Моди для SMF

2938

У цій статті ми продовжимо розглядати різноманітні модифікації для форуму SMF, які дозволять додати новий функціонал в даний движок, розширити вже існуючі можливості, а так само поліпшити зовнішній вигляд і зручність користування форумом.

Моди для SMF

Сьогодні ми розглянемо мод під назвою Modern style Mod, дозволяє поліпшити відображення цитат, коду і результатів пошуку на конференції, а так само Highslide Image Viewer, який реалізує перегляд повнорозмірних зображень у спливаючому вікні з використанням сучасних технологій.

Modern style Mod — покращуємо відображення цитат

Відразу обмовлюся, що цей мод досить старий і не завжди коректно працює з версіями 2.x, але на версії движка 1.1.11 працює справно. Для початку його потрібно завантажити. Для установки скачаного пакету модифікації потрібно виконати наступні дії:

  • залогуватися на форумі під адміністратором
  • вибрати у верхньому меню пункт «Адміністрування»
  • з лівої колонки вибрати пункт «Пакети модифікацій»
  • у вікні, вибрати «Встановлення пакунків»
  • в області «Завантажити пакет», натиснувши кнопку «Огляд» знаходимо на нашому комп’ютері, файл Modern_style_0-3.zip потім натискаємо на кнопку «Завантажити»
  • Далі ви дієте згідно з даною інструкцією — Порядок дій при встановленні модифікації на SMF.

    Проблема може бути пов’язана з недостатніми правами доступу для папок форуму, в які буде встановлюватися мод. Ви можете ознайомитися з загальними відомостями з прав доступу до файлів і папок , а так само з тим, як можна змінити права доступу за допомогою програми FileZilla.

    Відразу після установки можете зайти на конференцію і подивитися, як змінився вигляд повідомлень, в яких були цитати або блоки з кодом. Їх вигляд стане приблизно таким:

    Моди для SMFМоди для SMF

    Автор даного мода так само пропонує варіанти колірної гами для відображення цитат. Це може стати в нагоді вам для більшої відповідності даного стилю відображення цитат і колірної гами вашого форуму (шаблону). Для початку необхідно завантажити колірну гаму для Modern style Mod, після чого розпакувати цей архів.

    Потім виберете із отриманої після розпакування папки архів з потрібним кольором, наприклад, green_images.zip і розпакуйте його — всередині ви побачите файли у форматі GIF.

    Для того, щоб використовувати дану схему, потрібно буде отримати доступ до вашого сайту по протоколу FTP і скопіювати файли з папки green_images до папки Themes/default/images/quote на віддаленому сервері вашого хостингу. В результаті цитати на Simple Machines Forum будуть мати приблизно такий вигляд:

    Моди для SMFМоди для SMF

    Зовнішній вигляд результатів пошуку по форуму теж зміниться.

    Highslide Image Viewer — гарний перегляд фото

    Мені особисто дуже подобається ефект Highslide і я часто його використовував на своїх сайтах. Поговоримо про можливості цього мода.

    Найголовніша перевага і гідність цього мода — те, що він вміє працювати з зображеннями, які розташовані на фотохостингах Imageshack.us, Photobucket.com, iPicture.ru, Radikal.ru, Keep4u.ru, Xs.to або Fotosik.pl. Більшість відвідувачів конференцій використовують ці сервіси для завантаження фотографій, а на форум викладають лише посилання на ці фото. Так, чого я вам розповідаю про це, ви це і без мене знаєте.

    Так ось, при встановленій модифікації і при наявності в повідомленні прев’юшки зображення, завантаженого на один з сервісів фотохостингу, у відвідувача з’явиться ряд чудових можливостей по перегляду повного зображення цих превьюшек.

    По-перше, при кліці на превьюшку буде подгружаться велике зображення з сервісу фотохостингу у спливаючому вікні з використанням Highslide. А якщо фото буде більше області перегляду, то воно стиснеться до її кордонів і з’явиться відповідний значок, за допомогою якого можна буде розтягнути це зображення до оригінального розміру.

    Відкрите фото можна буде перетягувати мишею, а при повторному натисканні велике зображення «повертається на місце» (в превьюшку). Це взагалі дуже красиво виглядає. До того ж, не закриваючи одну картинку, можна відкрити ще кілька фоток і розвести їх мишкою по екрану для одночасного перегляду. Взагалі, супер як зручно. Крім того, за допомогою стрілок стрілками на клавіатурі, можна переходити від одного зображення до іншого.

    Можна запустити слайдшоу на сайті для зображень у SMF, розміщених у межах однієї сторінки. Для цього потрібно відкрити фотографію на сторінці (клацнувши по її превьюшке мишею), з якої ви хочете почати перегляд слайд шоу, а потім натиснути на кнопку «Почати слайд-шоу» вгорі вікна з фото або натиснути клавішу пробіл на клавіатурі.

    Моди для SMFМоди для SMF

    Ось такі можливості має Highslide Image Viewer. Завантажити його можна з цієї сторінки. Остання актуальна версія 1.6. Звертаю вашу увагу, що всі моди розраховані для установки на дефолтну тему оформлення SMF (шаблон).

    Якщо ви змінювали тему оформлення, то при установці модифікації можуть виникнути проблеми. В такому випадку потрібно буде виробляти установку вручну, для цього можна використовувати докладну інструкцію, що розповідає що і в якому файлі потрібно змінити. Подивитися цю інструкцію можна на сторінці завантаження мода.

    Для автоматичної установки потрібно виконати наступні дії:

  • увійти під адміністратором
  • вибрати у верхньому меню пункт «Адміністрування»
  • з лівої колонки вибрати варіант «Пакети модифікацій»
  • у вікні, вибрати «Встановлення пакунків»
  • в області «Завантажити пакет», натиснувши кнопку «Огляд», знаходимо на нашому комп’ютері, файл Highslide_Viewer_1.6.zip і натискаємо кнопку «Завантажити»
  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу