Способи заробітку в мережі

2226
  • Підходить біржа Etxt авторам-початківцям?
  • Особистий кабінет і необхідні налаштування
  • Як привернути до себе увагу замовників
  • Продаж своїх статей через Etext
  • Біржа копірайтингу istext – рай для замовників
  • Як не обрати в якості виконавця посередника
  • Можливості програми Етхт антиплагіат
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні буде вже третя за рахунком стаття присвячена бірж копірайтингу, і мова в ній піде про Etxt. До цього я вже писав про Адвего і програму Plagiatus, а також опублікував статтю професійного копірайтера з Textsale.

    Подібні сервіси служать не лише інтересам SEO оптимізаторів або власників сайтів, але і дозволяють заробити в інеті грошей всім бажаючим і вміє тримати перо в руках (пардон, клавіатуру).

    Способи заробітку в мережі

    Цю статтю знову ж писав не я, а професіонал з Етхт — Bykovka, яка поділилася в ній своїм досвідом роботи. Думаю, що настав час передати слово автору.

    Біржа Etxt – ідеальний старт для початківців авторів

    Біржа Etxt.ru – найзручніша й жвава, та й до того ж з відкритою реєстрацією для всіх бажаючих. Проект цей відносно новий, але швидко набирає популярність. Варто відразу пояснити, що в біржі є ще один офіційний адреса — Etxt.biz (з нього виробляються виплати зароблених грошей), так що не дивуйтеся, бо це один і той же сайт.

    У цій статті ви дізнаєтеся, за що так люблять Etxt і копірайтери, і вебмастера.

    Данные по бирже ЕтекстСпособи заробітку в мережі

    На відміну від інших подібних сервісів тут вам не доведеться оплачувати доступ до замовлень і піднімати свій профіль до певного рівня, щоб отримати дорогий замовлення. Всі виконавці знаходяться в рівних умовах. Ще одне безперечне достоїнство Етхт — справедливий арбітраж.

    На сайті завжди присутній хоча б один представник адміністрації. Виконавець або замовник у будь-який момент можуть написати скаргу або задати питання в арбітраж, отримати своєчасну допомогу у вирішенні конфлікту. Всі спірні питання вирішуються справедливо, з урахуванням інтересів обох сторін.

    Etxt.ru — проект з інтуїтивно зрозумілим і комфортним інтерфейсом. Розробники постійно покращують його функціонал і розвивають можливості власної програми для перевірки унікальності тексту в «антиплагиате». Давайте разом вивчимо особистий кабінет виконавця і познайомимося з секретами успішної кар’єри копірайтера на даній біржі.

    Регистрация в EtextСпособи заробітку в мережі

    Натисніть кнопку «Реєстрація» у правому верхньому куті сайту Etext. Перед вами з’явиться сторінка для зазначення особистих даних. Чим більше додаткової інформації ви надасте замовникам, тим більше довіри буде викликати ваша кандидатура на виконання роботи. Email, телефон, ICQ в вашому профілі користувачам помітні не будуть.

    Передавати контактні дані Etxt не дозволяє, але посилання на сайти, необхідні для більш повного розуміння завдання, допускаються. Вкажіть ваше прізвище, ім’я, місто (щоб отримати до них доступ відкрийте спойлер «Показати додаткові поля реєстрації»). Логін (нікнейм) придумайте запам’ятовується і красивий.

    Вважайте, що ваш нік – це бренд, мережеве ім’я, яке повинно характеризувати вас як відповідального копірайтера з небанальним поглядом на життя. Набір незв’язних літер і цифр не запам’ятається замовникам Етхт.

    Форма регистрации в бирже Е-текстСпособи заробітку в мережі

    У графі «Додаткова інформація» ви можете помістити розповідь про себе. Замовники завжди читають додаткову інформацію, якщо сумніваються у виборі виконавця. Розкажіть про свою професію, освіту, сферу ваших інтересів. Якщо ви домогосподарка, напишіть, що можете відгукнутися на повідомлення в приватному чаті біржі в будь-який момент.

    Намагайтеся не розхвалювати себе, а показати вигоди і переваги, які отримає клієнт, який звернувся до вас. Ви зможете відредагувати цю інформацію у будь-який момент, погортайте потім профілі топових виконавців, і зрозумієте, чим можна зачепити увагу роботодавців. Etxt формує топ 100 виконавців і замовників за весь час і за поточний місяць на основі їх рейтингу.

    Не забудьте встановити статус «Виконавець» і відзначити галочкою, що ви згодні з правилами Договору з біржею. Далі стандартно — кнопка «Зберегти», перехід через посилання в листі, що прийшов на ваш email і авторизація в особистому кабінеті. До слова сказати, не можна кілька разів реєструватися як виконавець, але можна мати один профіль як виконавець і один профіль як замовник.

    Особистий кабінет на біржі контенту Istext.ру

    Подивіться на верхній лівий кут особистого кабінету біржі Istext. Якщо ви натиснете на посилання «Про проект», то зможете познайомитися з правилами, за якими живе даний сервіс. Посилання верху «Etxt Антиплагіат» веде на сторінку з описом програми для перевірки тексту на унікальність.

    Ви можете завантажити її безкоштовно і встановити на свій комп’ютер, а можете скористатися онлайн-сервісом перевірки на унікальність (крім цього можна пошукати помилки орфографії і виправити знаки пунктуації). Про цій програмі поговоримо трохи пізніше. Давайте до кінця заповнимо профіль.

    Настойка профиля в Етекст.руСпособи заробітку в мережі

    Натисніть кнопку «Мої гаманці» (зверніть увагу, що повноцінно працює за адресою etxt.biz, бо тільки там доступні операції з фінансами). Ви потрапите на сторінку, де можна вказати свій електронний рахунок.

    Настройка кошельков для вывода денег с EtextСпособи заробітку в мережі

    З Istext можна виводити гроші на гаманці WebMoney і платіжну систему Ківі з утриманням 2% від суми виводу, але найвигідніше використовувати висновок на Яндекс Гроші (якщо не в курсі, то зараз з карти ОТРУТА можна знімати до 10 тисяч рублів на місяць через будь-які банкоматах без комісії).

    Мінімальні суми по кожному гаманця можна подивитися на сторінці виводу:

    Вывод заработанных в Етекст денегСпособи заробітку в мережі

    Напис «Мій статус» (розташована під вашим іменем вгорі вікна) допоможе встановити статус як в «Однокласниках». Можете опублікувати цікаве висловлювання фахівця в області реклами або копірайтингу. Якщо натиснути на рядок з іменем, можна перейти на сторінку редагування профілю.

    Для того, щоб відредагувати свій профіль, можна ще натиснути кнопку «Особиста інформація» в меню «Персоналізація» зліва будь-якої сторінки в Е-тексті. Кнопка «Мій профіль» дозволить подивитися результат так, як його побачать замовники і гості Etxt.ru.

    Мой профиль на бирже Е-текстСпособи заробітку в мережі

    На сторінці «Особиста інформація» є кілька вкладок. У вкладці «Зображення» ви можете завантажити картинку, яка буде відображатися в профілі і поряд з вашою заявкою в замовленні. Нехай це буде ваше фото або гарне зображення. Не завантажуйте анімовані картинки з блискітками і миготливими написами. Вони часом викликають тільки роздратування.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    «Основна інформація» — це відомості, зазначені при реєстрації в Етхт. У вкладці «Додаткова інформація» можна встановити фільтр мінімальних цін.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    В результаті ви будете бачити заявки вартістю не нижче, ніж зазначено в профілі. Новачкам краще не встановлювати фільтр цін, щоб не пропустити який-небудь недорогий, але легкий замовлення. Тут же ви можете вказати, якими іноземними мовами володієте, і вибрати 5 тематичних категорій, які вам ближче до душі. Категорії будуть видні роботодавцям, тому не варто вказувати в профілі тільки легкі теми.

    Як привернути до себе увагу замовників у Етхт

    Перш, ніж приступити до виконання заявок в istext, можна заповнити портфоліо (що це?) і виконати тестове завдання. В портфоліо можна додати посилання на будь-які ваші публікації в інтернеті або просто текст. Профілі на цій біржі індексуються пошуковими системами, але тексти у портфоліо захищені від індексації (напевно, через robots.txt) і копіювання.

    Можна при здачі тестового завдання відзначити галочкою опцію «Розмістити в портфоліо», тоді ваша тестова стаття з’явиться там.

    Ваше портфолио на etxt.bizСпособи заробітку в мережі

    На малюнку ви бачите фрагмент меню в лівій нижній частині особистого кабінету Етхт. Натисніть посилання «Додати портфоліо». Для кожної своєї роботи ви можете вказати заголовок, посилання, опис і текст.

    Якщо у вас ще немає опублікованих статей, то напишіть пару цікавих матеріалів і розмістіть їх в якомусь безкоштовному каталозі. Краще витратити час на заповнення портфоліо, ніж тижнями виконувати дешеві замовлення.

    Кожному виконавцю Etxt за підсумками виконання тестового завдання присвоюється рівень кваліфікації. Якщо у вас немає зірок — ви без кваліфікації, одна зірка — початковий рівень, 2 — середній, 3 — високий. Зірки присвоюються модераторами за номінаціями — рерайтинг (що це?), копірайтинг, seo копірайтинг, переклад (якщо його відзначили галочкою у вкладці «Додаткова інформація»).

    Для того, щоб вибрати завдання, натисніть на плюсик. Далі натисніть «Отримати завдання». Для перегляду ТЗ натисніть «Завантажити». Якщо визначилися з вибором, обов’язково натисніть «Взяти». Надіслані вами роботи можуть перевірятися кілька днів. Зароблені зірки будуть красуватися до тих пір, поки ви не захочете скласти нове завдання.

    Пам’ятайте, що якщо нова робота буде виконана з помилками, то зірки у вас можуть і зняти. При перевірці завдання на переклад тексту основну увагу модератори звертають на унікальність. Не забувайте перевіряти свої тексти з допомогою програми Etxt антиплагіат.

    Краще виконувати тестові завдання Etext відразу, поки немає постійних роботодавців, потім часу вже не буде. Навіщо взагалі потрібні зірки? Іноді замовники зазначають у замовленнях опцію «Обмежити рівень майстерності виконавців». Якщо у вас немає відповідної кваліфікації, то ви не зможете подати заявку.

    Біржа має чітку систему рейтингу. Якщо ви заробили або витратили на купівлю статей 10 рублів — ви отримали 1 бал рейтингу. Якщо ви прострочили і не здали роботу на 10 рублів — ви отримали мінус 10 балів рейтингу.

    Роботодавці звертають увагу на відгуки і кількість осіб, які додали вас в чорний або білий список. Позитивні відгуки прочитають побіжно, а ось негативні — дуже пильно.

    Статистика исполнителя на бирже ЕтекстСпособи заробітку в мережі

    Відгук вам може залишити тільки працював з вами замовник, в БС та НС може занести будь вебмастер. Якщо ви вважаєте, що відгук вам написали не заслужено — відразу звертайтеся в арбітраж Etxt («Арбітраж» — «Створити заявку»). Був випадок — забанили замовницю, яка шантажувала виконавицю негативними відгуками, примушуючи писати дешево.

    Якщо роботодавець занесе вас в білий список, ваше ім’я для нього завжди буде виділено кольором, мимо не пройде. Якщо вас занесуть у «чорний список» — ви не зможете написати особисте повідомлення і подати йому заявку. Хоча негативний відгук у його профілі зможете написати.

    У правому верхньому куті особистого кабінету Етхт виводиться інформація про замовлення та нових повідомлень. У розділі «Робоча інформація» вкладка «Замовлення» допомагає переглядати ваші заявки, замовлення в роботі і відправлені на доопрацювання. Вкладка «Статті» — групує продаються і куплені матеріали.

    Просмотр новых заказов для заработкаСпособи заробітку в мережі

    У чернетки відправляються статті не пройшли модерацію. Вкладка «Компанії» необхідна для тих, хто хоче опублікувати завдання на розміщення матеріалів та посилань на чужих сайтах.

    Вкладка «Майданчики» створена для заробітку на розміщення посилань на своєму сайті. Приватні повідомлення — листування з замовниками. Системні повідомлення — повідомлення про прийняття заявки, замовлення, статті на продаж. Посилання «Нові замовлення» веде на список ще не переглянутих вами. Якщо ви хочете переглянути їх, натисніть «Перегляд всіх замовлень» в меню Etxt ліворуч.

    Поиск заказов на бирже тхтСпособи заробітку в мережі

    В кожному замовленні ви можете прочитати заявки інших виконавців. Якщо ви хочете, щоб обрали саме вас, уважно читайте всі завдання цілком, особливо його раскрывающуюся при кліці частина і ТЗ у вкладеному файлі.

  • Багато виконавці надсилають заявки, не читаючи всього ТЗ, а роботодавець в самому кінці ТЗ просить у заявці написати, наприклад, «Добрий день!!!!» саме так, з 4 знаками оклику. Вебмастера хочуть знайти самого відповідального та уважного виконавця, таких, до речі, виявиться трохи.
  • Ніколи не відправляйте порожніх заявок. Привітайтеся і обґрунтуйте, чому замовнику варто віддати саме вам. Розкажіть, про що буде ваша стаття, якими джерелами ви будете користуватися, відзначте, який досвід у вас є по цій темі. Не відправляйте методом копіпаста стандартну фразу на всі замовлення. Вирази на кшталт «Зроблю грамотно, якісно і в строк!» або «Зроблю в кращому вигляді, я філолог» вже давно стали штампами і ні про що не говорять.
  • І не турбуйтеся, що на біржі Etxt багато рейтингових виконавців. Не завжди роботи віддають копірайтеру з найвищим рейтингом. Вирішальну роль грає портфоліо і ваш дар переконання в заявках, особистих повідомленнях роботодавцю і в оповіданні про себе в профілі.
  • Продаж своїх статей через Etext

    Пункт меню «Додати статтю» з лівого меню Istext.ру дозволить вам відправити її на продаж. Тут ви самі встановлюєте ціну на свій шедевр. Модератори перевірятимуть текст протягом декількох днів і відзначать галочками і хрестиками його якість. Якщо ви постійно пишіть грамотні тексти, то вони будуть відправлятися на автоматичну модерацію.

    Чим докладніше ви заповніть всі поля в картці статті, тим більше шансів на успішний продаж. Не забудьте скачати Etxt антиплагіат, унікальність буде перевірятися саме цією програмою.

    Продаж статей через EtextСпособи заробітку в мережі

    Пишіть статті, заточені під популярні ключові слова. Статистика ключових слів на головній сторінці біржі і статистика пошукових запитів в Яндексі допоможе визначитися з вибором ключів. Ключі впишіть в графу «Ключові слова» і застосувати їх в назві матеріалу.

  • Для покупців статей діє розширений пошук, тому ключові слова допоможуть вашим текстам зустрітися з потенційними покупцями. В описі краще розповісти, про що матеріал, на яку аудиторію розрахований, від якої особи написаний. Короткий план статті скаже покупцю набагато більше, ніж випадковий уривок тексту або вступ.
  • Не пишіть від першої особи, розповіді з життя. Інформативність, зв’язність, відсутність «води» в тексті, — ось що цінують покупці. Оптимальний розмір – 2000-3000 символів без пробілів.
  • Маленькі статті не підходять під розміщення посилань (читайте про Міралінкс і WebArtex), великі коштують дорожче. Пишіть по кілька матеріалів на одну тему – можливо покупцеві сподобається ваш стиль викладу, і він захоче придбати ще кілька ваших робіт. Розміщуйте статті на різні теми каталогу в Етхт.
  • Згідно з правилами біржі, у момент продажу тексту продавець втрачає майнові та авторські права (копірайт) на нього. Ви можете займатися перепродажем статей, але повинні вказати ім’я автора, у якого купили або замовили текст.
  • Якщо ви замовили статті з профілю замовника, краще перепродувати її також з цього ж профілю, а не як виконавець. При перевірці матеріалів вступників на продаж, шукаються збіги і по базі статей, що зберігаються в архіві, тому краще видаляйте куплені тексти з архіву в особистому кабінеті.
  • Ви можете звернути увагу замовників за допомогою реклами. Публікація або підняття оголошень вгору списку коштує всього 10 рублів. Тут вам допоможе помітний заголовок і оригінальний текст оголошення. Як кажуть, поганий той копірайтер, який сам себе не може розрекламувати.
  • Намагайтеся знайти постійних роботодавців. Спілкуючись з ними будьте ввічливі і пунктуальні, проявляйте щирий інтерес до їх сайтів, заглядайте на свої опубліковані статті і відповідайте на коментарі читачів. Самі пропонуйте нові теми для матеріалів.
  • У чаті на Etxt є колекція симпатичних смайликів. Якщо замовник виявляє в спілкуванні почуття гумору – не бійтеся і самі пожартувати і додати смайл, відповідний за змістом висловлювання.
  • Біржа копірайтингу Etxt – рай для замовників

    Розробники біржі eTEXT продумали функціонал і інтерфейс проекту до найдрібніших деталей. Власник сайту може оформити замовлення по збереженого шаблону, сортувати їх за тематичними папками і передавати посилання на інтернет-сторінки, якщо це необхідно для пояснення завдання.

    Текст, написаний виконавцем, автоматично перевіряється на унікальність місцевої системою перевірки «Etxt антиплагіат». Якщо унікальність виявиться низькою, матеріал без вашої участі відправиться на доопрацювання. Також підраховується відсоток грамотності і відсоток входження ключів.

    В меню зліва є посилання «Купити статтю» і «Розмістити замовлення». В картці замовлення є основні і додаткові опції.

    Заказать написание статьи в Е-текстеСпособи заробітку в мережі

    В основних опціях крім тексту ТЗ ви можете вказати ціну за тисячу символів або за весь замовлення, кількість символів, необхідний відсоток унікальності по місцевій програмі «Етхт антиплагіат».

    Заказ статьи через etxt.bizСпособи заробітку в мережі

    Можна обмежити прийом заявок від виконавців певного рівня кваліфікації.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Якщо ви натиснете на посилання «Показати додаткові параметри», то зможете призначити автоматичний прийом заявок виконавців з певним рейтингом або оформити мультизаказ.

    Якщо вам необхідно отримати 20 однотипних новин або 20 рерайтов тексту від різних виконавців, ви можете один раз оформити мультизаказ на 20 осіб. Ви будете приймати заявки копірайтерів, а замовлення буде «висіти» в стрічці до тих пір, поки не закінчиться ліміт заявок.

    Функціонал біржі Etxt.ru дозволяє найбільш повно і об’єктивно оцінити кожного виконавця.

    Профиль исполнителя етекстеСпособи заробітку в мережі

    В профілі копірайтера можна почитати відгуки про його роботах, побачити кількість людей, які занесли його в білий або чорний список.

    Изучаем профиль исполнителяСпособи заробітку в мережі

    Там же відображається кількість відмов від роботи, середня ціна за останній місяць роботи, кількість проданих статей та виконаних робіт. На графіку відображається розбивка виконаних виконавцем замовлень за темами та видами робіт.

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    Як не обрати в якості виконавця посередника

    Врахуйте, що на будь текстової біржі працює багато посередників (так званих менеджерів).

    Самі вони тексти не пишуть, а тільки збирають замовлення завдяки понад розкрученому аккаунту (замовники на їх показники рейтингу летять, як мухи на мед). Для написання же текстів вони використовують рабську працю новачків біржі istext.ру.

    Чому виникає така ситуація? Тому що новачкові дуже важко знайти перших замовників, щоб отримати перший рейтинг та відгуки. Вони змушені співпрацювати з посередниками виконуючи замовлення буквально даром (рублів за 5 або 10 за 1000 знаків), щоб ті залишили їм позитивний відгук.

    Посередники ж (рабовласники) отримують левову частку доходу нічого не роблячи. Ви як замовник дуже ризикуєте зв’язуючись з «менеджерами», бо тексти виконані за копійки ніколи не будуть хорошими, так і строки можуть бути не витримані у зв’язку з подовженням ланцюга між замовником і безпосереднім виконавцем.

    Як обчислити посередника:

  • У нього буде божевільний рейтинг.
  • Купа позитивних відгуків.
  • А головне — величезна кількість замовлень в роботі і в заявках.
  • Профиль посредникаСпособи заробітку в мережі

    Скріншот, звичайно ж, не найпоказовіший (можливо, що це і чесний трудяга), але саме на число заявок і кількість замовлень в роботі потрібно дивитися в першу чергу. Потім на наявність негативні відгуків (читаючи їх, бо часто замовник прискіпується без причини), а так само на наявність цього виконавця у великому числі чорних списків (див. попередній скріншот).

    Одна людина не зможе писати одночасно кілька десятків текстів, та ще подавати десятки заявок по різних тематиках. Це нонсенс, який явним чином дозволяє виявити «торговця чорним деревом».

    Можливості програми Етхт антиплагіат

    Програма антиплагіат дозволяє перевіряти текст на унікальність в режимі стандартної, швидкої і глибокої перевірки. Завантажити її можна безкоштовно з офіційної сторінки біржі Istext.ру. Там же буде доступна онлайн-перевірка тексту на унікальність, але тільки обсягом до 10 000 символів.

    Підраховується відсоток унікальності, підсвічуються різними кольорами неунікальні фрагменти тексту. Можна не покидаючи програми, переглянути текст інтернет-сторінок, на яких виявлені збіги. При бажанні можна зберегти на своєму комп’ютері результати перевірки.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Антиплагиат от ЕтекстСпособи заробітку в мережі

    При перевірці тексту з’являються капчі від різних пошуковиків. Для того, щоб рідше їх заповнювати, краще не закривати постійно програму, якщо планується перевірка декількох статей. Програма постійно оновлюється і модернізується, скачати Etxt антиплагіат можна з особистого кабінету.

    Зайдіть в меню «Сервіс» і натисніть «Перевірка на унікальність». Відкриється сторінка, де ви можете її завантажити безкоштовно або скористатися онлайн-перевіркою. Онлайн-сервіс незамінний при повільному інтернеті або при необхідності надати кому-небудь результати перевірки, що зберігаються на віддаленому сервері.

    Програма хороша, але багато замовники вимагають перевіряти унікальність в Текст.ру. Як це зробити і як отримати посилання на результати перевірки детально описано в статті за наведеним посиланням. Так само для певних цілей може стати в нагоді цей онлайн-сервіс антиплагіату.

    Підводимо підсумок і голосуємо за найкращу текстову біржу

    Біржа Etxt – одна з найбільш перспективних на ринку. Виконавці, які зареєструвались на зорі її виникнення, ще пам’ятають ті часи, коли на ній одночасно були присутні онлайн 100-200 користувачів. Зараз цей показник зашкалює далеко за тисячу. Жвавий чат, наповнений повідомленнями форум, постійно оновлювана стрічка замовлень і високі ціни в профілях виконавців говорять про процвітання цього незамінного проекту.

    C Повагою, Bykovka!

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу