Знайти гроші в мережі

1936
  • Як можна заробляти з партнерками в Аdster.io?
  • Реєстрація в Аdster і отримання коду віджета від Tickets.ru
  • Додавання сайту в Бігун, виплати і партнерка Аdster
  • У підсумку
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні хочу поговорити про досить цікавий варіант заробітку на своєму сайті (або на притягнення іншими способами аудиторії в партнерську програму).

    За всім цим стоїть (як я зрозумів) команда одного з колишніх Цопов Рмя (в минулому році Яндекс відмовився від співпраці з ЦОПами і, до речі, отримав в результаті досить істотний відтік партнерів з РМЯ, бо не всі захотіли переходити на пряму роботу з ним).

    Знайти гроші в мережі

    Команда, як я зрозумів, повністю збереглася і використовує свій семирічний досвід на подібному терені. По суті вони стали Цопом Бігуна (третій гравець контекстного бізнесу в рунеті), але все ж основним джерелом заробітку в мережі Аdster.io позиціонується партнерська програма з пошуку авіаквитків Tickets.ru. Вона дозволяє ефективно монетизувати туристичний і околотуристический трафік (свій або куплений де б то не було).

    В додаток до цього є можливість роботи з контекстом Бігуна, і найголовніше, що при використанні Аdster в якості посередника (їм Бігун виплачує відсоток, а не користувачі) немає проблем з виплатами (вони вже близько року працюють за цією схемою і скарг не спостерігається). Поріг входження майданчики в Бегунт декілька нижче, ніж в РМЯ (300 унікальних відвідувачів проти 500), а варіантів виплат стільки ж, скільки раніше було в Цопах РМЯ (на будь-який смак, що сподобається тим, хто ще не легалізував свої доходи).

    Плюс підказки професійної команди техпідтримки з оптимізації доходів (як було раніше в Цопах), в перспективі акції і т. п… загалом, мене це справа зацікавило…

    Як можна заробляти з партнерками в Аdster.io?

    Я трохи вище згадав Цопи, але, можливо, хтось не в курсі, що це таке. Справа в тому, що Яндекс (як і інші гравці контекстного ринку — наприклад, Бігун) розміщує контекстні оголошення не лише у своїй пошуковій видачі, але і на сайтах партнерів, які утворюють так звану Рекламної мережі Яндекса (РМЯ). Щоб стати партнером, потрібно подати заявку та відповідати певним критеріям.

    Ось, а Цопи (Центри обслуговування партнерів) були посередниками між Яндексом і партнерами (власниками прийнятих в РМЯ сайтів). Команда Цопов відповідала за залучення нових партнерів (проводили акції, лотереї тощо), а також працювала з вже існуючими — допомагала їм максимально вдало монетизувати свій сайт, надавала зручні варіанти виведення коштів (десятками способів), видавала якісь додаткові бонуси і т. п. Т. е Цопи виконували роль рекламних агентів Яндекса і отримували відсоток відрахувань від його доходів.

    Після того, як Цопи Яндекс скасував, залишився єдиний варіант роботи з РМЯ через прямий договір, що багатьох власників майданчиків не влаштувало по ряду причин. Одна з команд Цопа вирішила, що накопичений досвід роботи можна перенести на інше поле, і стала за фактом Цопом Бігуна, а також створила партнерську програму з пошуку і продаж авіаквитків через сервіс Tickets.ru. Назвали компанію, як ви вже зрозуміли, Аdster (Аdster.io).

    Я міг би цього не говорити, але просто хотів підкреслити, що реєструючись у Аdster.io ви будете мати справу не з новачком, а з аксакалом інтернет-бізнесу в рунеті. Якщо не помиляюся, то у цієї команди близько семи років за плечима успішної комерційної діяльності та роботи з клієнтами. Ну, а це, на мій погляд, дуже важливо, бо для мене, наприклад, досвід роботи з одним із колишніх Цопов Яндекса (П-П) є одним з найбільш яскравих і в плані ставлення до клієнта, і в плані заробітку.

    Пора переходити від лірики до практики. На даний момент Аdster пропонує три способи заробітку:

  • Партнерська програма з пошуку і продажу авіаквитків (через сайт Tickets.ru). Виплачується від 60 до 80 відсотків з доходів системи (або близько 1.8% від вартості куплених залученими вами клієнтами квитків). В якості промо-матеріалів пропонують віджети двох розмірів (і двох колірних забарвлень), які має сенс використовувати на своїх сайтах туристичної або близької тематики:

    Примеры виждетов Tickets.ruЗнайти гроші в мережі

    Також є можливість отримати звичайну рефссылку або код банера, в який вона вже буде вшита. Це підійде арбитражникам, власникам спільнот в соціальних мережах, блогерам і т. п.

  • Блоки з оголошеннями контекстної реклами від Бігуна (докладніше дивіться у довіднику). Ну, як би, тут все стандартно — вибираєте тип, розмір і місце розташування коду рекламного блоку (можна попередньо отримати консультації з цього приводу у техпідтримки Аdster).
    Пример рекламного блока БегунаЗнайти гроші в мережі
    Однак, всі додані майданчики повинні будуть пройти модерацію в Бігуні, і лише після цього можна буде починати заробляти. Основна умова — це якісний сайт з посещалкой вище 300 уніків на добу, якщо він знаходиться на платному хостингу і вище 500 користувачів, якщо на безкоштовному. Платять в Бігуні і за кліки, і за перегляди оголошень.
  • Власна реферальная програма по залученню користувачів безпосередньо в партнерську мережу Аdster. Ну, пам’ятаєте, у всіх Цопов були свої партнерки (особисто для мене це був найуспішніший досвід заробітку на партнерках)? Ось тут те ж саме — ви будете отримувати 5% з доходів всіх ваших рефералів (природно, не оббираючи їх — ділиться прибутком безпосередньо Аdster).

    Після реєстрації в системі ви зможете отримати рефссылку і використовувати її на свій розсуд (розміщувати на своєму сайті, в тематичних форумах, соцмережах, блогах, відправляти поштою тощо). Промо-матеріалів (банерів) поки немає, як я зрозумів.

  • Що ще важливо? Висновок зароблених коштів. Можливі виплати на різні гаманці і системи платежів.

    Варианты выплат в АdsterЗнайти гроші в мережі

    Жодних перешкод у вигляді високого мінімального порогу для виплат не існує. Можна налаштувати отримання автоматичних щомісячних виплат на потрібний вам гаманець, або можна налаштувати виплати за запитом, якщо з якихось причин вам це здається більш зручним. Власне, від теорії можна вже переходити до практики.

    Реєстрація в Аdster і отримання коду віджета від Tickets.ru

    Реєстрація в Аdster максимально спрощено — потрібно або вказати Емайл, або вибрати авторизацію через одну з соціальних мереж, на яких у вас є аккаунт:

    Регистрация в АdsterЗнайти гроші в мережі

    При введенні адресу знято з підписки ви відразу потрапляєте в адмінку партнерської мережі, а пароль (для наступних входів) буде висланий вам на пошту (не забудьте пассворд надійно зберегти).

    Насамперед, природно, варто додати свої майданчики для заробітку в Tickets.ru (партнерка з продажу авіаквитків, з дуже хорошим відсотком відрахувань) або в Бігуні (контекстна рекламна мережа типу РМЯ або Адсенс). Можна і в той, і в інший свій додати сайт — рішення про остаточне його прийняття буде приймати модератор мережі.

    Добавление площадки в партнерскую сеть АdsterЗнайти гроші в мережі

    Для того, щоб отримати код віджету від Tickets.ruніяких додаткових дій не потрібно — тільки тиснете на кнопку «Підключити». Що примітно, код універсальний і його можна копіювати і вставляти в потрібне місце на сайті без попередніх налаштувань. Налаштування зручніше робити, вже маючи перед очима віджет — потрібно буде лише оновити сторінку вашого сайту для застосування нового розміру (горизонтальний або вертикальний прямокутник), кольору (темний або світлий) або вмісту (пошук, посилання або банер).

    Куди саме в шаблоні сайту вставляти код віджета пошуку квитків, це вирішувати вже вам. Якщо ніяких ідей і досвіду в цій справі немає, то сміливо звертайтеся до техпідтримки (у них величезний досвід як в роботі з клієнтами, так і з розміщенням блоків реклами — 7 років не жарт). У всякому разі, у гілці серч відгуки про це хороші. Якщо у вас блог на WordPress, то раджу почитати статтю про файли шаблонів, які використовуються в темах оформлення.

    Особисто я на одному з своїх сайтів (частково торкаються туристичну тематику) поставив вертикальну форму пошуку квитків праворуч від основного вмісту і зробив цей блок нерухомим при прокручуванні сторінки з допомогою додавання css властивості Position fixed.

    Знайти гроші в мережі

    Статистика за замовленням квитків буде доступна на відповідній вкладці, але варто враховувати, що там немає даних про кількість переглядів форми пошуку (або банера), а також про кількість відправлених через неї запитів. У статті будуть відображати дані досконалим лидам (викупленим квитками):

    Статистика по лидам в Tickets.ruЗнайти гроші в мережі

    Ще раз згадаю, що пропонується в якості промо-матеріалів по Tickets.ru не тільки віджет пошуку авіаквитків (він краще всього підійде для установки і заробітку на своєму сайті, але також банер і звичайна реферальне посилання для залучення користувачів в цю систему пошуку квитків.

    Виды промо-материалов партнерки Tickets.ruЗнайти гроші в мережі

    Посилання та банер будуть актуальні в більшій мірі для арбітражніков (залучають трафік з контексту, соцмереж, тізерів і т. п. місць), власників спільнот і розкручених сторінок в соціальних мережах, блогерів (в тому числі на безкоштовних блог-платформах) і т. п. В загальному, зверніть на це увагу.

    Додавання сайту в Бігун, виплати і партнерка Аdster

    А ось, щоб отримати код для вставки контекстних рекламних блоків від Бігуна на свій сайт, доведеться вказати його Урл, а також надати доступ до статистики, щоб модератор міг з нею ознайомитися при винесенні рішення.

    Добавление сайта в БегунЗнайти гроші в мережі

    Основними критеріями про прийняття в партнерську мережу є відвідуваність (не менше 300 унікальних відвідувачів) і якість майданчика. Всі рішення по модерації майданчиків приймає саме Бігун (їх модератори). У партнерській мережі Аdster немає впливу на їх рішення (точно так само було і в Цопах РМЯ). Однак, в більшості випадків (в залежності від причини відхилення, звичайно ж) техпідтримка дає поради вебмайстрам по оптимізації сайту і через місяць подає майданчик повторно на модерацію до Бігун. Якщо вебмастер відповідально ставиться до даного процесу у 9 випадках з 10 майданчик приймають.

    Після проходження модерації вам буде запропоновано додати потрібні вам рекламні блоки і встановити код на ваш сайт:

    Настройка рекламного блога Бегуна в АdsterЗнайти гроші в мережі

    Після цього в адмінці Аdster в розділі «Статистика» ви зможете відслідковувати ваші поточні доходи. Подробиці читайте в розділі довідника, присвяченого Бігунові.

    Як правило, відразу буває дуже складно вибрати оптимальний формат і місце розміщення контексту. Потрібно експериментувати і дивитися на результат. Але тільки не поспішайте — кожен з варіантів слід тестувати не менше тижня, що отримати більш-менш достовірний варіант.

    Що стосується виведення зароблених грошей із системи. Тут, на відміну від РМЯ, варіантів досить багато (як і було раніше, будучи Цопов) — і Вебмані, і ОкПей, і RBK Money, і багато іншого.

    Вывод заработанных денег из партнерской сети АdsterЗнайти гроші в мережі

    Один нюанс, який слід враховувати. Виплати в Аdster можна одержувати як на регулярній основі (з 20 по 25 число кожного місяця), так і за запитом. Щоб виплати здійснювалися автоматично, потрібно буде поставити відповідну галочку на вкладці «Запис» — «Фінансові налаштування»:

    Настройка автоматических выплат в АdsterЗнайти гроші в мережі

    Виплати за запитом можна замовити на вкладці «Фінанси», натиснувши кнопку «Замовити виплати».

    Крім зазначених вище способів монетизації трафіку на вашому сайті, можна спробувати щастя і з партнерською програмою Аdster. Пару років тому партнерки Цопов Рмя були для мене найбільш прибутковими серед усіх інших. Відсоток стандартний для Цопа — 5% від сум, зароблених вашими рефералами.

    Після реєстрації в Аdster в лівому меню адмінки ви знаходите пункт «Реферали» і копіюєте рефссылку на сторінці.

    реферальная программа АdsterЗнайти гроші в мережі

    Розміщувати її можна як на своєму сайті (наприклад, в тематичних статтях чи в спеціальному блоці сайдбара), так і на тематичних форумах, соцсетах, відправляти по пошті своїм знайомим вебмайстром і так далі. На цій вкладці ви зможете надалі відслідковувати статистику по ваших рефералам і бачити зароблені на них суми (згадаю, що ці суми у рефералів не відбираються, а виплачуються з коштів системи — вона просто ділиться з вами прибутком).

    У підсумку

    Стисло окреслю своє поточне бачення перспектив роботи з партнерською мережею Аdster:

  • Багато вебмастера у свій час відмовилися переходити на прямий договір з Яндексом після епопеї з закриттям Цопов. Хтось не захотів легалізуватися, когось принципово не влаштував один-єдиний спосіб отримання виплат, когось заробітки не вразили. Adster.io пропонує зараз реальну можливість заробітку на показах і кліках (Бігун) і лидах (Tickets.ru) з гарантованими (і це дуже важливо) виплатами на будь-який смак і відтінок легальності роботи в мережі.
  • Поріг входження в Аdster нижче, ніж в Рмя — 300 уніків проти 500. Комусь це здається несуттєвим, а комусь дозволить, нарешті, почати монетизувати свій проект (або мережа проектів).
  • Основний напрямок заробітку, це, звичайно ж, партнерська програма Tickets.ru. Тому було б здорово мати в загашнику проект з туристичною і близької до неї тематики. Хоча, свій сайт мати не обов’язково. Можна використовувати чужі, або туристичні спільноти в соцмережах (свої і чужі, купуючи в них пости і ставлячи рефссылки), або арбитражить будь-яким знайомим вам способом. Відсоток відрахувань по цій партнерці дуже високий — від 60 до 80 відсотків від доходів Tickets.ru (до 1.8% від вартості куплених квитків).
  • Крім цього, є можливість заробітку на контекстній рекламі з партнерською програмою від РС Бігун, про що я вже згадував. Оплата ведеться і за кліки, і за перегляди.
  • Є реферальна програма, що дозволяє заробляти на сайтах з тематиками близькими до мого блогу (вебмастера, манімейкери, seo, заробіток в мережі тощо). Відрахування за партнерці цілком гідні для Цопа — 5% від доходів залучених у систему користувачів.
  • На мій погляд, має дуже зручний інтерфейс адмінки — сучасний, адаптивний, реєстрація в один клік (в тому числі і через соцмережі), є детальний довідник.
  • Саппорт, як я зрозумів, залишився той же, що і працював протягом 7 років в Цопе РМЯ, а значить є фахівці, які допоможуть грамотно оптимізувати доходи (правильно розмістити оголошення, вибрати напрямок монетизації і т. п.)
  • Судячи з новин, хлопці намагаються постійно розвиватися, додавати нові можливості заробітку і покращувати інтерфейс.
  • Загалом, реєструйтеся, вивчайте, пробуйте і робіть для себе висновки. Буде цікаво їх почути. Спасибі.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу