Як збільшити продажі

1638
  • Поліпшення структури свого сайту
  • Використання ключових слів конкурентів
  • Використання актуальних питань користувачів
  • Вивчення трафиковых сторінок сайтів-конкурентів
  • Оцінка контекстної реклами конкурентів
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . На просторах інтернету стає складніше знайти нових клієнтів і просунути онлайн-магазин. Побудова правильної стратегії в контекстній рекламі і ефективне SEO-просування вимагають чимало грошей і часу. Адже конкуренти на ринку проходять приблизно один і той же шлях розвитку.

    Як збільшити продажі

    Так чому б не вивчити їх досвід і завдяки йому збільшити продажі інтернет-магазину, замість того, щоб набивати шишки самостійно? Я розповім, як це зробити п’ятьма способами на прикладі сайту дитячих товарів. Робити це будемо з допомогою сервісу SerpStat.

    Спосіб 1: Поліпшення структури свого веб-ресурсу, аналізуючи сайти конкурентів

    Структура сайту — це система розташування веб-сторінок і розділів, спосіб їх зв’язку. Інтуїтивно зрозуміла навігація по сайту, особливо для інтернет-магазину, дуже важлива для користувача. Від неї залежить чи залишиться людина на сайті або тут же його закриє. Втече від занадто вітіюватого структури або, навпаки, недостатньо повною, так і не знайшовши те, що йому потрібно? На багатьох веб-ресурсах можна показати карту сайту, для інших потрібно аналізувати структуру вручну.

    Зібравши всі ці дані, ви визначите для себе, які рубрики на сайті повинні бути обов’язковими, які ви зробіть краще, ніж ваші конкуренти, а які вам зовсім не потрібні. Тут головне, правильно визначити своїх конкурентів.

    Ось такий список конкурентів для нашого сайту дитячих товарів (нехай буде dochkisinochki.ru ми знайшли в базі даних сервісу, попередньо вибравши вкладку «Конкуренти» — «пошук»:

    Список конкурентовЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Переходимо на кожен з сайтів, аналізуємо їх структуру і складаємо свою.

    До чого це призведе: поліпшення юзабіліті → відвідувачі довше затриматися на сайті → більше продажів

    Спосіб 2. Використання ключових слів конкурентів для розширення семантичного ядра сайту

    Будь-інтернет-магазин просувається під певний перелік ключових фраз, актуальних для своєї сфери діяльності. За ним потенційні клієнти знаходять сайт і роблять покупки. Для ефективного просування ресурсу потрібно періодично розширювати семантичне ядро. Позитивно на видимості сайту позначиться використання ключових фраз конкурентів, які знаходяться в топі пошукової видачі.

    Щоб знайти їх, введемо в пошук домен конкурента detmir.ru, перейдемо на вкладку «запити» і задамо фільтри: «без топонімів» і «не містять ключові слова». Сюди впишемо слова, які не хочемо побачити у видачі: наприклад, назву домену конкурента «детмир» і «detmir».

    Сбор ключевых слов конкурентовЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    В результаті одержимо наступний список із близько 64 тисяч ключових фраз, які упорядкуємо за «позиції» з першої по десяту:

    Список ключевых слов конкурентовЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Ці ключові слова можна сміливо використовувати для складання свого семантичного ядра.

    До чого це призведе: Поліпшення видимості сайту → більшу кількість відвідувачів → більше продажів

    Спосіб 3: Використання актуальних питань користувачів для створення релевантного контенту

    Релевантний контент повинен відповідати реальним запитам користувача, бути відповіддю на питання, які дійсно його цікавить. На основі чіткого переліку цих питань, можна написати змістовну статтю, яка сподобається і пошуковим системам, і споживачам.

    Вводимо одне з ключових слів, що визначає наш сайт «дитячий одяг» в меню сервісу, переходимо в розділ «Пошукові підказки» і клікаєм по фразі «Тільки питання». Отримуємо список питань, які користувачі шукають найчастіше, серед них:

    Вопросы, которые ищут пользователиЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Отримані запитання можна використовувати в якості тем для статей.

    До чого це призведе: залучення цільового трафіку на сайт → більше продажів

    Спосіб 4: Вивчення сторінок сайтів-конкурентів, які приносять найбільше трафіку

    Деякі категорії та окремі товари інтернет-магазинів користуються більшою популярністю серед користувачів, ніж інші. Вони займають вигідні позиції в топі за певними ключовими словами.

    Знаючи перелік популярних сторінок конкурентів, ви визначите потенціал товарів для створення розділів власного сайту. І виявити ключові слова, по яких ініціюються оголошення, щоб використовувати їх в просуванні свого сайту.

    Визначимо сторінки з найбільшою видимістю: введемо в пошук домен конкурента і перейдемо в розділ «Структура сайту — сторінки:

    Структура сайта конкурентовЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Проаналізуємо сторінки, які приносять найбільше трафіку.

    До чого призведе: Визначення популярних категорій товарів → упор на просування цих сторінок → додатковий трафік → більше продажів

    Спосіб 5: Оцінка оголошень і ключових фраз в контекстній рекламі конкурентів

    Контекстна реклама — це найшвидший спосіб збільшити продажі і залучити нових клієнтів через інтернет. Тим не менш, неправильно підібрані ключові слова і непродумані оголошення можуть позбавити вас потенційних клієнтів і навпаки, залучити порожні переходи без продажів.

    Аналізуючи контекстну рекламу конкурентів, ви виявите ефективні текстові оголошення і ключові слова, які генерують трафік. На основі їх досвіду, ви вибудуєте ідеальну рекламну кампанію.

    Вводимо фразу «дитячий одяг» в пошукову рядок сервісу і переходимо в розділ «Ключові фрази». В базі Google.RU отримуємо більше восьми тисяч результатів:

    Анализ ключевых запросов конкурентов приносящих наибольший доход с контекстной рекламыЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Аналіз ключових фраз, по яких подаються оголошення, самих текстів і вартість за клік допоможе вибудувати ідеальну рекламну кампанію.

    До чого призведе: створення ефективних оголошень і підбір трафикогенерирующих фраз → більше відвідувачів → більше продажів

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу