Знайти гроші в мережі

2102
  • Кворк очима замовника
  • Для тих, хто планує заробляти тут
  • Партнерська програма в Kwork
  • Резюме
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні хочу «оглянути» з’явився недавно на ринку сервіс від розробників ГоГетЛинкса, МираЛинкса, Телдери (і ще ряду інших менш відомих продуктів). Орієнтуючись на успіхи попередніх сервісів (особисто я їх активно використовую у всіх можливих варіантах — замовник, виконавець, рефовод) можна цілком припустити, що і Кворк (саме так він називається) не посоромить своїх власників.

    Отже, знайомтеся — Kwork.ru. Як і багато продукти цього розробника — це біржа, де зустрічаються замовники і виконавці, а також ті, хто хоче на них заробити (з допомогою партнерки по залученню нових клієнтів на обидві сторони, що особливо актуально саме на початковому етапі роботи сервісу, але це «великий секрет»).

    Знайти гроші в мережі

    Найбільший успіх (при належному підході) зазвичай мають ті сервіси, що пропонують щось нове. Однак, Кворк — це біржа фріланса. А адже їх більш ніж достатньо на ринку і що тут можна запропонувати нового? Але не поспішайте, бо є у цього сервісу те, що, можливо, зробить його популярним.

    У Кворка є концепція продажу послуги, як товару за фіксованою вартістю (500 рублів). Багатьом замовникам буває складно вибрати фрілансера на «класичної біржі» (наприклад, Воркзилле) і, мабуть, це відчули розробники даного сервісу, запропонувавши абсолютно інший підхід до вирішення цієї проблеми. Та й самому фрілансеру складно буває продати свою послугу в «класичному варіанті», однак, набагато простіше продати її, оформлену як товар готовий до купівлі.

    Кворк очима замовника

    Кворк — це і назва біржі, і водночас певний пакет послуг, оформлених зразок товару (на чомусь подібному картці товару). Вартість кворка фіксована — 500 рублів, і це, по суті, мінімальний обсяг роботи, який можна замовити або виставити на продаж на цій біржі.

    Пример КворкаЗнайти гроші в мережі

    На сторінці кожного кворка, крім опису роботи і її обсягу, є також можливість оцінити рейтинг (репутацію) цього виконавця, почитати відгуки, подивитися його портфоліо, дізнатися термін виконання роботи, з’ясувати скільки подібних робіт вже виконано фрілансером і хто він взагалі такий. Ну прям реальна картка товару. Прочитав і можна купувати.

    При пошуку потрібної послуги біржа ранжує пропозиції (кворки) на основі таких показників як:

  • Наявність відгуків вже відбулися замовників і ступінь їх позитивності.
  • Трапляються повторні замовлення від тих же клієнтів.
  • Часто даний фрілансер відмовляв або прострочував терміни виконання роботи.
  • Поиск на kworkЗнайти гроші в мережі

    Якщо з боку виконавця буде допущений «шлюб», то він ніколи не отримає гроші, бо біржа цього не допустить. Мало того, він поімеет мінус в репутацію, а це дуже негативно позначиться на становищі його кворков в каталозі. В купе це є хорошим стимулом для чесної співпраці. Вирішити спірні ситуації можливо з допомогою фахівців з тех. підтримки (арбітражу).

    Цим якраз біржа Kwork і відрізняється від інших — тут має місце бути відповідальність виконавця. Робиш добре, ти в топі, отримуєш масу замовлень, робиш погано — не отримуєш гроші і нові замовлення, скатываешься вниз. Майже як у реальному житті. До речі, відгуки в кворках дозволять швидко вибрати хорошого виконавця.

    Взагалі, тема диференційованої ціни і оформлення послуги за образом і подобою товару мені особисто імпонує тим, що серйозно спрощується питання вирішення невеликих повсякденних завдань. Припустимо, що мені потрібно намалювати favicon для сайту. Власне, робота фахівця в цьому випадку якраз і буде коштує ті самі 500 рублів (якщо не звертатися, звичайно ж, до студії Лебедєва).

    На «класичної» біржі фріланса якщо я виставлю заявку на подібну задачу, то доведеться потім дуже довго і клопітно розгрібати пошту на предмет отриманих від фрілансерів пропозицій і вивчати портфоліо кожного виконавця-кандидата. Одне це вже змушує відкладати задумку в довгий ящик або, як у мене найчастіше виходить, намагатися все зробити самому, хай і в збиток якості, зате без гемора. У разі Kwork — вибрав по портфоліо виконавця, замовив, отримав. І ніяких відкладення на потім. Ну, зручно же.

    Природно, що коло виконуваних на Kwork.ru робіт не обмежується тільки завданнями, розв’язуваними власниками сайтів або бізнесу (логотип розробити, проставити посилання, текст написати тощо). Тут і звичайні «життєві хотілки» можна швидко втілити в життя. Вірш комусь присвятити, знайти що-то в мережі, вирішити задачку, інформацію по темі отримати і т. д.

    Таким чином, замовлення будь-якої послуги в цій біржі доступний буквально в кілька кліків — просто виберіть потрібний кворк і оплатіть його. Завдання моментально відправиться фрілансеру (виконавцю) і буде виконано у зазначений в описі термін. Виконавець ж отримає оплату автоматично, але тільки після підтвердження вами виконання роботи. Якщо виникнуть тертя, то вони вирішуються через арбітраж (техпідтримку).

    Все схоже йде до того, що з часом послуги фріланса почнуть поширюватися на багато категорій життя і замовляти можна в один клік, як покупки в інтернет-магазині.

    Для тих, хто планує заробляти на Kwork.ru

    Відповідно, тим хто подумує про заробіток в мережі варто уважніше погортати тематики кворков і, можливо, що ваші навички там теж знайдуть застосування. Зрештою, можна стати і родоначальником напрямку — можливо, що попит є, але не знаходить поки реалізації.

    Особливістю Kwork.ru є те, що тут фрілансери розміщують свої послуги, які можна купити буквально в один клік (як товар в інтернет-магазині). І це не тільки логотипи, рекламні статті, посилання і розкрутка груп у соціальних мережах. Сервіс об’єднує різнопланові послуги, всього і не перерахуєш.

    У цьому випадку (коли ви вирішите спробувати фрилансерское щастя на цій біржі) потрібно розуміти, що найважливішою інформацією є якраз опис наданої вами послуги (той самий кворк). Чим чіткіше ви всі опишіть, тим більше ймовірності у вас буде перемогти в арбітражі, якщо попадеться екзальтований замовник (та й взагалі менше виникне якогось непорозуміння).

    По суті, це як характеристики товару в інтернет-магазині. Тут навіть виконавець іменується «продавцем»:

    Как продать свою услугу на Kwork.ruЗнайти гроші в мережі

    Всі параметри наданої послуги заповнюються фрілансером при створенні кворка (картки послуги). Для різних категорій можуть додаватися різні обов’язкові поля, щоб підвищити чіткість опису.

    Наприклад, для посилань є обов’язкове поле «Джерело посилання», щоб не виникало непорозумінь з замовниками, де саме буде розміщено посилання і т. д. Можна і у успішних «конкурентів» (фрілансерів, які працюють на цій біржі у вашій же тематиці) щось корисне підглянути.

    Создать kworkЗнайти гроші в мережі

    Створена вами картка послуги відправляється на модерацію, де перевіряється на предмет відповідності з правилами біржі і при необхідності може бути відкоригована або взагалі видалена. До кворку можна додавати додаткові опції за додаткову плату:

    Дополнительные опции кворкаЗнайти гроші в мережі

    Створене вами пропозиція буде жити близько року, і при необхідності ви зможете на час прибрати його з каталогу зайшовши в «Мої кворки».

    До речі, 400 рублів, зазначені при створенні кворка, це не помилка, бо 20% від оплати роботи бере на себе біржа. Тому те, що для замовника коштує 500 рублів, вам як виконавцю принесе 400. Може бути комісія і могла б бути трохи менше, але зовсім без неї не буває (у кого-то 10, у кого-то 15, а у кого-то і 25 відсотків). Але не це головне (просто це потрібно враховувати при формуванні обсягу робіт), хоча малька і несподівано.

    По суті ж, в Kwork.ru ви просто розміщуєте опису (картки) своїх послуг і отримуєте замовлення без виснажливих переговорів і тестових завдань, якими рясніють «класичні біржі». Ніяких доопрацювань, змін і нових «хотілок» замовника. Ви виконуєте тільки той обсяг робіт, який описаний в кворке. Потрібні доопрацювання — значить замовник купить у вас ще одну послугу. І це правильно.

    Біржа в цьому випадку виступає гарантом дотримання прав як замовника, так і прав фрілансера. Кинути замовника, отримавши від нього передоплату, тут не вийде. Так само як і навпаки — замовник не зможе не оплатити виконану роботу, якщо вона повністю відповідає опису послуги та узгодженими вимогами, які могли бути озвучені в листуванні (якщо вони мали місце).

    Не забувайте, що важливим показником буде накопичена вами репутація виконавця (відображається у вигляді зірок). На це впливає як кількість виконаних робіт, так і кількість отриманих позитивних і негативних відгуків.

    Репутация в бирже фрилансаЗнайти гроші в мережі

    Є також і система рівнів, коли ви йдете по драбинці професіоналізму, починаючи від Спеціаліста і закінчуючи Експертом (з проміжним званням Професіонал). Власне, замовники все це враховують, так і у ранжуванні при пошуку по біржі се теж активно враховується. Загалом, як і в житті — важливий кар’єрне зростання.

    Партнерська програма в Kwork

    Насправді, партнерки — це дуже чудова річ як для власника, так і для тих, хто в ній бере участь (за умови чесності з обох сторін). Сумніватися у власників цього сервісу не доводиться, бо вже досить давно і успішно співпрацюю з ними на терені інших продуктів — Миралинкса, Гогетлинкса і Гетгудлинкса. Там теж є партнерські програми, які вже принесли мені укупі чималі гроші:

    Бонусы миралинксаЗнайти гроші в мережі

    Бонусы ГогетлинксЗнайти гроші в мережі

    Як я вже говорив, партнерська програма вигідна всім. Наприклад, коли я брав інтерв’ю у засновника і співвласника Гогетлинкс, то він на питання про використовувані методи популяризації біржі сказав, що нічого крім партнерки особливо і не використав. А результат-то який — найпопулярніша біржа вічних посилань. Але повернемося все ж до героя нашого сьогоднішнього оповідання.

    Мені б дуже хотілося, щоб партнерка Kwork.ru теж би була настільки ж успішна (для них і для мене, звісно). Умови у них цілком собі звичайні — 2.5% виплачується того, хто привів покупця і стільки ж того, хто привів до біржу продавця (фрілансера). У сумі це 5% від суми угоди (яка списалася з рахунку замовника). Якщо обох учасників угоди привели ви отримаєте усі 5% відсотків, а якщо ні, то доведеться поділитися.

    Є генератор партнерської посилання — досить просто вставити Url сторінки Kwork.ru і до нього автоматом додати «реферальний хвостик»:

    Генератор рефссылокЗнайти гроші в мережі

    Ну і, звичайно ж, всілякі банери ви знайдете на цій же сторінці трохи нижче. Особисто я віддаю перевагу обходитися без них, але на різних сайтах може бути по-різному.

    Резюме

    Цікаво. І в плані замовлень, і в плані спробувати «нажитися» на партнерці. Треба буде подивитися за розвитком даного проекту. На мій скромний погляд, у нього є всі задатки успішного вирішення досить гостро стоїть перед багатьма проблеми знайти виконавця і, навпаки, успішно докласти свої зусилля на терені фріланса. Як кажуть, «будемо подивитися» за динамікою розвитку.

    Ну, а поки можу тільки порекомендувати реєструватися і пробувати на зуб цей «чудовий плід».

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу