Як використовувати YouTube

2888
  • Можливості відеохостингу
  • Як вставити відео з YouTube на сайт?
  • Створення свого відеоканалу
  • Як заробити на Ютубі
  • Просування відеороликів
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу поговорити про найбільший у світі відеохостинг YouTube під назвою (по-російськи його часто називають ютуб, ну або просто — труба).

    Насправді ця криниця відео-роликів є третім у світі за відвідуваністю сайтом (після Google і соціальної мережі Facebook) і основою такого успіху стало те, що він, по своїй суті, займає проміжне місце між відеохостингом і соціалкою.

    Як використовувати YouTube

    У цій статті я спробую поглянути на нього очима звичайного користувача відео хостингу, так і очима автора відео-каналу на Ютубі, який завантажує туди своє творіння і намагається його просувати.

    YouTube — як користуватися відеохостингом

    Багато вебмастера таким чином наводять з труби додаткових відвідувачів на свої сайти, а хтось і намагається заробляти на Ютюбі різними способами, в тому числі і ставши партнером цього самого популярного в світі відеохостингу. Але про все по порядку, і в силу дуже великого обсягу інформації часто замість втомливого тексту з низкою скріншотів, я буду використовувати ролики, взяті всі з нього того ж.

    Давайте почнемо з того, що я вам задам питання — який проект можна вважати молодим? Ну ось, наприклад, в кінці літа відсвяткує своє триріччя. Але тим не менш, його все одно можна назвати ще молодим проектом. У віці ж півтора років мій блог тільки-тільки, образно кажучи, вставав на ноги і взагалі не приносив мені ніякого доходу. І це, загалом-то, вважається нормальним явищем у середовищі вебмайстрів.

    Зовсім інша справа проект Ютуб. Навесні 2005 року його відкрили кілька людей, які до цього працювали на не менш відомому проекті Пейпал. А вже восени 2006 року (за півтора року) лідер світового пошуку Google заплатив їм за цей сервіс понад півтора мільярда доларів. Ось це монетизація молодого проекту, ось це я розумію.

    Що примітно, Гугл фактично купив конкурента свого власного сервісу Google-відео, який в 2009 році вже перестав приймати нові ролики до завантаження і поступово пішов у тінь на тлі висхідної зірки YouTube. У 2007 році в трубі додали російськомовний інтерфейс, що безсумнівно сприяло його популяризації на пострадянському просторі.

    Як я вже згадував на початку, зараз Ютюб по популярності займає третє місце в світі, що підтверджується статистикою Alexa. Багато користувачів інтернету проводять на ньому часу стільки ж, скільки і в соціальних мережах. Та й зрозуміло, бо у нього є багато атрибути соціалок — оцінки (аля лайки), можливість залишати коментарі та оцінювати коменти інших користувачів.

    Власники каналів, які і наповнюють цей гігантський відеохостинг матеріалами, отримують можливість редагувати завантажене ними ролики прямо у вікні браузера, гнучко налаштовувати аудиторію, якої вони будуть доступні, зможуть додавати написи (наприклад, навігацію, пропозиція підписатися на свій канал і т. п.) прямо на відео, вставляти посилання на свій сайт в описі і навіть укласти договір з Ютубом про показ реклами в своїх відеоматеріалах і отриманні частини прибутку від цього прибуткового бізнесу.

    Давайте спочатку поглянемо на можливості, що надаються сервісом звичайному користувачеві, який навіть не спромігся зареєструватися на ньому, щоб отримати можливість залишати коментарі. Отже, увійшовши на www.youtube.comви відразу побачите інструменти пошуку, за допомогою яких зможете орієнтуватися в цьому морі відеоконтенту:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Можете ввести вас зацікавив запит в пошуковому рядку або ж спробувати пошукати щось в структурованому каталозі, який розбиває всі наявні на ютюбі відео за категоріями. Зараз вже не використовується окремий піддомен для російськомовної версії труби.

    Мову і ваша країна перебування визначається автоматично, але якщо раптом вас цей вибір не влаштує, то завжди можете прокрутити сторінку ютуба до кінця і в самому низу вибрати російську мову і країну:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Мову і країну можна вибрати з відповідних випадаючих списків, а з допомогою третього можна буде включити безпечний режим перегляду на ютубі, щоб блокувалися всі ролики на фривольні теми та інша жесть.

    До речі, досить цікаво заробляють там підприємливі росіяни. Вони викладають короткі (кілька секунд) ролики з фривольними картинками і пропозицією перейти за посиланням розташованої в описі до цього відео, щоб подивитися їх повністю.

    Ну, а після кліка по посиланню, наївного користувача перекидає на адалт-платник, за що заповзятливий російська вебмастер отримує певну кількість тугриків в свою кишеню. Зрозуміло, що ютюб ці ролики дуже швидко видаляє, але вони встигають проиндексироваться реактивним гуглом і навіть потрапляють у топ його видачі, як свіжачок.

    Причому вони розмножуються у величезних кількостях і, швидше за все, програмним способом, що ускладнює боротьбу з ними. Ох вже ці росіяни… Партнерські програми для офіційного заробітку на YouTube не для нас — адже нам потрібно швидко, багато і, бажано, зараз і відразу. Загалом, безпечний режим перегляду має сенс використовувати хоча б для відсікання такого роду спаму.

    Взагалі, проблема пошуку на цьому сервісі стоїть досить гостро. Аналізувати вміст відеороликів в належній мірі не навчився ще поки ні один з пошуковиків, тому їх ранжування за вашим запитом буде здійснюватися на основі аналізу їх назви, тегів і описи на предмет присутності в ньому слів з запиту користувача, а також враховуватися його популярність (кількість переглядів, позначок «подобається» і коментарів) і посилання з зовнішніх ресурсів.

    Все це було б здорово, якби всі власники каналів на ютубі розуміли суть цього процесу і коректно заповнювали поля з інформацією про викладеному ними відеоролику. Але це далеко не так, а тому погано оформлені сюжети знайти найчастіше буває неможливо, навіть якщо вони повністю своїм змістом відповідають вашому запиту. Не допомагають особливо і додаткові фільтри пошуку, які можна використовувати в трубі:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Коли ви переходите на сторінку перегляду відеоматеріалу, то в правій колонці зможете побачити схожі шедеври (на думку ютюбі), а знизу ролика буде вказано назву каналу і кнопка для підписки на розсилку повідомлень про доданих відео в ньому:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Ви, напевно, звернули увагу, що останнім часом на YouTube стали часто вбудовувати рекламу не тільки на сторінки, але і самі відеоролики. Іноді вона з’являється в початку, а іноді спливає внизу вікна перегляду під час його відтворення (див. скріншот нижче). Власники відеохостингу youtube дають можливість заробити на своїх відео, тобто діляться доходами з авторами роликів, але далеко не завжди і не з усіма.

    Деякі власники каналів стали офіційними партнерами ютуба і отримали можливість не тільки класти в свою кишеню приблизно половину доходів з реклами впроваджуваної в їх відеоролики, але і також додаткові можливості по оформленню свого каналу. Але про це ми докладніше поговоримо нижче по тексту.

    В самому вікні перегляду ви можете регулювати гучність звуку, а підводячи курсор миші до тимчасової шкалою, можна підглянути, чого будуть показувати далі (працює поки що не на всіх відеороликах):

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Що примітно, за шкалою часу можна переміщатися не тільки клацанням миші, але і за допомогою клавіатури. Верхня цифрова лінія клавіш дозволить вам переміщатися по відео (5 — середина, 0 — початок і т. д.), а ще можна перемотувати по десять відсотків вперед або назад за допомогою стрілок на клаві.

    Також дуже корисною може бути пиктограммка шестерні, яка дозволяє вибрати дозвіл для цього відеоролика. Справа в тому, що при завантаженні відео на YouTube відбувається його перетворення і користувач, в залежності від швидкості свого каналу в інтернеті, вільний вибирати потрібну йому дозвіл. Ну, а трохи далі розташовані кнопки збільшення та перегляду на весь екран, а також повернення до перегляду у вікні (нерозумно буде дивитися HD у вікні, а не на повному екрані).

    Тепер давайте пробіжимося по тому, що розташовано безпосередньо під проглядання відео. Ви маєте можливість висловити своє ставлення до нього (подобається/не подобається). Далі вам надається можливість додати відео до обраних, де їх можна буде розкласти по плейлістам і налаштувати їх відображення для інших користувачів ютюб.

    Як вставити відео з Ютуба на свій сайт?

    Кнопкою «Поділитися» я користуюся досить часто, але не для того, щоб розшарити якийсь ролик в одну із соціальних мереж (хоча така можливість тут теж передбачена). У зв’язку із збільшенням увагою пошуковців до поведінкових факторів ранжирування, я намагаюся додавати в свої статті відео з труби (природно, що відноситься до теми статті). Т. о. може збільшиться час проводиться читачами на сторінках мого блогу, що є гуд для тематичного проекту.

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    На наведеному трохи вище скріншоті показано, як додати відео з ютуба на свій сайт. Для цього достатньо натиснути на кнопку «Поділитися», а потім на кнопку «Html код». Раджу задавати ширину відео вручну (висота перерахується з збереженням пропорцій), щоб відеоролик ідеально вписувався в ширину сторінки вашого проекту.

    Сам код для вставки базується на iframe, що гарантує його працездатність у всіх популярних браузерах.

    Ну ось, прийшла пора заглянути в потойбічний світ YouTube, тобто поглянути на нього очима автора каналу, намагається навіть на ньому заробити, або ж очима вебмастера, що використовує цей відеохостинг (тире соціальну мережу) для залучення додаткових відвідувачів на свій ресурс. Поїхали.

    Реєстрація та створення свого каналу на Ютюбі

    Якщо для перегляду або вставки коду роликів на свій сайт реєстрації не вимагалося, то для того, щоб завантажити на цей відеохостинг свої шедеври, вам все ж доведеться зареєструватися і створити свій канал. Зробити це досить просто, до того ж, якщо у вас вже є аккаунт Гугл, достатньо всього лише авторизуватися на YouTube.

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Реєстрація через сайт ютюбі мало чим відрізняється від звичайної в Google. По суті, ви отримаєте не тільки можливість додавати відео, але і поштову скриньку Gmail, навіть якщо він на фіг вам не потрібен (якщо хтось пам’ятає, то в союзі це називалося «в навантаження»).

    Отже, після того, як ви заповните дані:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    А на наступному кроці додасте фотку для запису (за бажанням) і подивіться, як все це неподобство буде виглядати, то чергове натискання кнопки «Далі» приведе вас до створення аккаунта на Ютубі і вам залишиться тільки перейти за допомогою показаної кнопки:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Для створення свого каналу
    вам потрібно розкрити список, що випадає в правому верхньому куті (поряд з вашої фоткою) і з нового меню вибрати пункт відповідний пункт:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    За замовчуванням вам запропонують створити канал на YouTube з використанням даних з Гугл+ (це соціальна мережа Google). В цьому випадку його назва буде сформовано з вашого ПІБ.

    Однак, якщо канал повинен бути тематичним, а не особистим, то логічно було б дати йому відповідну назву. Для цього вам потрібно натиснути на посилання «Створити ім’я користувача», наведеної на скріншоті нижче:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    В цьому випадку ви зможете задати для нього довільну назву:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Потім читаєте інформацію про те, що він дозволить вам завантажувати ролики на цей відеохостинг, створювати плейлисти обраного і залишати коментарі до роликів інших користувачів. Тиснете на кнопку «Продовжити». Канал буде створено і на сторінці, що відкриється ви зможете приступити до його старту, пройшовши по цьому посиланню:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Давайте спочатку поговоримо про заробіток на Ютюбі, а вже потім поговоримо про те, як додавати відео на цей відеохостинг і як це робити правильно для створення сприятливих умов для просування вашого ролика в топ пошуку, який має місце бути всередині цього сервісу.

    Завдяки успішному просуванню ви зможете велике заробляти безпосередньо на видеопомойке, або шляхом залучення до нього відвідувачів на свій сайт.

    Як і скільки можна заробити на Ютубі

    В буржунете YouTube вже став повноцінним джерелом отримання доходу для тих, хто може генерувати хороший і якісний (іноді відносно) відео-контент, здатний в свою чергу залучати велику кількість переглядів. З такими власниками каналів сервіс готовий укласти партнерську угоду і виплачувати їм більше половини доходу, отриманого з показу реклами в роликах цього самого власника.

    Один час було досить легко зв’язати свої акаунти в Google.Adsense і ютюб, після чого у вас у налаштуваннях каналу з’являлася можливість активувати показ реклами і почати отримувати з цього прибуток. Але зараз ця халява прикрилася (у всякому разі для рунета). Проте як і раніше залишається можливість стати партнером ютюбі, заповнивши відповідну заявку (клацніть по обведеної на скріншоті кнопці «Подати заявку зараз»):

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Не факт, що вас приймуть, бо існує якийсь мінімальний поріг загальних показів і переглядів. Є ще якась не зовсім зрозуміла мені можливість стати партнером з допомогою посередників (наприклад, цього). Механізм цього дійства мною випробуваний не був, але зате в ютубі я знайшов дуже докладний відео-пост на цю тему.

    Зверніть увагу, наскільки професійно зроблений ролик цього видеоблогера — можна хоч зараз пускати на телебачення. І це не випадково. Цей шановний товариш (Bennet1890) веде найпрофесійніший, на мій погляд, відеоблог російською мовою. Що примітно, вчить він саме тому, як це робити, не витрачаючи яких астрономічних сум на зйомку і монтаж.

    Дуже зручно реалізовано і анотації для роликів (це дозволяє зробити функціонал ютюбі), які дозволяють підписатися на канал і перейти до перегляду попереднього і наступного поста відеоблогу.

    У нього дуже хороша подача матеріалу і професійна пост обробка (я не збираюся вести відеоблог, але десяток випусків його дітища просто переглянув на одному диханні). Якщо ви даний ролик переглянули, то зрозуміли, що офіційний шлях отримання партнерства не такий вже і тернистий і, як виявилося, навіть більш швидкий, ніж намагатися пролізти через посередників.

    Єдине, до чого Гугловцы докопалися, так це використання музики без згоди правовласника, але навіть ця проблема вирішувана і відповідь на неї призводить Bennet1890 на своєму каналі YouTube. Раджу детальніше ознайомитися з цими відео, особливо, якщо самі плануєте надалі заробляти на цьому гроші (помітили, на його ролику спливає контекст Google).

    Інша справа, що розраховувати на настільки ж великі суми доходів, які були наведені трохи нижче для буржуйських відеоблогеров, напевно, не варто. Дохід з звичайного Гугл Адсенс в рунеті та в буржунете відрізняється в рази (якщо не на порядок) і це, швидше за все, буде мати місце і при спробі заробити на YouTube.

    Однак, ніхто не заважає вам генерувати контент, який не буде мати мовних бар’єрів (щоб це таке могло бути?). Тоді на показах в буржунете ви зможете дуже навіть не хіло погріти руки.

    Але навіть в рунеті є серйозні гравці, які вже зараз, цілком можливо, пристойно заробляють на співпрацю з цим найбільшим у світі відеохостингом. Ну, наприклад, все той же TeachVideo має в своєму арсеналі тисячі відеороликів з величезним числом їх загального перегляду. Раніше він продавав диски зі своїми відеокурсами, а тепер знайшов альтернативний спосіб монетизації. Можливо, що Ютуб є майбутнім для сучасних інфопродуктів (навчальних курсів).

    Ще більш вражаючим гравцем на цьому ринку має місце бути канал ютуб під назвою Мосфільм. Там можна подивитися фільми є класикою радянського кіно. Причому, це будуть повні версії у гарному якості і цілком легально. Думаю, що він може добре окупатися за кордоном, де досить багато наших колишніх співвітчизників бажають поностальгувати, а розцінки на рекламу набагато вищі.

    P. S. Поки я писав цю статтю, то зареєстрував у трубі кілька облікових записів (отримав кілька поштових скриньок Gmail) і використав кілька вже раніше зарегенных акков. Просто хотілося з’ясувати всі нюанси перед тим, як про це писати. Так от, під одним з акков я створив канал не прив’язаний до мого акаунту на Google+ і вирішив описати процес додавання першого відео (натиснув кнопку «Додати відео»).

    Що примітно, ютюб запропонував мені монетизувати свої майбутні відеоролики:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Для експерименту я вирішив спробувати ще раз отримати аккаунт в Гуглі і створив під нього канал на трубі, знову ж таки не прив’язаний до Google+. Перейшов на сторінку додати першого відео, але ніяких пропозицій про монетизації вже не отримав. Схоже, що сталася прив’язка мого акка на ютубі і в Гугл Адсенс (як раз на цей E-mail він і був зареєстрований пару років тому).

    Випадковість це, чи я помилився кажучи трохи вище, що зв’язати YouTube і Адсенс для рунета зараз вже не вийде, сказати важко (тут мається інструкція щодо їх зв’язування). Загалом, перевірити я це не можу, але зате зможете ви, шановні читачі. Буду вдячний, якщо відпишіться про результати експерименту в коментарях.

    Ну, а я коротенько опишу процес монетизації з допомогою реклами з Адсенс. В налаштуваннях облікового запису YouTube є опції відповідають за рекламу.

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Для іншого мого акка в трубі монетизація каналу доступна:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Натиснувши на кнопку «Налаштування монетизації», ви отримаєте необхідні роз’яснення щодо того, де буде відображатися реклама і де ви зможете забирати свої гроші (в Адсенс, попередньо зв’язавши його з YouTube):

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    А от на другій вкладці вам надається можливість відключити показ реклами безпосередньо у відео на ютюбі. Відключити медійну рекламу адсенс на сторінку з відеороликом можливості не надається:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Будучи користувачами ютюбі ви вже, напевно, помітили, що в роликах зазвичай зустрічається два види реклами. Або це спливаюче в нижній частині області перегляду вікно оголошення (накладення) з можливістю його закриття (Оверлеї In-Video):

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Або рекламний ролик відображається безпосередньо перед відео (Оголошення TrueView In-Stream):

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Після того, як розберетеся з цими трьома пташками — тиснете на кнопку «Комерційне використання». Після цього заходите послідовно в налаштування всіх відеороликів, які плануєте монетизувати (почати на них заробляти) і перевіряєте наявність відповідних галочок:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Якщо б у мене були унікальні ролики, які б мало сенс викладати і просувати на ютубі, то я б ще описав та відстеження доходів одержуваних з реклами. Можу припустити, що, швидше за все, в Адсенс з’явиться відповідна графа (у мене, наприклад, є там графа, що враховує доходи на моєму блозі blogspot.com), хоча можу і помилятися.

    Завантаження відео на YouTube і просування роликів

    В самому верху сторінки YouTube ви побачите посилання «Додати відео». Перейдіть по ній. Хочу відразу зазначити, що на сервісі існує обмеження на тривалість завантаження роликів (не більше 15 хвилин). Зроблено це в рамках боротьби з завантаженням фільмів і телепередач, які, як правило, мають більшу тривалість.

    Однак, зняти це обмеження досить просто. В самому низу сторінки завантаження нового відеоматеріалу ви побачите посилання «Збільшити ліміт».

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Перейшовши по ній вам запропонують вказати номер свого мобільного, після чого на нього прийде код підтвердження у вигляді SMS. Телефон прив’язаний до конкретної людини і тепер, здумай ви завантажувати на ютюб піратську продукцію, буде з кого питати і кому виставляти позови і претензії (можливо і в судовому порядку).

    Також раджу вам відразу ж зв’язати ваш обліковий запис YouTube з соціальними мережами Фейсбук і Твіттер. Тоді, при додаванні нового відео, воно відразу ж буде анонсуватися на цих соціалках, що дозволить привернути додаткову увагу до нього і допоможе в просуванні відео в пошуку по ютубу:

    Що примітно, після того, як я погодився монетизувати свій канал (описано трохи вище по тексту), у мене при додаванні відео пропало обмеження по часу. Мабуть інформація з аккаунта Адсенс дозволяє повністю засвідчити мою особистість і без зазначення номера мого стільникового телефону.

    Під час завантаження відео на сайт Ютуба з вашого комп’ютера, вам потрібно буде обов’язково заповнити поля з назвою ролика, його описом і тегами:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Потрібно дуже чітко розуміти, що це ваш основний інструмент внутрішньої оптимізації відеороликів для внутрішнього пошуку по цьому сервісу і для зовнішнього (в Яндексі або Гуглі). Ключові слова потрібно обов’язково використовувати у назві і можна крім них взагалі нічого не писати.

    Можна також перейти на вкладку «Комерційне використання» і поставити галочку в полі «Заробляти за допомогою оголошень», якщо для вашого каналу дозволено це робити (читайте детальніше трохи вище за текстом):

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Підбір ключових слів можна здійснювати через Вордстат Яндекса або скористатися власним інструментарієм YouTube — Інструмент добору ключових слів.

    Але останній варіант зяє величезними дірками по багатьом запитам у нього просто-напросто немає статистики. Хоча, він може по одному вашому ключу підібрати ще й масу варіантів фраз з цими ключовими словами або асоціативним рядом:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    У тегах (їх можна використовувати хоч сотню) теж потрібно вказувати ключі і саме по ним будуть підбиратися ролики з колонки «Схожі», розташованої праворуч від перегляду. Тут працюють ті ж принципи, що я описував у статті про просування сайтів самостійно.

    Якщо ви хочете з допомогою відеороликів розміщених на Ютюбі підвищити відвідуваність свого сайту, то обов’язково вказуйте в початку опису відео посилання на свій сайт або статтю по темі. В описі можна використовувати близько 5 000 символів, але при перегляді буде доступно тільки близько 140 символів (решта ховається під написом «Розгорнути»). Саме тому посилання слід ставити у вступній частині опису.

    За замовчуванням ваші ролики будуть доступні для перегляду всім користувачам YouTube, дозволено вбудовування їх в чужі сайти і блоги, а також всі користувачі цього відеохостингу зможуть залишати до нього коментарі. Для успішного просування потрібно залишити все саме в такому вигляді. Чому?

    Та тому, що на просування впливають відразу кілька факторів:

  • Наявність ключових слів у заголовку, опис і теги для відеоматеріалу (внутрішня оптимізація)
  • На ранжування впливають і зовнішні посилання проставлені на цю сторінку ютюбі (з соціальних мереж, з вашого сайту в оточенні тематичного тексту і навіть покупні посилання з потрібними ключами в анкорі). Це можна назвати зовнішній оптимізацією.
  • При інших рівних умовах більшу релевантність отримають ті ролики, у яких більше кількість переглядів, коментарів і ті, які більше подобаються користувачам. Це виходить своєрідний аналог поведінкових чинників при ранжируванні звичайних сайтів.
  • Відео, завантажене вами на ютуб, можна буде ще піддати обробці. Для поліпшення його сприйняття, для призову підписки на ваш канал, для створення навігації по роликам і для інших цілей, ви можете скористатися вкладкою «Анотації»:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    На жаль, активного посилання на свій сайт проставити в анотації не вийде (тільки неактивну посилання виду https://, що теж не погано). Тому не забувайте проставляти беклінків в описі ролика.

    Також YouTube надає вам можливість поглумитися над роликом в дуже простому по освоєнню редакторі «Поліпшити відео»:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Тут у вашому розпорядженні будуть кнопки, що дозволяють прибрати тремтіння рук при зйомці (Стабілізація), підібрати оптимальне світлове рішення (Автокорекція), відкотити всі внесені зміни (Відновити вихідне відео) і багато іншого. Редактор дуже простий, але не єдиний, який може вам запропонувати ютюб.

    Можете скористатися більш потужним відеоредактором, який дозволить нарізати ролик, вставити переходи, музику і зміксувати його з іншими доступними вам відеороликами:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Можете подивитися, скільки всього ютюб надає авторам відео. Там є вже згаданий більш потужний відеоредактор, а також інші корисні і не дуже інструменти. Загалом, раджу хоча б побіжно ознайомитися з цим різноманіттям.

    Ну й у висновку хочу сказати, що в Ютубі є своя система аналітики, яка дозволяє дуже чітко відстежувати перегляди та іншу статистичну інформацію для всіх завантажених вами відео:

    Як використовувати YouTubeЯк використовувати YouTube

    Ознайомившись з нею я зробив висновок, що враховуються перегляди зроблені не тільки на офіційному сайті, але й на інших ресурсах, куди був вставлений код цього відео. І це, до речі, пояснює, чому мені та іншим блогерам так часто приходять пропозиції розмістити на своєму блозі відеоконтент близької тематики. Таким чином автори отримують додаткові перегляди ростуть і в пошуку по ютюбу, а також ростуть і їхні заробітки.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу