
  • Стрічки і спілкування в соціальній мережі
  • Профіль, кола, фото і …
  • Створення брендового сторінки в Гугл+
  • Авторство на свій сайт через Google Plus
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу поговорити про що з’явилася нещодавно соціальну мережу Google Plus. Компанія Google вже кілька разів намагалася урвати частку пирога на ринку соціального спілкування, де безроздільно править Facebook (або Вконтакте, якщо розглядати тільки рунет).

    Але, на жаль, для них всі попередні наміри їх команди не мали особливого успіху. Однак, останню спробу можна назвати найбільш вдалою, бо за версією гугловцев в їх соціальній мережі зареєстровано вже близько чверті мільярда користувачів.

    Використовуємо соцмережі

    Багато. Тим не менше, при більш глибокому аналізі, стає очевидним, що зацікавленість і залученість користувачів в Гугл+ знаходиться на невимірний нижчому рівні, ніж у того ж Фейсбуку (що вже говорити, якщо навіть Пинтерест і Pikabu її обійшли за популярністю).

    За деякими даними середній час, проведений користувачами в социалап з плюсом, вимірюється в одиницях хвилин, а у разі Фейсбуку — десятком годин. Однак, з усього різноманіття подібних проектів саме сьогоднішній герой мені ближче і зрозуміліше всього.

    Можливості та реєстрація акаунту на Google Plus

    Напевно, тут свою роль зіграло те, що Гугол дуже сильно відстав по часу від своїх конкурентів і всі, хто мав бажання спілкуватися в соціальних мережах, вже розібрані і поділені між лідерами ринку, а здерти користувача з насидженого місця, ох як не просто.

    Команда цього гіганта навіть намагалася свого часу купити Твіттер і свої соцмережі намагалася будувати (з 2004 року працює Orkut), але все це або не склалося, або не принесло бажаного результату.

    З іншого боку, сильне відставання по часу не завжди зупиняло і було серйозною перешкодою для цієї «імперії добра». Яскравий приклад — новий браузер пщщпл хром, який, з’явившись тільки в 2008 році, вже випередив всіх інших учасників ринку, які грають на цьому полі набагато довше (Опера, Фаєрфокс і Експлорер).

    Крім цього соціальна мережа Google+ сама по собі має в основі кілька свіжих рішень, які повинні, по ідеї, привернути додаткову увагу. Також не варто скидати з рахунків і мільярдну аудиторію всіх інших їхніх сервісів (пошуку, ютюб, Гмаила, згаданого браузера, операційки для мобільних пристроїв Андроїд і багато іншого). Вся ця міць зараз спрямована на залучення все більшої кількості відвідувачів в плюсову соціалку.

    Ви вебмайстер? Відмінно, значить ви зацікавлені в установці на свій сайт кнопки Google+1, яка одночасно дозволяє розшарювати сподобалися користувачеві сторінки в свій аккаунт соціальної мережі з плюсом.

    Так і в свій аккаунт вебмастер, напевно, буде транслювати анонси нових матеріалів і намагатися розширити аудиторію його читачів. Крім цього в Google+ можна деяким чином закріпити авторство текстів на вашому сайті саме за вами (про це читайте нижче).

    Але вебмайстрів не так вже й багато, а ось звичайні користувачі схоже не надто охоче і не занадто швидко пересідають на нову голку. Тому, звичайно ж, робиться все від нього залежне — відразу після реєстрації та створення облікового запису в Гуглі ви автоматично стаєте учасником цієї соцмережі (щоб заборонити потрібно буде покопати в налаштуваннях).

    Ну, та бог з ним, давайте швиденько пробіжимося по її можливості і подивимося, чим вона може бути корисна вебмайстрам (шкурні інтереси, так сказати). Для початку вам належить створити обліковий запис Google, якщо такого у Вас ще немає. Зробити це не просто, а дуже просто — створюєте поштову скриньку на Gmail і вважайте, що справу зроблено.

    Після того, як заповніть поля з особистою інформацією для майбутнього облікового запису і придумаєте унікальне ім’я поштової скриньки, вам розкажуть про новому значенні профілю і відразу ж запропонують додати своє фото:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Профіль останнім часом сильно социализировался і служить в першу чергу потребам Google+. Якщо аккаунт вам потрібен тільки для роботи з поштою, то фото буде, напевно, зайвим, а ось для спілкування в соціальній мережі фотографія або зображення з будь-якого знадобляться.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Як я і говорив, все зараз робиться для підсаджування максимальної кількості користувачів на голку Гугл Плюс. Тому відразу після отримання аккаунта вас в цю соцмережу і спробують спрямувати:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Якщо аккаунт в «імперії добра» у вас вже є, то просто переходьте на головну сторінку Google Plus. Вам відразу запропонують пошукати своїх друзів або знайомих, а ще імпортувати контакти з пошти Яху чи нового Хотмайл. Мабуть, що це далеко не самі популярні сервіси в рунеті. Було б логічніше тут побачити Фейсбук, Вконтакте або Твіттер. Однак, маємо те, що маємо:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Знайшли кого-небудь гідного нової соціалки? Негайно окольцуйте його, а то втече. Для цього досить підвести курсор миші до кнопки «Додати» або «Підписатися», що знаходиться поряд з потрібним суб’єктом. З’явиться випадаюче меню з уже наявними у вас кільцями, тобто колами. Для створення нового кола достатньо перейти по самій нижній ссылке:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Одного і того ж суб’єкта можна засовувати в необмежену кількість кіл. Інша справа, що зміст цих самих кілець (кіл) полягає в тому, що таким чином ви рассаживаете своїх опонентів по окремих альтанок, де і будете обмінюватися з ними інформацією. Наприклад, створили коло «Близькі друзі» і викладаєте для них глибоко особисті речі, які побачать тільки ці самі довірені челы.

    Потім ще можете з усіма або з окремими членами кола відеоконференцію на десять персон замутити, що на даний момент взагалі є ексклюзивною фішкою саме Google+. Що примітно (і зручно), ваші опоненти не бачать в які саме круги ви їх засунули, тому спокійно можна створювати коло При_урки і пхати туди всяких редисок або просто колег по роботі (хоча, для них краще Лінкедін підійде):

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Якщо на тій сторінці, що показана на третьому отсель скріншоті, ви натиснете кнопку «Продовжити», то вам ще запропонують підписатися на стрічки відомих людей. В інтернеті є навіть сервіс, де можна споглядати Топ найпопулярніших особистостей в Гугл+, якщо це вам цікаво.

    Якщо не цікаво, то побачите всю сердечну турботу про ваше проведення часу в цій соціальній мережі:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Ну, і на останньому кроці потрібно буде вказати (при бажанні) інформацію про себе, яка буде доступна всім користувачам мережі Google+:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    До речі, якщо до вашого комп’ютера підключена веб камера, то сервіс може сфотографувати вас для профілю негайно (сонного й не причесанного), по натисненню на кнопку. Дуже зручно, на мій погляд, можна було б, правда, і без кнопки, а автоматично і без права видалення фото — дивись і додалося б кількість користувачів цієї соцмережі за рахунок бажаючих поржать блукаючи по профілям.

    Ну, ось і все, тиснете на кнопку «Готово» і попадаєте, власне, саму святая святих — оболонку соціальної мережі. Колись давно туди могли потрапити лише обрані (за запрошеннями), ну, а тепер можуть ходити всі, кому не лінь.

    Стрічки і спілкування в соціальній мережі Гугл Плюс

    Інтерфейс у багатьох сервісах Гугла зараз уніфікований і соціалка використовує той же дизайн, що і описаний мною трохи раніше інтерфейс пошти Гмайл. Те ж саме можна сказати і про використання аякса — все на висоті і веб-сторінка не перезавантажується часто. Нові порції даних на манер Твіттера автоматично завантажуються, що дозволяє новинний стрічці дійсно бути нескінченною.

    Однак саме це може стати мінусом. Наприклад, я додав у свої кола декількох користувачів, які постійно викладають анімовані Gif зображення, які, в свою чергу, досить багато важать.

    У Google+ я заходжу від випадку до випадку, і при довгій і наполегливій перегляді стрічки браузер починає серйозно пригальмовувати. Я б, наприклад, не відмовився від можливості включення в ньому примусової пагинации (розбиття на сторінки з можливість переходу з ним).

    На головній у них відображається зведена стрічка, що складається з нових повідомлень всіх ваших опонентів з усіх кіл. Однак, ви можете відфільтрувати показ повідомлень від людей, які належать до якого-небудь окремому колу. Список оних ви зможете знайти у верхній частині вікна (кнопка «Ще» допоможе оглянути весь спектр кілець):

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Зараз, правда, дизайн у них трохи змінився в бік схожості на інші соціалки типу Фейсбку або Вконтакте. Є можливість відображати новини у стрічці, як в одну, так і в дві колонки, а то меню, що завжди було ліворуч, тепер сховалося під спойлер з написом «Стрічка». Коли ви за нього клікніть, то все встане на свої місця.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Якщо вам є що сказати, то не застосовуйте це зробити у спеціально призначеній для цього формі вікна Google Plus:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Як тільки ви встановите курсор у це поле, вікно змінить свій вигляд і внизу з’явиться список (у вигляді розташованих рядком кнопок) кіл, користувачам яких буде показано ваше майбутнє повідомлення (пост), а так само з’явиться посилання «Додати ще людей». При натисканні на неї відкриється списків всіх ваших спільнот, щоб ви могли вибрати потрібний або потрібні.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Кнопки кіл, користувачі, які побачать це ваше повідомлення, будуть відображатися під полем вводу повідомлення, і у вас буде можливість видалити той чи інший коло зі списку оповіщення, просто натиснувши на хрестик. Крім попередньо налаштованих вами спільнот, при створенні повідомлення ви зможете обрати в соціальній мережі Google+ наступні варіанти:

  • Для всіх — повідомлення побачать абсолютно всі ваші опоненти і ті, хто вирішив відвідати ваш профіль у цій соцмережі. Ці записи будуть відкриті для індексації пошуковими системами, а значить, можуть з’являтися в результатах пошуку.
  • Розширені кола — пост буде доступний не тільки опонентам з ваших спільнот, але і тим, хто перебуває в їхніх колах (друзі друзів, знайомі знайомих і т. д.)
  • Мої круги — в Гугл Плюс є можливість не розсилати повідомлення в ті спільноти, які ви віднесете до списку «Тільки читаю». Фактично, у цей список увійдуть тільки ті, які ви вважаєте можливим ощасливлювати своїми повідомленнями.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

  • Можна буде просто ввести нік (що це таке?), якого ви побажаєте включити в список адресатів, і у вас з’явиться можливість додати його окремо. Таким чином можна відправляти суто особисті повідомлення, адресовані окремим користувачам, яке не побачать всі інші:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

  • Є ще кілька моментів, які ви можете використовувати при створенні повідомлення в мережі Google Plus:

  • Під полем з повідомленням знайдете піктограми, які допоможуть вам урізноманітнити сухий текст зображеннями, відео, посиланнями і навіть якимись заходами (ця функція з’явилася недавно).
  • Крім цього зображення, відео та посилання можна додавати в текст простим їх перетягуванням (з браузера, редактора або просто з вікна менеджера тотал командер) на поле вводу (підтримується не всіма браузерами, але Хром справляється з цим на ура).
  • Можна форматувати текст, укладаючи його фрагменти в наступні знаки:
  • _курсив_
  • *жирний*
  • -закреслений-
  • Якщо хочете вставити посилання на профіль учасника соцмережі з плюсом, то досить буде поставити під вводиться тексті перед його ім’ям знак @ або +.
  • Якщо підвести курсор миші до кнопки з одним із кіл, куди ви маєте намір транслювати своє повідомлення, то у спливаючому вікні у вас з’явиться можливість поставити галочку для примусового повідомлення поштою користувачів цих співтовариств про появу вашої нетленки в їх стрічці (щоб не пропустили).
  • У полі додати одержувачів (праворуч) є маленька стрілочка, натиснувши на яку у вас з’явиться можливість заборонити коментування вашої запису, або ж заборонити її репостинг (користувачі, що побачили ваше повідомлення в своїй стрічці, не зможуть його розіслати своїм кіл).
    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі
  • Вже після публікації свого повідомлення в Гугл+ у вас буде можливість внести в нього зміни (редагувати) або видалити, а також заборонити коментарі або репостинг в тому випадку, якщо ви забули це зробити перед публікацією:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Крім цього, у вже опублікованих ваших або чужих повідомленнях можна буде подивитися, кому саме вони доступні (без вказівки кіл, природно), а ще можна буде додати сподобалася запису +1, зробити її репост в якісь свої круги або ж запропонувати провести відеокімнати:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Якщо ваша запис отримає визнання у користувачів, то в її правому нижньому куті ви побачите статистику з кількістю доданих їй +1 і кількістю репостов. Ще у вас буде можливість залишити свій коментар, якщо це не заборонено автором посту.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Як не дивно, але +1 можна поставити навіть коментарю, а якщо ви раптом виявите, що поспішили з його публікацією і не помітили граматичну помилку, то ніщо не поміщає вам його відредагувати за допомогою кнопки «Змінити».

    У ролику відображаються російські субтитри (малоінформативні, правда). Якщо ви їх не бачите, то активуйте цю опцію в налаштуваннях ютюбовского плеєра:

    Профіль, кола та інша мішура в Google Plus

    Давайте з стрічками соціальної мережі Гугл Плюс закінчувати і переходити до наступного пункту лівого вертикального меню, яке називається Профіль.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Ліве меню є випадаючим і з’явиться воно після того, як ви підведете курсор миші до лівого верхнього кута екрану. Якщо ваш сторінка прокручена вниз, то це буде виглядати так:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    А якщо вона знаходиться в самому верхньому положенні, то так:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Нічого складного тут немає. За замовчуванням відкривається друга вкладка горизонтального меню під назвою «Записи». Тут живуть всі залишені вами повідомлення (пости).

    На першій вкладці «Про себе» відображається все те, що ви вважали за потрібне повідомити про себе світовій спільноті. Ну, насправді, ви самі вільні вибирати ті кола, яким буде доступний той чи інший розділ вашого профілю (внизу вікна редагування буде можливість вибрати довірені спільноти, однак за замовчуванням там обраний варіант «Всі кола»).

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Хочете це змінити? Та без проблем. Клацніть по синій кнопці Змінити, розташованої внизу кожного блоку.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    В профілі ще можна буде подивитися додані вами фото і відео, а також подивитися ті веб-сторінки, на яких ви опустилися до клацання по кнопці Google+1. Останню функцію можна використовувати в якості своєрідних закладок гідних вашої уваги публікацій в інтернеті. Все це неподобство налаштовується шляхом натискання все на ту ж кнопку «Змінити».

    Якщо ви з лівого вертикального меню виберіть пункт «Популярний», то зможете побачити найпопулярніші на даний момент повідомлення в Google+ (за кількістю їх репостов і плюсодинов).

    «Заходи» дозволяють вам організовувати різні сейшени, при цьому можна буде з мобільного телефону, оперативно відправляти зроблені фото та відеоролики в соціальну мережу Google+. Дана опція з’явилася недавно, і в деталях її налаштування я ще не розібрався, так і не компанійський я товариш, щоб мені ця мулька знадобилася.

    На вкладці «Фото» з лівого меню зосереджені інструменти з перегляду і завантаження медіафайлів у соціальну мережу. Насправді всі ці фото і відео будуть зберігатися в належному вашого аккаунту альбомі Google Фото. Так, крім поштової скриньки і аккаунта в Гугл Плюс ви ще отримуєте місце для зберігання ваших фоток. Правда в Picasa є обмеження на розмір збереженої інформації в 1Гб.

    Але є одне але — всі фото завантажені через Google+ в розрахунок братися не будуть, ніж ви можете скористатися. Давайте перевіримо. Зайдіть на сторінку онлайн альбому Picasa і переконайтеся, що там з’явилися всі завантажені вами в соціальній мережі фотографії:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    А тепер переконаємося, що в цьому альбомі, як і раніше доступний цілий гігабайт простору (клацніть по кнопці «Завантажити», розташованої вгорі вікна Picasa):

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Загалом виходить, що за розширення дискового Picasa платити зовсім не обов’язково, якщо фото завантажувати через соціальну мережу Google Plus. Правда, в цьому випадку всі фото будуть обрізатися до розміру 2048/1536, т. к. це регламентується правилами цієї соцмережі.

    Також на вкладці «Фото» є можливість перегляду і роботи з альбомами, з завантаженими вами фотками в запису, а так само з тими фотографіями, де хто-то вас зазначив. Вибачте, цими штуками я не користувався, тому й замовкаю.

    Переходимо на вкладку «Люди» з лівого меню Google plus (раніше це справа називалося Кола). Тут все лаконічно і, напевно, зрозуміло без моїх настанов.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    На вкладці «Мої кола» можна створювати нові і додавати до них користувачів можна з багатьох місць, але саме на вкладці «Кого ви додали» можна буде вдумливо перетасувати користувачів між спільнотами, простим утриманням і перетягуванням їх іконки на потрібний коло.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Та й самі кола теж можна перетягувати і міняти місцями, домагаючись найбільш актуального побудови списку. Юзабіліті на висоті. Так, ще в контекстне меню кнопки «Дія» (розташована вгорі праворуч) не забудьте заглянути.

    Наступна вкладка «Адреси», спираючись на ваші уподобання і місце розташування, запропонує ознайомитися з різними корисними закладами (готелями, ресторанами, музеями тощо) і побачити їх оцінку іншими користувачами соціальної мережі Гугл плюс.

    Максимальна сума балів складає 5 і саме від цього потрібно відштовхуватися, ну і ще почитати відгуки користувачів, природно. По ідеї, в Адресах можна навіть забронювати столик або номер у готелі, але особисто я дуже далекий від цього (бо домосід і скнара).

    Вкладка «Прямий ефір» дозволяє подивитися поточні відеокімнати і організовувати відеоконференції числом до десяти персон. Говорить в даний момент чол потрапляє на великий екран, а всі інші видні в маленьких віконцях, розташованих під ним. У фейсбуці такого початку не було і вони змушені були домовлятися про використання для цієї мети Скайпа.

    Особисто у мене немає веб камери і я навіть не уявляю, який може бути кайф в такому спілкуванні, але, швидше за все, я просто-напросто троглодит і ретроград. Загалом пробуйте самі, а я продовжу вже для вебмайстрів або бізнесменів, які зацікавлені у створенні сторінки для свого сайту, бізнесу, бренду або продукту в мережі Google+. Справа це не складне, але все ж пару слів сказати варто.

    Створення брендового сторінки в Гугл Плюс

    Вкладка «+Сторінки» ховається в лівому меню. Там ви побачите список вже створених вами сторінок і зможете редагувати настройки при необхідності.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Якщо ви ще тут ніколи не були, то для створення нової сторінки в Гугл+ вам потрібно буде натиснути на відповідну кнопку:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    По суті сторінки в Google Plus дуже схожі все на той же профіль, який ми вже розібрали трохи вище. Тобто вони фактично є повноцінними користувачами соціальний мережі, хоча і не є живими предметами. Однак, є і відмінності:

  • Ваша +сторінка зможе додати користувача в свій круг тільки після того, як він додасть її в свій (отже, потрібно буде проводити компанії по просуванню)
  • Далі я просто процитую сам Гугл Плюс, бо сказати краще просто не можливо (зверніть увагу, яка йде жорстока дискримінація за ознакою живе — не живе):

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

  • Тепер про те, як створити +сторінку. Натиснувши на відповідну кнопку на показаних вище скріншотах, вам запропонують на вибір п’ять типів майбутніх брендових сторінок, і саме від цього вибору буде залежати, що саме ви зможете відобразити на ній:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Для сайту або блогу найкращим чином підійде саме другий варіант «Продукт або бренд», бо в його налаштуваннях буде можливість додати Url-адресу свого ресурсу.

    Спочатку вам потрібно буде вибрати з випадаючого списку найбільш відповідну категорію:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Потім даєте їй назву і вказуєте Урл сайту:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Потім вводите її опис, контактні Емайл і телефон, після чого тиснете на кнопку «Готово».

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Власне, як і обіцяв, ви отримуєте в своє розпорядження фактично ще один профіль, але вже не особистий, а професійний. До речі, можете при бажанні підтвердити адресу свого сайту (право володіння, натиснувши на кнопку Зв’язати з +сторінкою». Особисто у мене нічого не вимагали, бо я з під цього ж запису входжу в панель Гугл Вебмастера, де право володіння цим ресурсом вже підтверджував.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    А тепер залишається тільки публікувати на цій брендованої сторінці цікаву інформацію, щоб її плюсовали і репостили як можна більше число користувачів, а також додавали її в свої круги. Для сайту ідеальним варіантом, напевно, було б налаштувати автоматичну трансляцію анонсів нових статей на вашому ресурсі з його RSS стрічки. Але я поки не знаю, як це зробити. А ви знаєте? Поділіться, плизззз.

    Перемикатися між своєю +сторінкою і живим профілем можна буде, натиснувши маленьку стрілочку в самому правому верхньому куті вікна Google+ (правіше мініатюри вашої фотки).

    Для реклами своєї сторінки можна поставити на свій сайт фірмову кнопку (віджет) для підписки на неї.

    Можна буде вибрати один з трьох варіантів відображення:


  • Google+Використовуємо соцмережі
  • Також можна вибрати російську мову і подивитися, що вам дадуть зробити додаткові параметри (ширина віджета, його колірна схема і вибір типу). Ну, а потім у відповідності з порадами вставити код в шаблон вашого сайту (можете зробити за аналогією з вставкою коду лічильників відвідуваності в Joomla та WordPress):

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Підтвердження авторства статей на своєму сайті через Google Plus

    У статті про копіпаст способи захисту свого контенту від злодійства я вже писав про метод, який нам пропонує Яндекс (додавати текст ще не опублікованій статті в спеціальний розділ панелі Яндекс Вебмастера і тільки після цього здійснювати його публікацію). Метод простий, але при цьому потрібно не забувати кожен раз робити описане дійство.

    Лідер світового пошуку в цьому плані пішов іншим шляхом і пропонує нам пов’язати свій профіль у соціальній мережі Google+ (але не +сторінку) зі своїм сайтом, і тоді в його видачі поруч з фрагментів вашого сайту буде з’являтися і наша фотка з профілю цієї соціалки. Приблизно, так:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    При цьому на кожній сторінці вашого сайту повинна бути розміщена посилання, що веде на сторінку вашого профілю в Google+. Власне, це і є однією з головних умов визначення авторства. Крім цього під заголовком кожної статті було б непогано згадувати ім’я автора, збігається з тим, що ви вказали в цій соцмережі.

    В Гугл Плюс є пам’ятка на цю тему. Там написано, що даний проект знаходиться в стадії пілотного й існує принаймні два (не гарантують нічого) способу прив’язки, опублікованих вами в інтернеті матеріалів до вашого профілю:

  • Перший спосіб найбільш простий, але для його реалізації необхідно мати пошту для домену, тобто поштову скриньку виду [email protected] (до речі, його можна буде завести безкоштовно поштою Яндекса). Якщо такої у вас є, то досить буде його підтвердити на цій сторінці:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Необхідно буде ввести E-mail і натиснути на кнопку «Підтвердити». На вказаний E-mail прийде лист, де буде мати місце відповідна кнопочка:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Ну, і при такому способі підтвердження авторства через Google+ вам ще доведеться потурбуватися:

  • Розміщенням фотки в профілі, де чітко проглядається ваш фейс
  • На всіх вебстраницах вашого сайту, авторство яких ви хочете приписати собі, повинні бути зазначені Ім’я та Прізвище, збігаються із зазначеними в профілі
  • Подивитися, що саме Гугл+ зможе видерти з ваших сторінок в плані авторства, можна буде тут.

  • Другий спосіб підтвердження авторства трохи складніше і використовувати його доведеться в тому випадку, якщо пошти домену у вас з якихось загадкових причин немає. Потрібно буде, по суті, лише розмістити зворотну посилання зі сторінки свого сайту на ваш профіль в Google+, а також у налаштуваннях профілю (область «Мої публікації») додати URL вашого ресурсу:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

  • Точно не можу сказати, але схоже, що брендовий сторінку теж можна прив’язати до свого сайту. Буде це бути підтвердження авторства я не знаю, але якщо ви перейде в профіль саме своєї сторінки і натиснете кнопку «Змінити профіль», на вкладці «про себе» з’явиться відповідна кнопка:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Після натискання на зазначену кнопку вам буде запропоновано виконати нескладні дії — розмістити зазначений код на головній сторінці свого сайту:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

  • Взагалі, намагаючись зрозуміти суть деяких речей у цій соціальній мережі, я натрапляв на деякі невідповідності і вогкість. Ну, що ж, молодо — зелено. Будемо сподіватися, що хоча б з -дцатой спроби «імперії добра» вдасться закріпитися на ринку соціальних мереж. Хоча…

    Так, забув ще сказати про налаштування Google Plus, які об’єднані з налаштуваннями вашого облікового запису. Перейти в них можна з лівого меню за однойменним пункту. Покопатися в них, бо є нюанси.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу