Освоюємося з інтернет-грошима

3076
  • Можливості та реєстрація в Грошах від Mail.ru
  • Налаштування безпеки і робота в Деньги@Майл.ру
  • Інші можливості і перспективи mail грошей
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні ми продовжимо багаторічний діалог на тему платіжних систем популярних в рунеті і буржунете. На черзі у нас не так щоб дуже відома, але тим не менш і не зовсім обойденная увагою користувачів платіжка Деньги@майл.ру. Який мега-корпорації вона належить, думаю, пояснювати не потрібно.

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Про саму компанію майл.ру і її пошукову систему Go.mail.ru я вже досить докладно писав. До складу цього мега-порталу входить кілька десятків різних сервісів і не мати серед них свою власну систему віртуальних платежів було б, напевно, моветоном (що це?).

    Гроші від mail.ru відкрилися в 2009 році і були, в першу чергу, орієнтовані на забезпечення потреб тієї величезної аудиторії, якою володіє цей портал (десятки мільйонів відвідувачів на добу).

    Можливості та реєстрація в Грошах від Mail.ru

    Основне її призначення — здійснення інтернет платежів. І саме під це заточені тарифи. За введення коштів в майл.ру відсотків з вас не візьмуть, так само як і при оплаті послуг або товарів в інтернет-магазинах утримана комісія не буде. Це дуже схоже на політику багатьох інших платіжних систем, наприклад, в популярних зараз Ківі гаманцях теж можна вводити і оплачувати послуги з товарами без втрат. І це правильно, бо стимулює економних користувачів.

    Однак, за переказ коштів на рахунок іншого користувача Майл Грошей буде взята комісія в розмірі піввідсотка від суми платежу (у Вебмані комісія 0.8 відсотка), а висновок засобів і зовсім пов’язаний з серйозними втратами — цілих п’ять відсотків з вас буде утримано самою системою і це окрім комісії, яку з вас можуть взяти посередники виводу (банки тощо). Інші тарифи ви можете переглянути на цій сторінці.

    Тому рекомендувати Гроші.Мейл.Ру для виведення коштів з інтернету було б не доречно (WebMoney для виведення підходять набагато краще, особливо для легального), а от оплачувати валютою Майла стільниковий телефон, інтернет, онлайн ігри, домени і хостинг, а також багато іншого цілком зручно і зовсім не дорого. Хоча, повторюся, є маса конкуруючих платіжних систем, що працюють за схожими схемами в Росії (вищезгаданий Ківі, Єдиний гаманець від W1, Liqpay з його не дуже хорошими відгуками, РБК мані і ін)

    Швидше за все Деньги@Майл.ру будуть ідеальним вибором для тих, хто оплачує за допомогою гри на цьому порталі або ще які-небудь послуги, а в якості бонусу вони ще отримають можливість оплачувати ряд послуг і товарів в інтернет-магазинах, які приймають платежі в цій електронній валюті (можна буде навіть віртуальну картку отримати, щоб оплачувати за допомогою неї товари в буржунете або прив’язавши карту до PayPal отримати можливість оплачувати товари на Ебай).

    Тому можна сказати, що ця система носить якийсь местячковый характер, до того ж у неї не так сильна захист від крадіжки або шахрайства, так і можливостей оплати значно менше, ніж у того ж Ківі (наприклад, нещодавно вони прекрыли оплату ЖКГ), хоча платіжка ця ще молода і потихеньку розвивається.

    Отже, реєстрація в Деньги@mail.ru починається, безумовно, з закладу поштової скриньки на цьому найстарішому фришном сервісі (якщо у вас його досі не було заведено). Як це зробити я описувати не буду, бо ви самі зможете пройти по посиланню, заповнити поля та отримати бажаний емайл від Майла.

    Як тільки ввійдете в свою пошту на Mail.ru, переходьте на сторінку Money.mail.ru і сміливо натискайте на кнопку «Відкрити свій рахунок»:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Після цього ви повинні внести зміни або ж погодитися з датою вашого народження, адресу поштової скриньки і тим, що ви є громадянином Росії. На жаль і ах, але Гроші від майл.ру дозволяють себе використовувати лише громадянам цієї країни. Це може бути критичним, коли ви захочете вивести кошти з цієї системи, а надати скан російського паспорта не зможете:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Натиснувши на кнопку «Створити гаманець», ви будете негайно ощасливлені поздоровленням про вливання у славні ряди власників рахунку на Mail.ru, а також побачите його номер, нульовий баланс на ньому, ряд вкладок для роботи з рахунком, запрошення негайно і без комісії закинути трохи грошиків зі своєї кредитної картки або ж зі свого гаманця у Ківі (правда, не зрозуміло навіщо, адже ківі можна все оплатити і без посередництва майла), терміналу Ківі або Зв’язкового:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    З платіжної картки просто так гроші перевести не вийде, бо її треба спочатку прив’язати до свого гаманця в деньги@mail.ru. Робиться це в три етапи:

  • Спочатку заповнюєте реквізити своєї картки на цій сторінці, після чого на ній блокується сума в межах 50 рублів. Крім реквізитів картки доведеться вказати і номер свого мобільного, на який будуть приходити одноразові паролі для підтвердження активації карти і правил з неї через цю систему платежі:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

  • Потім ви шляхом отримання SMS зі звітом про суму заблокованих на карті засобів, або шляхом звернення до інтернет-банкінг, або шляхом звернення в службу підтримки банку імітував вашу карту з’ясовуєте точну суму, яка була заблокована.
  • Ну і на останньому кроці вводите три останні цифри на звороті карти і ту суму, яку у вас заблокували, а також одноразовий пароль надісланий на стільниковий. Після цього картка буде активована і ви зможете поповнювати свій рахунок в Грошах Майл.ру з її допомогою, вводячи кожен раз одноразовий пароль присылаемый в SMS повідомленні (аналог Enum авторизації в WebMoney, але тільки виключно для платежів з картки).
  • Налаштування безпеки і робота в Деньги@Майл.ру

    Це ми трохи відволіклися. А, власне, при спробі що-небудь побачити в своєму гаманці, побачите спливаюче вікно з пропозицією негайно придумати платіжний пароль, який потрібно буде потім вводити при вході в свій веб аккаунт:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Природно, що платіжний пароль має бути складним, але в той же час його потрібно буде зберігати в надійному місці, бо процес його відновлення деньги@mail.ru досить тоскний. Настійно раджу не нехтувати безпекою і користуватися перевіреними менеджерами паролів (аля, KeePass).

    Вони не тільки допоможуть створити складну комбінацію, але і дозволять її надійно запам’ятати і безпечно вводити при авторизації. Також раджу і програму, що дозволяє поставити пароль на комп’ютер або папку, для безпечного зберігання ваших конфіденційних даних.

    Т. о. для входу в свій гаманець ви спочатку авторізуетесь на порталі, шляхом введення адреси поштової скриньки та пароль до нього, а вже потім у вас, при необхідності, попросять ввести платіжний пароль для роботи з системою Гроші від Майл.ру:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Тут же ви знайдете посилання на сторінку з формою для відновлення забутого пассворда, яка теж вам знадобиться при неправильно введений пароль п’ять разів до ряду. При створенні і введенні платіжного пассворда вам буде запропоновано скористатися віртуальною клавіатурою, що може трохи знизити ризик його відведення трояном (вірусом), зчитувальним набираються на вашій фізичній клавіатурі символи.

    Взагалі трояни небезпечна річ, і в мене не так давно була багатомісячна епопея пошуку і видалення вірусів з сайтів, які туди потрапили завдяки відведенню паролів трояном (імовірно). По-любому безпеки багато не буває і навіть той факт, що у вас немає параної, не означає, що за вами не стежать.

    Якщо ви виберіть з верхнього меню (праворуч) пункт «Налаштування», то знайдете там можливість змінити створений платіжний пассворд, при підозрі на його крадіжку, а також ввести обмеження по IP адресам тих комп’ютерів, з яких буде дозволений доступ у ваш гаманець на сайті деньги@mail.ru, що також сприятиме підвищенню безпеки:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Так, і ще буде не зайвим прив’язати номер свого мобільного до свого гаманця у Майл.ру гроші, щоб потім було б максимально просто відновлювати забутий або загублений платіжний пароль. А пункт «Отримання платежів — кнопка «Дай п’ять!»» дозволить отримати код одного з трьох кнопок, які потім можна буде розмістити на вашому сайті для збору пожертв на вашу чи чиюсь іншу користь:

    Дай пять - Деньги Майл.руОсвоюємося з інтернет-грошима

    У пункті «Налаштування повідомлень» варто перевірити наявність галочок у перших двох рядках, бо вони дозволять своєчасно дізнаватися про зміну балансу і спробах зміни платіжного пароля і своєчасно на це реагувати:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    З верхнього меню гаманця майл грошей можна буде подивитися історію здійснюваних операцій, а ще ввести необхідну суму на вкладці «Внести» з допомогою описаних там способів, які в своїй більшості з вас не зажадають сплати комісії:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Загалом все те ж, що і в інших популярних платіжних системах рунета. На вкладці «Оплатити« ви знайдете безліч інстанцій, куди деньги@майл.ру можна буде витратити, хоча у того ж Ківі таких можливостей буде на порядок більше. Можливостей звернути в готівку віртуальну валюту від цього поштового сервісу не так і багато (вкладка «Вивести»):

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    До можливостей виведення коштів з деньги@mail.ru віднесли та переказ коштів всередині системи на рахунок іншого користувача. Ну, а про грабіжницьких відсотках за виведення я вже згадував.

    Інші можливості і перспективи mail грошей

    Як і прийнято в поважаючій себе платіжній системі, можливо підключення оплати Деньгами@Mail.ru товарів у вашому інтернет-магазині або послуг на вашому сайті. Можливі два варіанти роботи — або ви завантажуєте і встановлюєте Html форму для прийому платежів на своєму сайті, або самі по мірі необхідності будете виписувати рахунки, які ваші клієнти будуть оплачувати:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Майл гроші навіть віртуальну картку дозволяють створити, поповнивши її баланс зі свого рахунку. Після цього вам в SMS повідомленні надішлють її реквізити, за допомогою яких можна буде здійснювати покупки в будь-яких інтернет-магазинах світу, що приймають картки Віза. Правда, картка називається QIWI VISA Virtual, але це ж нічого, правда?

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Точно так само як і в Ківі, це задоволення буде коштувати вам 2,5 відсотка від перекладеної на карту суми, але зате немає ніякої метушні з поїздками в банк для отримання картки в пластиці або ж ходіння на пошту.

    Загалом, якщо гроші Mail.ru буде витратити нікуди, то такий спосіб виявиться менш витратним, ніж прямий висновок (у два рази — 2.5 відсотка проти 5). Могли б вже заодно і QIWI Visa Plastic або Card запропонувати з виведенням на них грошей з Майла, бо було б ще веселіше.

    Правда за останніми даними Деньги@Mail.Ru намір випустити спільно з банком Тінькофф свої власні пластикові картки MasterCard Gold, баланс яких буде жорстко пов’язаний з рахунком вашого гаманця. Тобто такою карткою можна буде розплачуватися не тільки в буржуйських інтернет магазинах, але і в найближчому гіпермаркеті, що робить виведення грошей з Майл.ру не настільки руйнівним заходом.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Схожу карту, до речі, нещодавно випустили і гроші Яндекса. Загалом, поживемо побачимо, бо останній аргумент істотно піднімає зручність роботи з Mail валютою в очах потенційного користувача. По популярності Гроші від Майла стоять, напевно, на одному щаблі з платіжною системою РУРУ, ну, або трохи випереджають. Однак, до затребуваності Вебмани, Ківі або Яндекс Грошей їм, звичайно ж, ще далеко.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу