Створюємо Емайл розсилки

1768
  • Наскільки затребувана біржа BazaarEmail?
  • Навіщо може знадобитися реклама в Емайл-розсилках?
  • Біржа очима рекламодавця і власника розсилки
  • Пошук підходящої розсилки і ціноутворення
  • Кілька порад
  • А в цілому
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . BazaarEmail — це біржа, де можна замовити платну рекламу в чужій поштовій розсилці підходящої вам за тематикою та іншим параметрам (рейтингу, відкриттям). Ну або, навпаки, заробити на вже наявної у вас в розпорядженні передплатний базі (легально набраної, а не спаммной) гроші на платних випусках розсилки. Загалом, це місце зустрічі замовника і виконавця з гарантією того, що взяті на себе зобов’язання в повному обсязі виконають обидві сторони угоди.

    Наскільки зараз популярні і ефективні Email-розсилки? Як не дивно, але вони вже багато років не втрачають своєї актуальності з-за високої ступеня віддачі, яку при належному підході від них можна отримати. Якщо у вас протилежна думка, то швидше за все ви просто не вмієте їх готувати» (взаємодієте з нецільової аудиторією, не розумієте бажань аппонентов, кидаєтеся в спамм замість упору на креатив тощо).

    Створюємо Емайл розсилки

    Цей «архаїчний» інструмент маркетингу актуальне вже не перше десятиліття і, напевно, ще стільки ж буде користуватися стійким попитом. Наприклад, мені регулярно надходять пропозиції розміститися в моїй Емайл-розсилці, а не на сайті, хоча я про таку послугу ніде не заявляв. Попит на цю «архаїку» дуже стійкий, про що можна судити хоча б по тому величезному числу платних сервісів Емайл-розсилок, які існують в рунеті і буржунете.

    Але «вручну» шукати підходящі для розсилки реклами або, навпаки, шукати рекламодавців для гідної монетизації своєї абонентської бази не є «айс» одразу з багатьох причин — час, нерви, відсутність гарантій і неможливість оцінити ефект від розсилки не спробувавши її. Цілком логічним на цьому тлі стало появ біржі БазарЕмайл, де можна заздалегідь оцінити можливу віддачу від кожної розсилки, відстежувати статистику і отримати гарантії виконання угоди сторонами. Дуже навіть цікавий, актуальний і, загалом-то, унікальний сервіс.

    Наскільки затребувана BazaarEmail і розсилки взагалі?

    Як я вже сказав, ідея біржі досить проста — звести замовників реклами в Емайл-розсилках і тих, хто готовий таку розміщувати рекламу за гроші. Завдяки автоматизації процесу істотно спрощується, в результаті чого скористатися цією послугою зможе більше число замовників, і виконавців. Якщо ви раніше вже користувалися послугами яких-небудь бірж (посилань, статей, контенту і т. п.), то розібратися вам не складе праці.

    Які основні переваги роботи через біржу BazaarEmail можна відзначити в порівняння з виконанням тієї ж самої роботи вручну? Та, власне, всі ті ж, що і на інших біржах (не будь цих переваг не було б потреби і в біржах):

  • Не треба витрачати час на пошук Емайл-розсилок потрібної вам тематики — все зібрано в одному місці. Не потрібно вступати в довгий процес переговорів з власниками сайтів відповідної тематики або инфобизнесменами, що мають відповідну за тематикою передплатну базу. На цьому кроці, до речі, багато зупиняються, стикаючись з рутинністю і безвихіддю процесу пошуку і переговорів. Біржа здорово економить час і нерви.
  • Коли зі мною зв’язуються рекламодавці, які бажають розміститися в моїй підпискою базі, то першим ділом довідуються про її розмір, ціну розміщення, відкриттям листів і загальної віддачі. І це правильно, бо ніхто не хоче помилитися (арбітраж трафіку на тому й будується, щоб отримати більше, ніж вклав). Але скажу я правду? Ось в чому питання. Біржа BazaarEmail всі ці дані по кожній розсилці надає і в їх достовірності можна буде вже не сумлеваться.

    Оценить качество подписной базы в BazaarEmailСтворюємо Емайл розсилки

    Велика підмога…

  • Якщо таки рекламодавець, незважаючи на описані вище перепони, знайде відповідну базу для розсилки своєї реклами (або володілець бази знайде реклами для розміщення), то виникає ще одне дуже важливе питання — довіри. Хто кому повинен довіритися? Замовник оплатити розсилку заздалегідь або господар передплатний бази провести розсилку авансом? Обман однієї із сторін або, принаймні, затримки з оплатою або виконанням, так само як і інші неприємності виключити не вийде. Біржа ж це питання знімає виступаючи гарантом угоди (заморожує гроші реклами, поки той не скаже «я задоволений» з приводу виконаної роботи).
  • Кому і навіщо може знадобитися розміщувати рекламу саме в Емайл-розсилках?

    Питання актуальне, адже існує досить багато варіантів арбітражу трафіку (отримання потоку цільових відвідувачів) для лідогенераціі (отримання лідов — продажу, підписок, замовлень і т. д.) — контекстна реклама, тартгетированная реклама в соцмережах і т. п.

  • Дуже складно в контекстній і таргетованої реклами створити стільки ж ефективну «пастку слів» (і часто медіа матеріалів), як це дозволяє зробити Емайл розсилка. Лист — це по суті міні-лендінгем, що при інших рівних підвищує його ефективність щодо рекламних оголошень. Є, правда, проблема — спамм фільтри поштових сервісів, але BazaarEmail пропонує тестувати текст листа до відправки його до розсилку на їх тестері «Перевірка листа на СПАМ», що істотно знижує ризики фільтрації.
  • Арбітраж трафіку через Емайл-розсилку (у всякому разі на біржі BazaarEmail) доступний практично всім, бо тут не потрібно витрачати великі бюджети, щоб протестувати як сам спосіб залучення трафіку (конкретні передплатні бази), так і використовувані інструменти (листи, лендінгем). Можна працювати з малими підписними базами (від 500 до 2000 передплатників), що не потребує вкладень у сумі більше декількох десятків доларів для налагодження всього процесу.

    Выбираем небольшие базы рассылок для экономии бюджета в BazaarEmailСтворюємо Емайл розсилки

  • Реклама в Емайл-розсилках ідеально підійде тим, хто сам прагне швидше набрати свою власну базу передплатників, щоб потім вже «грунтовно промивши їм мізки» починати акуратненько робити на них продажу чого завгодно (від товарів і послуг до інфопродуктів). Зазвичай для цієї мети в чужій розсилці рекламується якийсь безкоштовний продукт (принада), отримати який можна лише залишивши свій Емайл на сторінці лендинга. Очевидно, що людина вже став чиїмось передплатником з більшою ймовірність стане і вашим (і з ним, очевидно, буде легше «працювати» і в подальшому).

    Створюємо Емайл розсилки«alt=»»>

    У наведеному вище ролику дівчина якраз про такому роді арбітражу розповідає архиподробно на прикладі BazaarEmail. Подібних роликів про дану біржу можна знайти масу на Ютубі, бо це просто в реалізації, дешево, чудово працює і доступне всім бажаючим. Можна сказати, що це чи не єдиний варіант «народного» (доступного всім) арбітражу.

  • Біржа очима рекламодавця і власника «білої» розсилки

    Давайте тепер конкретно по біржі BazaarEmail поговоримо, як би вважаючи, що доцільність її застосування сумнівів не викликає. Хоча я думаю, що сумніви все ж є. Справа в тому, що існує ряд сервісів, де можна прийти зі своєю базою Емайлов (не важливо де взятій) і провести по ній розсилку. Не відноситься дана біржа до такого роду сервісів? Можливо сюди додати спамм базу?

    Питання насправді актуальне і у мене саме він першим виникло в голові, коли почув про даному сервісі. Одна справа рекламуватися в легітимно зібраних базах, де користувачі самі залишали свій Емайл і хотіли отримувати розсилки на дану тему, і зовсім інша справа розсилати свої пропозиції по спамм-бази, зібраної без відома тих користувачів, чиї Емайлы там знаходяться. У другому випадку віддачі або не буде взагалі, або вона буде мізерна. Та й сам факт використання спамма в легальному бізнесі «не айс».

    Тому поспішаю вас заспокоїти — шанс нарватися в BazaarEmail на спамм-базу і «злити гроші в унітаз» украй невеликий і прагне до нуля. Тут впливають в основному три фактори:

  • Всі додані до біржу передплатні бази проходять обов’язкову модерацію. Багато з них переносяться з популярних сервісів Емайл-розсилок (де гарантується легітимність підписних листів) в автоматичному режимі (через API).

    Сервисы Емайл рассылок, с которыми сотрудничает BazaarEmailСтворюємо Емайл розсилки

    Переносяться вручну бази (з інших сервісів) проходять ще більш ретельну перевірку (скріншоти тощо). Це як би перший етап фільтрації.

  • Другий етап фільтрації спамм-баз полягає в тому, що на біржі ведеться рейтинг розсилок і по кожній з них вираховується відсоток відкриттям листів (дивіться скріншот на початку цієї статті). Очевидно, що спамм-база буде висіти в самому низу списку пропозицій і до неї ніхто в здоровому глузді ніколи не добереться.
  • Ну і, по-третє, за умовами оферти (що це таке?) рекламодавець у разі оплати за факт розсилки (є ще варіант оплати за кожен зроблений перехід з листа — CPC) може повернути свої гроші, якщо відсоток відкриття буде нижче 2% (до речі, врахуйте це може стати в нагоді).

    Оферта биржи BazaarEmailСтворюємо Емайл розсилки

    Спамм-база буде апріорі видавати відсоток набагато нижче і платити за прогін по ній нікому не доведеться. З умовами оферти ви погоджуєтесь перед кожним укладанням чергової операції на біржі.

  • Зверну вашу увагу на те, що це саме біржа (місце зустрічі власника бази та реклами), а значить свого інструментарію для проведення розсилок тут немає. Власники підписних баз ведуть розсилку через ті сервіси, якими користувалися і раніше. Просто весь процес від отримання тексту листа до результатів виконання і його оплати) контролюється механізмами BazaarEmail, щоб ніхто в накладі не залишився і не був би в претензії.

    Способи пошуку підходящої розсилки і варіанти ціноутворення

    Однак, низьку віддачу можна отримати не тільки від спамм-бази, тому при виборі розсилки відповідної тематики звертайте увагу на рейтинг і на відсоток відкриття.

    До речі, рекламодавець з біржею може працювати, як вже повелося на подібних сервісах, двома способами:

  • Вибрати виконавця на вкладці «Біржа розсилок» з лівого меню (зверніть увагу, що вгорі перемикач повинен знаходитися у положенні «Я рекламодавець») і створити заявку на розміщення. Там вказується назва розсилки (потрібно насамперед вам, щоб відрізнити її від інших ваших розсилок), текст листа, тематика. Виконавець, швидше за все, прийме таку заявку, бо вона буде відповідати заявленим ним вимогам (ціни в першу чергу).
  • Другий варіант передбачає створення заявки на розсилку на умовах прийнятних саме для рекламодавця (в першу чергу знову ж ціни).

    Подача заявки на размещение в рассылке через BazaarEmailСтворюємо Емайл розсилки

    Копії вашої заявки надійдуть до виконавців, що задовольняє заданим вимогам при виборі тематики, і вони вже будуть вирішувати чи приймати таку пропозицію або відмовитися. Пошук виконавця в цьому випадку може зайняти трохи більше часу, але зате є шанс заощадити, бо власник бази може поступитися в ціні йдучи назустріч запропонованим вами умовами (іноді досить відчутно).

  • Але в будь-якому з описаних варіантів остаточний вибір робите саме ви, і краще всього при цьому орієнтуватися на співвідношення ціни, відкриттям і розмір бази.

    Забув згадати, що власники підписних баз при їх додаванні вільні встановлювати ціну за розміщення двома способами:

  • За сам факт розсилки в не залежності від числа скоєних в результаті переходів. Приблизну ціну за перехід рекламодавець в цьому випадку може отримати калькулируя розмір бази, відсоток відкриттів і ціну за розміщення.
  • Можна вказати вартість кожного переходу з листа розсилки. Це більш просунутий варіант оплати, бо рекламодавець у будь-якому випадку не заплатить зайвого. Чому? Бо всі переходи з листа можна контролювати поставивши при оформленні заявки галочку «Додати UTM мітку до кожного контрактом».

    Добавляем Утм метку к каждому контрактуСтворюємо Емайл розсилки

    А на сторінці, куди буде вести посилання з листа (швидше за все це буде лендінгем), встановити код системи статистики, наприклад, тієї ж Яндекс Метрики — там можна і Вебвізором побавитися, і інші карти активності подивитися (недарма ж число установок цього лічильника в бружунете вже перевершило число установок в рунеті).

  • Більшість власників розсилок використовують обидва типи ціноутворення, тим самим побічно розширюючи кількість потенційних замовників.

    Выбор способа оплаты рассылкиСтворюємо Емайл розсилки

    Який саме спосіб оплати виявиться найбільш вигідним буде залежить від кожної конкретної заявки та розсилки, бо ефект (відкриття і подальші ліди, тобто продажу, реєстрації, передплати тощо) залежить від попадання в цільову аудиторію і від тексту рекламної розсилки.

    Кілька порад

    Як-то ще більше заглиблюватися в роботу в адмінці біржі, думаю, не варто (все досить очевидно). Якщо виникли питання, то клікніть по знаку питання в правому верхньому куті (в залежності від положень розташованого ліворуч перемикача ви побачите пояснення або для реклов, або для власників баз):

    Ответы на вопросы в BazaarEmailСтворюємо Емайл розсилки

    Згадаю лише про те, що:

  • При створенні заявки можна поставити галочку, що дозволяє власнику розсилки міняти заголовок і текст листа. Адже він краще знає свою аудиторію і зацікавлений у найбільшій віддачі від розсилки (як правило).
  • Так само має сенс у коментарі до заявки попросити провести дорассылку за тим користувачам, які лист не відкрили в перший раз (а раптом зараз відкриють?). Особливо це цінно при оплаті за факт розсилки, а не за переходи.
  • Само собою, що текст вашої рекламної розсилки і її заголовок будуть впливати на результат нітрохи не менше, ніж вибір вдалої передплатний бази. Тут знову ж таки варто проводити експерименти на невеликих базах, щоб виявляти найбільш вдалі варіанти.
  • І про перевірку листів на спам не забувайте, раз вже такий інструмент під рукою є. Тут важливий розмір листа (короткі мають більший шанс потрапити в папку «спам»), наявність слів-маркерів спаму (заробіток, робота, безкоштовно, завантажити і т. п. навіть з заміною знаків з іншого розкладки), засилля окличних і питальних знаків, наявність довгих Урлов посилань з Утм-мітками (можна через посилання укорачиватели пропускати, але не через Goo.gl) і т. п. речі.
  • До речі, рекламодавцеві дається в загальній складності 5 днів на схвалення виконання контракту (або висловлювання претензії), після чого відбувається автоподтверждение. Три дні відводиться на відкриття всіх відправлених листів (і дорассылку, якщо це буде потрібно), а ще два дні на те, щоб рекл все це перевірив і виніс рішення.
  • Ну, і ще раз раджу звертати увагу на статистику розсилок (доступна після натискання на кнопку), щоб «не тягнути пустушку».
  • А в цілому

    В цілому в BazaarEmail все виглядає дуже навіть кульно. Ідея і її реалізація відповідають високим стандартам, що пред’являються сучасними користувачами до подібного роду сервісів. З головною роллю (посередника і гаранта) біржа справляється.

    З уже відзначених вище і ще не озвучених плюсів можна виділити:

  • Всі розсилки зібрані в одному місці і серед них можна без праці вести пошук і фільтрацію
  • Усі підписні бази проходять обов’язкову модерацію
  • Біржа виступає гарантом і приваблює перш за все можливістю здійснення безризикових операцій
  • В адмінці можна відстежувати статус всіх куплених вами випусків в розсилках, щоб робити висновки щодо їх ефективності та подальшої доцільності їх використання.
  • В ідеалі вам навіть не обов’язково буде спілкуватися з вашим опонентом по угоді (але при бажанні листування через біржу можлива) — все автоматизовано.
  • У разі виникнення конфліктної ситуації у справу втрутяться модератори та розрулять проблему (без шуму і пилу)
  • Наявна досить щедра партнерська програма, яка дає можливість заробітку як учасників біржі, так і будь-яким бажаючим і здатним залучати в неї трафік
  • З мінусів можна відзначити:

  • Біржа молода і поки ще не під всі тематики можна знайти достатню кількість підписних баз, щоб було з чого вибрати. Але це справа наживна, як мені здається.
  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу