Способи заробітку в мережі

2998
  • Заробіток на контекстній рекламі РМЯ і Google AdSense
  • Заробіток на партнерських програмах інфопродуктів
  • Де знайти і як зареєструватися в партнерці
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Продовжую серію статей, присвячених описаним тут способів заробітку в мережі інтернет. Сьогодні хочу поділитися з вами тими способами, які допоможуть вам трохи стимулювати ваш каторжну працю щодо підтримання на плаву своїх проектів.

    Завжди приємно, коли улюблена справа, якій ти і так готовий приділяти весь свій вільний час, починає приносити реальний дохід в контекстній рекламі або з партнерських програм, наприклад, інфо-продуктів (тут читайте про CPA партнерку на цю тему).

    Способи заробітку в мережі

    Напевно, це так само приємно, як коли дитина починає робити перші успіхи у навчанні, а потім у роботі, кар’єрі і т. п. Адже наші проекти дуже схожі на дітей — їх треба пестити і леліяти, віддавати їм весь вільний час і одночасно з цим не варто чекати негайної віддачі.

    Але тим не менш, можливість заробітку, в тому числі на інфопродуктах та інших партнерках (наприклад, з арсеналу Адмитада), часто є дуже сильним стимулом для написання все нових і нових матеріалів.

    Заробіток на контекстній рекламі РМЯ і Google AdSense

    Я вже написав ряд статей з рекламної мережі Яндекса (тут, а так само тут про Profit Partner) і Google AdSense (тут про реєстрацію в Адсенс, а тут про встановлення скрипта пошук від Гугла і показу в його результатах контекстних оголошень).

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Коли у мене на блозі розміщувалися тільки оголошення від Яндекса. Перш ніж заробіток на контекстній рекламі став хоч скільки-небудь відчутним, довелося провести кілька місяців у серії експериментів з розміщенням та управлінням зовнішнім виглядом блоків РМЯ (тут читайте докладніше, як і що потрібно міняти в коді оголошень рекламної мережі, щоб підвищити свій дохід).

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Як правильно пишуть у безлічі публікацій на тему оптимізації заробітку на контексті, не може бути універсальних рецептів оптимального розміщення та зовнішнього вигляду. Всі глибоко індивідуально і зрозуміти, як потрібно розмістити і налаштувати РМЯ або Адсенс саме для вашого ресурсу, можна тільки експериментальним шляхом.

    Є, правда, одне правило, яке я вивів для себе сам і яке, думаю, буде працювати, швидше за все, і у вас. Якщо статті об’ємні, що надають відвідувачам багато інформації (будемо сподіватися, що потрібної та цікавої), то розміщення блоків по їх периметру не принесе зовсім ніякого істотного результату і ваш заробіток буде залишати бажати кращого.

    Хоча на проектах з невеликими «нотатками на тему», які складаються з кількох абзаців, цей спосіб розміщення буде дуже ефективний, бо відвідувачу, швидко пробежавшему текст очима, захочеться знайти ще що-небудь цікаве на сторінці, куди він потрапив.

    Ну, а оскільки контекстна реклама, як правило, сильно корелює з тематикою статті, то вона і стане, з великою часткою ймовірності, наступним об’єктом інтересу відвідувача. А це копієчка в кишеню вебмастера і, як наслідок, істотне збільшення його заробітку.

    Це перевірено численними експериментами, після чого під це була підведена теоретична база, суть якої полягає в тому, що велика і, в якійсь мірі, цікава відвідувачу стаття застеляє собою все, розміщені по її периметру величезного рекламні оголошення будь-яких систем контекстної реклами, не дозволяючи тим самим отримати свій заслужений заробіток.

    Тому оптимальним варіантом для проектів з великими та інформаційно наповненими статтями є розміщення блоків РМЯ або Адсенс всередині цих статей (тут описані способи вставки їх коду в статті на WordPress).

    Ви знову ж таки не отримаєте божевільного CTR (як наприклад, на ГС, спеціально заточених під заробіток на Адсенс — так звані МФА). І це цілком логічно, бо щільність розміщення блоків на сторінці все одно залишається нижчою, ніж у разі маленької замітки, суціль оточеній і блоками РМЯ і AdSense.

    Заробіток на партнерських програмах інфопродуктів

    Плавно переходимо від заробітку на контекстній рекламі до отримання доходу з партнерських програм. У статті, як почати заробляти на партнерках я розповідав про те, що з себе представляють партнерські програми, хто такі реферали і що таке реферальная або ж по іншому, партнерське посилання.

    Там же я наводив список партнерок, на яких я заробляю зараз або ж робив це колись:

  • ГоГетЛинкс (тут читайте огляд по роботі в gogetlinks)
  • ГетГудЛинкс (тут я висловив захоплення цінами в Getgoodlinks)
  • РотаПост (тут читайте мануал по роботі в Rotapost)
  • РотаБан (тут огляд систем банерної реклами включаючи Rotaban)
  • Міралінкс (про цю біржу статей під назвою Миралинкса я теж писав)
  • — нова біржа статей (дуже вигідно встигнути саме зараз набрати рефералів)
  • Адмитад — ціла мережу партнерських програм
  • Сеопульт — агрегатор з величезними бюджетами
  • МегаИндекс — теж агрегатор, але з масою корисних штучок (читайте тут про megaindex детальніше)
  • ProGoldHost — хостинг
  • Инфобокс — хостинг і виділені сервера
  • Nolix — банерна реклама
  • Direct/ADVERT — тизери (тут я писав про тизерну рекламу і партнерки)
  • Pay-click
  • TeaserNet
  • AdLabs — досить прибуткова, в моєму випадку, тізерна партнерка
  • ТекстСейл — біржа контенту (читайте про роботу на Textsale тут)
  • Адвего — докладна стаття з Advego знаходиться тут
  • Etxt— краща біржа копірайтингу (тут ви знайдете огляд Etxt зсередини)
  • Всі відеокурси Попова
  • Всі відеоуроки по Фотошопу
  • Відеокурси Євгена Попова (тут інтерв’ю, яке я брав у Євгенія)
  • Мультимедійні курси
  • В тій статті так само були розглянуті способи захисту рефссылок від обрізання унікального ідентифікатора. Без нього відвідувач, перейшов по рефссылке, не буде зараховано як ваш реферал, і ви не отримаєте свій дохід, який буде належати вам за залученого відвідувача або ж за вчинений ним покупку.

    Захист рефссылки — це, звичайно ж, важлива справа, бо менталітет користувача рунета не дозволяє йому допустити ситуацію, коли хтось буде заробляти в партнерці на ньому, нехай навіть і не в збиток його доходами. Адже реферал нічого не втрачає у заробітку від того, що він реферал. Зароблені на рефералах гроші виплачуються з прибутку продавця, власника біржі та інших партнерських програм, але не в якому випадку не із заробітку реферала.

    Партнерки відрізняються різноманітністю. Є маса способів заробити на продажу будь-яких товарів чи послуг, а так само в залученні відвідувачів або клієнтів. Ваш дохід буде надходити у вигляді комісії з продажів, зроблених вашими рефералами, або ж комісії з доходів залучених клієнтів, а так само він може формуватися з будь-яких фіксованих виплат. Розповім про тих з них, які я сам використовую або використовував на цьому WordPress блозі.

    Почнемо, мабуть, з інфопродуктов. Простіше кажучи, це навчальні відеокурси по самим різним тематикам. Ви, напевно, зможете знайти серед таких партнерок що-небудь близьке до тематики вашого сайту, що купуватимуть ваші відвідувачі, а ви, відповідно, на цьому заробляти. Чому так важливо потрапити в тематику? Ну, тут все досить просто.

    Відвідувачі вашого проекту, що приходять до вас з пошукових систем, являють собою тематичний трафік, який найкраще буде конвертуватися (дозволить вам пристойно заробити саме на партнерках близькою тематиці вашого сайту.

    Просто ця тема цікава вашим відвідувачам і ймовірність покупки навчального курсу буде значно вище. Партнерські програми інфопродуктів мають дуже високу комісію, яка буде виплачена в якості доходу. Ви отримуєте приблизно третину від вартості відеокурсу — в межах від 400 до 800 рублів.

    Причому, у багатьох партнерках ваш дохід від продажу буде рости зі збільшенням їх кількості. Тобто чим більше курсів ви продаєте, тим вище буде ваш заробіток від однієї продажу в подальшому.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Але не варто відразу стрімголов бігти реєструватися в перших-ліпших партнерках. Тут є декілька підводних каменів, про існування яких потрібно мати уявлення при виборі і роботі з тією або іншою партнерською програмою з продажу інфопродуктов.

    По-перше, сам факт отримання належних вам комісійних з продажу інфопродукта, цілком і повністю залежить від чесності власника. Перевірити яким-небудь чином, були здійснені покупки користувачами перейшли з вашого сайту, не представляється можливим. Тому рівень вашого доходу цілком і повністю буде залежати від ступеню жадібності власника.

    Правда, якщо довго і нахабно вони будуть не давати отримати зароблені гроші учасникам, то врешті-решт вони підуть з такої партнерської програми. Вважається, що з 100 — 300 тематичних відвідувачів, які перейшли по вашій реферального посиланням, хоча б один відвідувач повинен здійснити купівлю, а ви, відповідно, заробити пристойну суму грошей (CTR від 0.3 до 1 відсотка, є нормальним для нормальної партнерки інфопродукта).

    Відслідковувати кількість переходів та кількість здійснених покупок ви зможете на сторінці зі статистикою в партнерці. До того ж, при здійсненні покупки або замовлення, вам на E-mail прийде лист від власника партнерки. Ось приклад листа від Євгенії Попова про факт замовлення диска з инфопродуктом:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Тут, правда, ще слід враховувати той факт, що замовлення, оплачувані післяплатою, можуть бути скасовані за різних причин. Зазвичай з десяти замовлень з післяоплатою, реально оплачується лише вісім або дев’ять.

    Але знову ж таки, все впирається в чесність і здоровий глузд власника. Наприклад, відеокурси мого улюбленого автора Євгена Попова (тут читайте інтерв’ю взяте мною) продаються з завидною регулярністю (що дозволяє мені мати досить стабільний заробіток на цій партнерці інфопродукта) і з тим CTR, який і очікувалося — приблизно третину відсотка.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    В той час, як инфопродукты іншого хорошого автора відеокурсів по тематиці вебмастеринга — Куртеева — продаються з рук геть погано (ну, і мій дохід, відповідно, теж залишає бажати кращого). Судіть самі, з двох тисяч переходів тільки одна продаж:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Або продає текст нікудишній, або автор курсу занадто жадібний і воліє заробляти сам, не ділячись прибутками з партнерами. Якщо станеться диво і автор цих, дуже навіть непоганих, інфопродуктів (відеокурсів) за VirtueMart читає ці рядки, то було б чудово почути від нього пояснення цього феномена.

    Повторюся, що в тематиці вебмастеринга инфопродукты від Євгена Попова, з точки зору прибутковості, є найкращими. До речі, і самі по собі вони якісні і, безсумнівно, варті своїх грошей.

    Напевно, для сайту з тематикою, близькою до вебмастерингу, кращим вибором будуть саме відеокурси Євгенія.

    Крім того, що вони добре продаються, бо автор, схоже, дуже педантично ставиться і до партнерів, і до покупців відеодисків, курси дійсно є дуже об’ємними, лаконічними (що не мало важливо) і добре розкривають тему. Починаючому вебмастеру, напевно, варто починати саме з відеоуроків Попова, а вже потім читати форуми, блоги і книги.

    Коротше, респект і уважуха Євгенію, як за чудові відеоуроки, так і за чесність з веб-майстрами, подвязавшимися заробляти на його інфопродуктах.

    Де знайти і як зареєструватися в партнерці

    Для того, щоб зареєструватися в програмі з продажу відеокурсів Євгена або будь-якого іншого автора, вам потрібно буде перейти по посиланню, наприклад, цієї, прокрутити текст, що продає і в самому низу сторінки натиснути на посилання «Партнерська програма».

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Або ви можете відразу перейти сюди або сюди. Прочитайте умови участі і якщо вони вас влаштовують, то переходьте до реєстрації, натиснувши на відповідне посилання.

    Вам запропонують вказати своє ім’я і контактний E-mail, вибрати спосіб виведення зароблених на партнерці грошей (зазвичай або WebMoney — тут читайте про реєстрацію в цій платіжній системі, або Яндекс Гроші — тут написано про створення гаманця), а так само ви повинні будете придумати собі логін.

    Після закінчення реєстрації на пошту прийде лист приблизно такого змісту:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    У ньому буде повідомлений логін (ви його вигадали самі при реєстрації) і пароль (я його затер на малюнку з міркувань безпеки), а також у полі «Посилання для роботи» наводиться ваша рефка, по якій ви будете залучати відвідувачів на сторінку з продавцем текстом відеокурсу. Ви зможете вставити її або в текст (наприклад, в статті), або повісити на картинку (тут читайте про зображення в якості анкора для посилання).

    В отриманому листі, в полі «Доступ до аккаунту», буде наведено посилання на панель управління партнерської програми. Перейшовши по ній, ви повинні авторизуватися.

    Інтерфейс панелі управління може бути різним, але, як правило, у вас буде можливість переглядати статистику переходів по вашій реферального посиланням та статистику здійснення замовлень, а так само зароблених вами у партнерці інфопродукта грошей. Виведення коштів на вказаний при реєстрації гаманець (WebMoney, Яндекс Гроші або ін), може здійснюватися автоматично або за запитом.

    Так само в панелі керування можуть знаходитися вже готові рекламні матеріали (банери, тексти тощо), які ви зможете використовувати для залучення відвідувачів і, відповідно, для збільшення свого доходу.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Тепер давайте подивимося, де можна знайти відповідні партнерки інфопродуктів, які можна було б з успіхом продавати на сайті вашої тематики. Є такий інформаційний ресурс Partner-Programm, який повністю присвячений партнерськими програмами. Там вони розбиті по розділах і дано їх короткий опис. Є ще така сторінка, яка називається вітриною інфопродуктів і на якій наведено досить велика кількість навчальних відеодисків.

    Є, наприклад, гілка форуму, в якій обговорюються партнерки по инфопродуктам. Думаю, що для початку цього буде достатньо — є з чого вибрати.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу