Просуваємо свій сайт

2482
  • Навіщо потрібен і наскільки надійний Google Account
  • Зв’язати всі пристрою на Андроїд і браузери
  • Для яких сервісів Гугла він використовується
  • Як створити свій аккаунт
  • Вхід та налаштування
  • Як відновити Аккаунт Гугл
  • Шукаємо проблеми з захистом входу в ваш акк
  • 4 кращих способу захисту
  • Двохетапна аутентифікація
  • 10 секретів вашого Аккаунта, про яких ви не знали
  • Як зробити бекап, видалити або заповідати свій акк
  • Синхронізація закладок і паролів Гугл Хром
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу поговорити про таку, яка вже стала повсякденною, річ, як Google Account, який мають на даний момент переважна більшість користувачів інтернету (що таке взагалі аккаунт, я думаю пояснювати не потрібно).

    Особливо актуальним це стало після феноменального зростання популярності браузера Хром і мобільних пристроїв на базі Android.

    Просуваємо свій сайт

    У першому випадку, аккаунт дозволяє синхронізувати закладки, паролі та інші індивідуальні настройки Хрому з таким же браузером на іншому комп’ютері або мобільному пристрої (смартфоні або планшеті). Ну, а у випадку з Андроїдом, він дозволяє отримати доступ до святая-святих — Гугл Плей.

    І як дуже корисного бонусу в доважок до закладу аккаунта ви отримуєте поштову скриньку в електронній пошті Р-Майл, який зараз можна вважати одним з найбільш зручних і надійних у світі.

    Навіщо потрібен, наскільки зручний і безпечний акаунт у Гуглі

    На даний момент акаунт потрібно для роботи не зі всіма сервісами Гугла, але, швидше за все, вам його завести все ж доведеться, бо занадто багато приємних штучок приготувала для нас ця корпорація і надто вже смачно вона їх подає.

    Наприклад, одночасно з реєстрацією нового акка ви отримуєте ще в догонку і безкоштовний поштовий ящик, який буде закінчуватися на @gmail.com, хоча в окремих випадках можна буде обійтися і без цього додатка. Але ще раз підкреслю, що безпека роботи з електронною поштою зараз все більше і більше превалює над іншими характеристиками.

    Як я вже писав в оглядах по Яндекс Майл та поштою на Майл.ру, особливо сильного розриву між їх функціоналом і функціоналом Гмайла вже не існує, але з питань безпеки акаунт Google (який і визначає ступінь захищеності скриньки) як і раніше серйозно перевершує всі наявні на даний момент аналоги.

    Хтось з вас може заперечити, що, мовляв, безпека йому не так важлива, бо нічого цінного в ящику у нього ніколи не зберігається. Ну, тут у мене є що заперечити, бо злом пошти лише в малих кількостях випадків відбувається цілеспрямовано.

    Безопасность входа в акк сервисов ГуглаПросуваємо свій сайт

    Зазвичай злом аккаунта ведеться за допомогою програмних засобів, які методом перебору і використання спеціальних словників намагаються розкрити якомога більше число поштових скриньок з наступними цілями:

  • Подальшим перепродажем їх спаммерам для використання зрозуміло яких цілях.
  • Пошук у поштових скриньках акков від соцмереж та інших цікавих (можливо і грошових) сервісів, які, маючи доступ до скриньки, можна буде спокійно зламати (якщо пароля серед вашої кореспонденції не знайдеться) і перепродати оптом тим, кому все це багатство життєво необхідно.
  • Банальний шантаж теж ніхто не скасовував, і для того, щоб повернути ящик зі своїми особистими даними (і, можливо, таємницями), вас попросять заплатити.
  • Ну, і самий рідкісний випадок, коли вас будуть ламати цілеспрямовано і професійно, за чиєюсь наводкою або ж завдяки вашим необдуманих дій і висловлювань в мережі інтернет. У цьому випадку, мабуть, тільки подвійна верифікація зможе чинити гідний опір злодіям.
  • Як зв’язати всі ваші пристрою на Андроїд і браузери Хром воєдино

    Відмінно. Про безпеку поговорили, тепер давайте поговоримо за зручності, які дасть вам акк в Google, якщо ви потрудіться його створити і, що важливо, налаштувати. Варто нагадати, що всіма нами улюблена платформа Android отримає можливість синхронізувати дані між різними наявними у вашому розпорядженні пристроями, на яких ви працюєте під одним акком.

    Припустимо, що це планшет і телефон, куди ви за допомогою Google Play встановили багато всього цікавого і потрібного. Після активації такої синхронізації ви зможете почати гру на планшеті, а продовжити її вже в дорозі на своєму мобільному телефоні (природно, на Андроїді і під тим же обліковим записом).

    Те ж саме стосується і фільмів — закінчили його дивитися на телефоні, а завтра продовжили з того ж місця, але вже на планшеті. Та й поміняти телефон без втрати всього на ньому наявного стане пліви справою. Це зовсім швидке майбутнє.

    Так само можна працювати з браузером Гугл Хром на будь-якому комп’ютері або мобільному пристрої в світі, маючи в наявності всі свої закладки, паролі, збережені дані форм, відкриті вкладки і навіть розширення і теми оформлення для Chrome, які були встановлені і синхронізовані.

    Для такої синхронізації достатньо буде підключитися до потрібного акку Google в самому верху сторінки налаштувань Хрому), а подивитися, що саме і в якій кількості у вас зараз синхронізується, можна буде за цим посиланням:

    Синхронизация Хрома через Google аккантПросуваємо свій сайт

    Правда мобільні версії цього браузера ще не настільки досконалі (розширення не підтримуються, наприклад), але це всього лише питання часу.

    Які сервіси Гугла вимагають вхід через акаунт

    У вашому особистому кабінеті Google будуть зібрані відомості про всіх сервісах (які ви використовуєте) і ваші дії у цих сервісах (якщо ви цього не забороните в налаштуваннях):

    Личный кабинет в GoogleПросуваємо свій сайт

    Отже, реєстрація в Гуглі має сенс для роботи з такими сервісами, як (з деякими з них, правда, можна працювати і без авторизації, але функціонал і можливості при цьому будуть обмежені):

  • Відеохостинг YouTube
  • Пошта Gmail
  • Соціальна мережа Google+
  • AdSense — один з основних способів заробітку для власників сайтів по всьому світу.
  • Google AdWords — зворотна сторона згаданого вище сервісу, яка надає інструментарій для рекламодавців.
  • Гугл Плей — магазин мобільних додатків для пристроїв на базі Android.
  • Google Drive — хмарне сховище, про який можна почитати детальніше за наведеним посиланням.
  • Історія пошуку — у статті про те, як правильно гуглити, я згадував про можливість перегляду і управління тією інформацією, яку пошук дізнався про вас. Доступ до неї можливий, звісно, лише після входу в свій аккаунт.
  • Синхронізація даних запам’ятованих браузер Гугл Хром (вже згадувалося трохи вище).
  • Google Docs — онлайн аналог найпростішого офісного пакету від Мелкомягкіх (текстовий, табличний та презентаційний движки).
  • Calendar — онлайн-органайзер.
  • Blogger — досить популярна блоґова платформа для швидкого і простого створення й ведення власного блогу з можливістю заробітку на показі реклами від Адсенс.
  • Фидбернер — популярний сервіс для трансляції RSS стрічок сайтів, обліку їх статистики та налаштування зовнішнього вигляду.
  • Search Console (Вебмастер) — набір інструментів для аналізу індексації сайту пошуком і внесення в цей процес певних коректив (зазвичай у нього додають сайт відразу після його створення).
  • Гугл Аналітікс — напевно самий потужний з усіх безкоштовних інструментів для аналізу відвідуваності сайту. Він настільки потужний і складний, що багатьох цим навіть відлякує, і вони віддають перевагу більш просту і інтуїтивно зрозумілу Метрику від Яндекса або ж зовсім вже народний інструмент — лічильник LI.
  • DFP Small Business — безкоштовний (до певних меж) онлайн движок банерокрутилки, що дозволяє оптимізувати свій заробіток на банерній рекламі (вже півтора роки намагаюся його перемогти, але поки або часу не вистачає, або завзятості).
  • Ще ряд менш затребуваних мною сервісів, таких як Блокнот, Чат, Page Creator (створення сайтів) та онлайн-альбом Picasa.
  • Можливо, що когось забув згадати, але не суть. Головне побачити, що один раз створивши свій акк в Google, ви отримуєте доступ відразу до цілою гамою різноманітних безкоштовних сервісів та інструментів. Головне при цьому буде не полінуватися і налаштувати безпечну роботу з цим обліковим записом, щоб потім не було болісно боляче…

    Як створити і налаштувати свій акаунт

    Реєстрація в Гуглі досить проста і прозаїчна, власне, такою вона і повинна бути. Отже, на сторінці Accounts.Google.com/SignUp вам запропонують заповнити досить-таки просту форму, хоча і об’ємну. В першій його частині вам пропонують вказати своє ім’я та прізвище (можна і псевдонім, як у мене), а також придумати початок для свого майбутнього поштової скриньки Gmail:

    Создайте свой первый акк на сайте ГуглаПросуваємо свій сайт

    За замовчуванням, ваш логін буде створений на базі зазначеної вами прізвища. Якщо він виявиться вже зайнятий, то вам запропонують різні варіанти, або ви можете самі придумати собі що-небудь отаке і ще ніким не зайняте. Цей логін одночасно буде і вашим поштовою скринькою в цьому сервісі (до нього залишиться лише додати ‘@gmail.com’).

    Проте, якщо з якоїсь причини ящик в Гмайл створювати ви не хочете (вже є або ж ви принципового його не хочете реєструвати), то потрібно буде клацнути по посиланню «Використовувати поточний адреса ел.пошти». В цьому випадку ви зможете прив’язати знову створюваний аккаунт до будь-якого раніше створеному адресою електронної пошти в будь-якому поштовому сервісі (наприклад, в майл.ру).

    Регистрация в Гугле без создания почтового ящикаПросуваємо свій сайт

    Потім вам потрібно буде обов’язково підтвердити цей Емайл, ввівши прийшов на нього код. В іншому реєстрація буде проходити точно так само, як якщо б ви разом з аккаунтом отримували і новий поштовий ящик. Але, це ми відволіклися — йдемо далі.

    Ще обмовлюся, що не варто сильно спрощувати пароль, який вам потрібно придумати при реєстрації (подалі покладеш — ближче візьмеш). Краще за все покластися в цій нелегкій справі на програму генератора і зберігача складних паролів, яка забезпечить не лише створення і зберігання надійних паролів, але і дозволить їх вставляти простим поєднанням клавіш і ускладнить їх перехоплення (трохи попривыкните, а потім не будете розуміти, як без неї раніше жили).

    Указать телефон при регистрации в google сейчас обязательноПросуваємо свій сайт

    Зараз акаунт обов’язково прив’язується до номера мобільного телефону. Без його вказівки та підтвердження прийшли в SMS кодом закінчити реєстрацію у вас не вийде. Немає телефону — немає доступу до сервісів Гугла. Раніше це було не обов’язкова умова, а лише спрощувало процес відновлення доступу в разі злому або просто втрати пароля (робиться це на спеціально відведеній для цього сторінці Google.com/Accounts/Recovery).

    Ну, а якби ми, як і більшість користувачів, погодилися на самому початку створити новий ящик в Гмайле, то разом з номером стільникового нам потрібно було б вказати і запасний Емайл, який міг би так само бути корисним у нелегкій справі відновлення доступу в Google account.

    Указать Емайл для восстановления доступа к акку в google.com/accounts/recoveryПросуваємо свій сайт

    Далі заповнюєте всі поля про себе, прокручуєте угоду з Гуглом до кнопки «Приймаю» і тиснете на неї.

    Якщо ви разом з аккаунтом реєстрували ще й нову поштову скриньку, то Вам запропонують перегорнути невеликий слайдер з принад Джимайла. Ну і, нарешті, ви побачите кнопку входу у вашу пошту. Можете туди зайти і подивитися, але робота з цим поштовим сервісом не входить в цю публікацію (на самому початку я наводив посилання на окрему статтю).

    Власне, на цьому реєстрація в Гуглі закінчується, з чим вас і вітаю.

    Вхід в обліковий запис Google і його налаштування

    Після цього здійснюєте стандартний вхід в свій аккаунт. Після того, як наявність телефону стало обов’язковою умовою для реєстрації, його номер став виконувати функцію логіна, хоча ви можете використовувати для входу і звичайний логін (e-mail адресу, отриманий при створенні акка):

    Форма входа в акк ГуглаПросуваємо свій сайт

    У разі реєстрації без створення поштової скриньки у Гмайл, в якості логіна можна буде використовувати той самий Емейл, який ви вказали при реєстрації (або номер телефону).

    Пароль вводиться на другому кроці майстра входу:

    Ввод пароля при входе в Google AccountПросуваємо свій сайт

    Так само майже з будь-якої сторінки будь-якого сервісу Google ви зможете так чи інакше потрапити в налаштування свого акка. У найпростішому випадку для цього потрібно буде клацнути по своїй аватарці (що це?) у правому верхньому кутку натиснути на кнопку «Мій акк»:

    Вход в Мой аккаунтПросуваємо свій сайт

    Як відновити Аккаунт через Гугл google.com/accounts/recovery

    Відразу розповім, як можна відновити доступ до своїх даних, якщо ви раптом загубить пароль або забудете логін.

    На будь-якому кроці можна активувати процес відновлення доступу натиснувши на посилання «Забули пароль» або «Забули логін» при вході (можна відразу на сторінку Google.com/Accounts/Recovery перейти).

    У будь-якому випадку буде задіюватися підтвердження через мобільний телефон, що сильно спрощує і підвищує захист входу. Але навіть без номера телефону можна обійтися, правда, доведеться відповідати на безліч запитань і не факт, що система вважатиме ваші відповіді вагомим аргументом для відновлення входу:

    Восстановление доступа в аккаунтПросуваємо свій сайт

    Якщо ви забули ім’я користувача, під яким реєструвалися, то спробуйте відновити на цій сторінці (використовуючи знову ж номер мобільника або резервний e-mail, який ви могли вказати при реєстрації):

    Восстановление имени пользователяПросуваємо свій сайт

    Якщо заплуталися, то можете скористатися кроками цього майстра відновлення:

    Не удается войти в акк GoogleПросуваємо свій сайт

    Доступ можна буде відновити навіть якщо ви видалили свій аккаунт. Правда, тут важливий фактор часу. Якщо видалення сталося недавно (наприклад, ви випадково це зробили), то його без проблем можна буде відновити.

    Порядок дій той самий. Починаєте з сторінки accounts.google.com/signin/recovery використовуючи інструкцію по її використанню.

    Ну, і відео на тему, як пройти процес відновлення з мобільного телефону (очевидно працюючого на Андроїд, бо там без акка в Гуглі взагалі робити нічого — ні в Плей Маркет зайти, ні Хром синхронізувати, ні пошту подивитися):

    Просуваємо свій сайт«alt=»»>

    Шукаємо проблеми з захистом входу в ваш аккаунт?

    У новому дизайні головної сторінки Accounts.google.com трохи збиває з пантелику відсутність лівого меню, але воно з’явиться як тільки ви виберіть один з трьох основних розділів: «Безпечний вхід», «Конфіденційність» або «Налаштування»:

    Главная страница любого акка в GoogleПросуваємо свій сайт

    Давайте почнемо з безпеки входу. На сторінці, до речі, ліве меню з’являється і навігація стане більш прозорою:

    Безопасность и вход в аккаунтПросуваємо свій сайт

    На головній сторінці цього розділу вам запропонують скористатися послугами майстра перевірки безпеки входу конкретно в ваш акк, просто натиснувши на кнопку «Почати». Дуже корисна штука, що дозволяє виявити всі слабкі місця захисту входу в ваше святая святих:

    Проверка защиты входа в Google AccountПросуваємо свій сайт

    Але ми, як ви вже зрозуміли, легких шляхів не шукаємо, а тому пробіжимося в «ручному режимі» за основним «життєво важливим» налаштувань.

    Давайте почнемо з вкладки лівого меню «Вхід».

    Вход в аккаунт ГуглПросуваємо свій сайт

    4 кращих способу захисту входу в обліковий запис Google

  • Якщо ви реєструвалися вже дуже давно і пароль там у вас архипростой, то не застосуєте його поміняти, натиснувши на відповідну стрілку в верху сторінки з налаштуваннями безпеки входу (навпроти слова «пароль». Зверніть увагу на якусь параною, яка пов’язана з постійним введенням пароля при спробі зміни налаштувань безпеки аккаунта, але ця міра вимушена, хоча і сильно дратує.
  • Будь пароль можна зламати, або отримати його хитрістю, тому заздалегідь підстеліть соломки на випадок, якщо доступ до свого акку вам доведеться відновлювати. Спростити це дійство можна буде, натиснувши в області «Параметри відновлення облікового запису» на стрілочки в потрібних місцях, щоб вказати на сторінці номер свого мобільника або ж резервний Емайл, куди вам зможуть скинути код відновлення. Краще, звичайно ж, буде використовувати обидва варіанти.
  • Але це лише напівзаходи, які допоможуть вам вже після того, як негідник своїми брудними руками покопирсається у вашому чистій білизні (поштою). Однак, існує спосіб, який з дуже високою часткою ймовірності дозволяє уникнути цього ганьби і захистити ваш акк від брудних посягань. Це страшна зброя називається «Двофакторна аутентифікація» і за замовчуванням вона не активна.

    Двухэтапная аутентификация при входе в ГуголПросуваємо свій сайт

    Власне, можна дізнатися у самого Гугла що це за звір і з чим його їдять, але якщо говорити в двох словах, то це щось з чимось. По-перше, у багатьох поштових клієнтів і мобільних пристроях у вас пропаде доступ до вашого аккаунту після активації цієї чудової штуки. Відразу поспішаю заспокоїти, що проблема вирішувана.

    Отже, що таке безпечний акк? Це коли при вході в google account ви вводите не тільки пароль від нього, але і код, який прийде до вас у вигляді Смс на вказаний мобільний телефон. Крім СМС аутентифікації можна буде у налаштуваннях вибрати і варіант спеціального додатка, або сертифіката.

    Причому, при першому вході зі свого комп’ютера таку тяганину розводити доведеться, а от щоб до вас не чіплялися з цими кодами з СМСок, досить буде поставити галочку, яка говорить про те, що цього комп’ютера ви довіряєте (запам’ятати на цьому комп’ютері).

    Вход при включенной двухэтапной аутентификацииПросуваємо свій сайт

    Після цього для входу буде достатньо одного пароля.

  • А ось для поштових клієнтів і мобільних пристроїв доведеться створювати у своєму акаунті спеціальні паролі для додатків. Для кожного додатка цей пароль буде унікальний, але повозитися з їх створенням і зміною в налаштуваннях програм доведеться. Хоча воно, звичайно ж, варто, бо ви отримуєте в замін незрівнянно більш високий рівень захищеності від злому. Це була теорія, а тепер давайте переходити до практики.

    Пароли приложений хранимые в аккаунтеПросуваємо свій сайт

    Хочете, не хочете, але відкривати цю вкладку вам, швидше за все, все одно доведеться, бо без цього багато мобільні пристрої і десктопні програми не зможуть отримати доступ до вашого акку після активації номера телефону, т. к. основного пароля для цього буде не достатньо, а точніше він працювати просто не буде.

    Создание паролей для приложений в настройках аккаПросуваємо свій сайт

    Вибираємо спочатку з випадаючого списку додаток Google, в яке потрібно ввійти (пошта, календар, ютуб або інше), потім з другого списку вибираємо пристрій, з якого необхідно здійснити вхід, і тиснемо на кнопку «Створити». В результаті ви отримаєте пароль для цього програми та інструкції по його застосуванню:

    Создали пароль для приложенияПросуваємо свій сайт

    Записувати його або вже тим більше запам’ятовувати не варто, бо простіше буде встановити новий. Незручно тільки те, що для кожного додатка цю процедуру доведеться повторювати.

  • Двохетапна аутентифікація при вході в аккаунт

    За замовчуванням це дуже важливе налаштування буде відключена. Для її актвации потрібно перейти на вкладку «Вхід Гугла« з лівого меню (або аналогічний пункт з головної сторінки налаштувань — див. скріншот вище):

    Вход в аккаунт ГуглаПросуваємо свій сайт

    Після натискання стрілочки в області «Двоетапна аутентифікація» вам покажуть аргументи «за», а для продовження потрібно буде натиснути на кнопку «Почати«.

    На першому кроці вам буде потрібно вказати номер мобільного телефону, на який будуть приходити Sms або голосові повідомлення (за вашим вибором) з кодами підтвердження для входу в обліковий запис Google.

    Указываем телефон для входа в аккПросуваємо свій сайт

    Введіть код, який прийшов на телефон:

    Код подтверждения с телефонаПросуваємо свій сайт

    Після його введення вас привітають і запропонують таки нарешті включити цю саму двоетапну перевірку для входу в ваш акк Гугла:

    Включение двухэтапной аутентификации для безопасности входаПросуваємо свій сайт

    Після цього перед вами відкриється сторінка з нескінченними можливостями щодо розширення і поглиблення безпеки роботи зі своїм google account.

    Двухэтапная аутентификация при входе в свой аккаутПросуваємо свій сайт

  • Раджу настійно додати ще один телефон в цьому вікні, щоб у випадку втрати або крадіжки першого коди безпеки можна було б відправити на резервний.
  • Можна замість отримання голосових або ж СМС повідомлень встановити на свій смартфон під управлінням Android, АйОС або Блекбери спеціальна програма для цих потреб. Або використовувати токен. Але це вже кому як зручніше. Дані налаштування ховаються під спойлепром «Налаштувати другий етап»:
    Варианты аутентификации при входе в Google аккаунтПросуваємо свій сайт
  • Обов’язково скористайтеся посиланням «Показати резервні коди», яких буде десять штук (їх було б непогано роздрукувати на принтері, щоб завжди зберігати під рукою). Якщо забудете телефон або ж він не буде ловити мережу, то ці коди можна буде вводити замість тих, що приходять в СМС-повідомленнях.
  • В загальному-то є деякі складності з активацій двоетапної перевірки, але в цілому воно того, звичайно ж, варто.

    10 секретів вашого Гугл Аккаунта, про яких ви не знали

  • В налаштуваннях безпеки на вкладці «Вхід в акк Гугла« ви можете подивитися повідомлення про підозрілі входах у ваш аккаунт або про спроби змінити пароль, а так само інших критичних ситуаціях з безпекою.

    События в вашем аккаунтеПросуваємо свій сайт

    Тут же можна буде поглянути на останні дії з вашим акком (раптом не ви одні вже їм користуєтеся) і подивитися з яких пристроїв і коли в нього заходили.

    Якщо двоетапну перевірку ви не активували, то в звітах найбільш цікавими з точки зору безпеки і цілісності будуть останні дії у вашому акке і пристрої, з яких проводився вхід. Якщо там відображаються гаджети або операційні системи, під якими ви ніяк не могли здійснювати вхід, то це привід серйозно задуматися про налаштування безпеки (як мінімум — про зміну пароля на більш складний).

  • Ще більш детально подивитися всі ваші дії сервіси Гугла ви зможете у розділі «Конфіденційність», а саме — «Дії в сервісах Google«. Якщо ви не відключали в налаштуваннях «Відстеження» історію додатків і веб-пошуку, історію місцезнаходжень, історію ютуба і т. п., то там можна буде знайти всі (майже всі).

    Просмотр ваших действий в интернете через аккаунт GoogleПросуваємо свій сайт

    Реально допомагає іноді згадати «де був я вчора» і що саме таке знайшов, що тепер знайти ніяк не можу. Так, не спорю, не здорово коли за тобою стежать, але будуть стежити по-любому, а от скористатися для своєї користі плодами цієї стеження дозволяє тільки акк Гугла. Заодно зрозумієте, наскільки багато мережеві монстри про вас знають.

  • На показаному вище скріншоті внизу наведено посилання на ваш особистий кабінет в Google. Теж відмінна і інформативна вкладка. На ній ви побачите, в яких сервісах що у вас є, що створено, що додано, загружено, налаштоване і т. п.

    Личный кабинет в настройках Google AccountПросуваємо свій сайт

    При натисканні на кожну з вкладок ви отримаєте детальну інформацію і навіть зможете перейти на даний сервіс в разі необхідності.

  • Пошук телефону — дуже ефектна опція (айфоноводы подібним функціоналом пишаються):

    Поиск телефона из аккаПросуваємо свій сайт

    Мені ж самим корисним тут здається віддалений вихід з аккаунта. Таким чином той, в чиїх руках опиниться телефон, не зможе скористатися вашими паролями, не зможе прочитати вашу пошту і не отримає доступ до грошей у таких сервісах, як наприклад, Адвордс або Адсенс.

  • В області «Пов’язані програми і сайти« ви зможете подивитися сайти і додатки, які використовують ваш акк для авторизації. Саме по собі це дійство безпечно і не може привести до чогось поганого, але тим не менше ви завжди можете відключити раніше дозволену авторизацію для певних сайтів або програм:

    Связанные приложения и сайты в accounts.google.comПросуваємо свій сайт

    Тут же можна буде оглянути і при необхідності видалити збережені паролі вашим Хром-браузером або Андроїдом в обліковому записі. Особисто я намагаюся не довіряти браузерам зберігання паролів від різних грошових сервісів та інших «високоризикованих активів».

  • Як зробити бекап, видалити або заповідати свій Account

    Є ще кілька цікавих налаштувань, які ховаються в лівому меню.

  • Наприклад, на вкладці «Керування контентом» можна буде на всяк випадок зробити бекап всіх збережених в оке даних на свій комп’ютер (завантажити всі у вигляді архіву). Тут будуть і пошта, і все інше, що тільки знайдеться в якому-небудь з численних сервісів цієї системи.

    Управление контентом в accounts.google.comПросуваємо свій сайт

    Правда архів може створюватися досить довго — від кількох годин до кількох днів. Але ми ж нікуди не поспішаємо, тим більше, що по закінченні вам на пошту прийде повідомлення містить посилання для скачування. Сервіс! Крім цього, ваші архіви завжди будуть доступні за наведеним посиланням.

  • Трохи нижче ви зможете заповідати свій акк (призначити довірену особу) кому б то не було. Називається це «Google на всякий випадок». Ну, тут я думаю все і так зрозуміло:
    Что делать с аккаунтомПросуваємо свій сайт
  • На вкладці «Відключення сервісів і видалення облікового запису« можна буде видалити деякі сервіси зі свого акка (наприклад, пошту разом зі всіх зберігалася там листуванням або сторінку в Гугл+), а при повному опротивлении і весь акк видалити цілком:

    Как удалить Google аккаунтПросуваємо свій сайт

    В останньому випадку ви втратите доступ до багатьох сервісів Гугла, з якими працювали через цей акк. У зв’язку з цим вам наводиться список того, що у вас є і чого ви можете втратити в результаті таких необдуманих дій. Ознайомтеся з кожним сервісом, який ви видаляєте, а також поставте галочки, що всю відповідальність за такі необдумані дії ви берете на себе.

    Удалить аккПросуваємо свій сайт

    На цій же сторінці вам запропонують завантажити збережені дані (зробити бекап, як ми розглядали вище), якщо це вам треба. Залишиться тільки натиснути на страшну кнопку «Видалити обліковий запис».

  • В Гуглі є три сервісу, які надають місце під зберігання ваших даних: Диск, Пошта і Пикаса. За замовчуванням на все це в сумі виділяється безкоштовно 15 Гбайт, що, погодьтеся, для серйозної людини мало. Однак, необхідне місце можна підкупити на сторінці ‘Обсяг Диска Google‘. Коштує це справа 139 рублів на місяць за сотню гигов і 699 рублів — за террабайт.
  • Синхронізація через акаунт закладок, паролів і розширень в Хромі

    На всякий випадок поясню про зберігання даних браузерів в акаунті — як це все налаштовується. Браузер Гугл Хром має можливість синхронізувати всі свої налаштування з встановленими Хромами на інших комп’ютерах або мобільних пристроях.

    Для цього достатньо буде в налаштуваннях браузера здійснити вхід в свій акк:

    Авторизация в ХромеПросуваємо свій сайт

    Після цього на сторінці налаштувань (іконка з трьома горизонтальними точками і пункт «Налаштування») вибрати, що саме потрібно буде синхронізувати (поставити галочки) та вказати, чи треба буде все це справа на льоту шифрування. За промовчанням вибрано ‘Синхронізувати всі’:

    Синхронизация данных в ХромеПросуваємо свій сайт

    Закладки, паролі, налаштування, встановлені розширення і програми, теми і відкриті вкладки всіх ваших Хромов (на десктопах, планшетах, мобільниках) будуть зберігатися у вашому акаунті і це можна буде споглядати в кількісному вираженні в «Особистому кабінеті Google« (посилання на неї ви так само знайдете в самому верху вікна налаштувань хрому).

    Личном кабинете GoogleПросуваємо свій сайт

    Ось, власне, і все, на чому я хотів загострити увагу. Інші налаштування вашого профілю в Гуглі досить зрозумілі, прозаїчні і, за великим рахунком, не так вже й важливі (в усякому разі для мене).

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу