Як збільшити продажі

2546

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Потихеньку відходять в небуття часи, коли бізнесмен жив на «3 відсотки». Конкуренція загострюється, таке вже й просте стратегія підходу до реклами вже часто не спрацьовує. Люди починають рахувати гроші та оптимізувати свої витрати. Ми рухаємося у фарватері буржунете, і аналітика продажів стає невід’ємним інструментом успішного бізнесу в мережі.

А які системи аналітики при цьому можна використовувати? Здавалося б, що Гугл Аналітікс підходить для цієї справи як не можна краще, бо може допомогти в аналізі рекламних кампаній, що проводяться в інтернеті і відстежувати дії користувачів, які прийшли з різних джерел, щоб обчислити оптимальні з них і знайти слабкі місця в «воронку конверсій». Правда, все це досить складно зрозуміти непідготовленій людині.

Як збільшити продажі

Крім цього, в середньому більше половини замовлень в інтернет-магазинах здійснюється не через відповідну форму на сайті, а по телефону (вказаною на сайті). Відстежувати приналежність таких дзвінків до певним рекламним кампаніям і оцінювати їх ефективність традиційними методами стає складно, неповно або навіть зовсім неможливо.

Наш сьогоднішній герой (у повному розумінні цього слова) — CoMagic — вміє підміняти номери телефонів на сайті залежно від того, звідки прийшов цей користувач (з Яндекс Діректа, Гугл Адвордса або ще звідки-то). У підсумку дзвінки все одно будуть перенаправлені на ваш колл-центр, але таким чином можна буде оцінити ефективність рекламної кампанії і не тільки (це лише вершина айсберга).

У двох словах цього не опишеш, тому читайте цю публікацію до кінця, щоб оцінити масштабність надаються можливостей і перспектив економії серйозних сум на рекламі, шляхом відсікання «марнотратства» і попереджень про «діри» у воронці конверсій.

Call Tracking, онлайн-консультант, дзвінок з сайту…

Припустимо, що у вас є інтернет-магазин або сайт, що надає якісь послуги. Для залучення на нього відвідувачів ви можете використовувати безліч способів — SEO, контекстну рекламу, соціальні мережі, yandex.market.ru або щось ще. В силу останніх подій (відмова від Яндекса обліку посилань при ранжируванні по комерційним запитам) конкуренція на ринку контекстної реклами зростає через підрив довіри до СЕО.

Часто складаються ситуації, коли вартість залучення покупця з Діректа або Адвордса порівнянна з одержуваної власниками бізнесу прибутком (у цьому випадку заробіток йде з повторних продажів). У зв’язку з цим дуже гостро для багатьох тематик стоїть питання оптимізації витрачених на рекламу коштів. Ви можете настроювати саму рекламну кампанію в Директе або Адвордсе, але вам потрібен зворотний зв’язок, що дозволяє розуміти, в правильну сторону ви рухаєтеся.

CoMagic дозволить відстежити не тільки продажу, вчинені на самому сайті (з форми замовлення), але і всі продажі, зроблені по телефону, що дозволить зробити більш точні висновки щодо ефективності того чи іншого рекламного каналу.

В загальних рисах робота цього сервісу добре показана в їх проморолик:

Як збільшити продажі«alt=»»>

Але найцікавіше криється в деталях, які ми зараз і розглянемо коротко:

  • Можна буде налаштувати статичний Call Tracking, коли, наприклад, всі відвідувачі, що прийшли з Адвордса, побачать один і той же номер контактного телефону на вашому сайті, а ті, хто клікнув по оголошенню в Директе, зовсім інший номер. Ще раз зазначу, що в підсумку всі дзвінки все одно будуть перенаправлені на номер вашого колл-центру.

    Якщо виникне необхідність, то CoMagic дозволить вам реалізувати і динамічний колл-трекінг, коли в рамках однієї рекламної кампанії кожному відвідувачеві буде показаний свій індивідуальний номер телефону і можна буде відстежити весь шлях на сайті того, хто зробив замовлення по телефону.

    Колл-трекінг також допоможе вам зрозуміти, скільки дзвінків було пропущено в силу перевантаженості вашого колл-центру, скільки клієнтів відмовилися від замовлення з-за неефективної роботи оператора і т. п. речі.

    Напевно, вам вже прийшов в голову питання про те, що ж є в Метриці функція «Цільовий дзвінок» і навіщо тоді город городити? Так, ви праві, але… Ця послуга в Яндексі теж не безкоштовна, і до того ж вона позбавлена більшої частини можливостей, що дає колл-трекінг в CoMagic. Власне, ось вони, відзнаки:

    Як збільшити продажіЯк збільшити продажі

    Як кажуть, відчуйте різницю. Очевидна перевага вузькоспеціалізованого сервісу, і при цьому вартість номера порівнянна і навіть трохи нижче, ніж в Метриці.

  • Віртуальна АТС — багатоканальний номер з можливістю перекладу і переадресації дзвінків на будь-які стаціонарні і мобільні номери. Найкраще ілюструється картинкою:
    Як збільшити продажіЯк збільшити продажі
  • CoMagic надає для ваших потреб онлайн-консультанта — іншими словами, чат зі службою підтримки. Багато воліють листування розмови по телефону, і, йдучи назустріч таким клієнтам, ви можете отримати на 15 відсотків більше замовлень, ніж нехтуючи ними.

    Як збільшити продажіЯк збільшити продажі

    Для роботи з онлайн-консультантом у оператора на комп’ютері має бути встановлена спеціальна програма, яку можна завантажити за посиланням.

  • Сайтфон (дзвінок клієнту або безкоштовний номер 8-800) — дає можливість відвідувачу активувати функцію безкоштовного дзвінка. Передбачається, що це може збільшити кількість замовлень відсотків на десять, за рахунок «любителів халявки».

    Як збільшити продажіЯк збільшити продажі

    Користувачеві буде запропоновано ввести у відкриту форму свій номер телефону, на який тут же передзвонить оператор вашого колл-центру. Також є можливість підключення номера 8-800… , дзвінки на який, як відомо, безкоштовні.

  • Лідогенерація — при блуканні користувача з вашим сайтом йому буде пропонуватися (в моменти найбільшої зацікавленості) залишити свої координати в спеціальній формі. Це дозволить вам отримати хоч і невеликий, але все ж відсоток користувачів, які зайвими, при будь-якому розкладі, не будуть.

    Як збільшити продажіЯк збільшити продажі

    Інструмент лідогенераціі зручний тим, що відвідувач може заповнити форму зі своїми координатами в неробочий час інтернет-магазину або коли оператор колл-центру відсутній. Тобто він збирає заявки і контакти потенційних клієнтів у позаробочий час офісу, компанії або організації.

    Менеджер інтернет-магазину просто приходить на наступний день, відкриває заявки і зв’язується з клієнтом вказаним ним способом. У підсумку ви отримуєте п’ять додаткових відсотків звернень, які втратили би при відсутності лідогенераціі у вас на сайті.

  • Модуль аналітики — дозволяє зв’язати воєдино всі дані про відвідування web-сайту, про дії потенційних клієнтів в режимі онлайн і оффлайн і надає докладні аналітичні звіти в графіках і таблицях.

    Як збільшити продажіЯк збільшити продажі

    Крім цього модуль аналітики може повідомляти вам, наприклад, про замовлення, пропущені дзвінки або ж про проблеми з доступністю сайту. Відображається також час відвідування, запити, онлайн-спілкування і оффлайн-комунікації (телефонні дзвінки) і, що цікаво, все це можна інтегрувати з Google Analytics (або з Universal Analytics), якщо кому-то він більш звичний.

  • Вивчаємо «матчастину» й налаштовуємо CoMagic під себе

    На сайті CoMagic є докладний онлайн-курс по додаванню своїх сайтів в систему, встановлення коду, налаштування рекламних компаній і колл-трекінгу (статичного або динамічного), а також по роботі з онлайн-консультантом, зібраної статистикою і багато чому іншому. Є там і відеоролики з інструкціями по основних виконуваних сервісом операціями.

    Я розумію, що абстрактно вивчати цей онлайн-курс не дуже-то і цікаво, бо там багато нюансів, в яких потрібно розбиратися, поглиблюватися і замислюватися. Але коли ви почнете робити стосовно до свого проекту (або проекту клієнта), то будете невимовно раді знаходити для себе нові можливості скоротити витрати на рекламу і при цьому збільшити доходи.

    Є такий неписаний закон, який свідчить, що 20% відсотків зроблених вами зусиль дають 80% результату. А інші 80% зусиль являють з себе нерентабельні вкладення ваших сил і засобів. Основна проблема якраз і полягає в тому, щоб визначити ті самі 20% найбільш ефективних методів залучення клієнтів, щоб потім робити на них основний акцент і не витрачати свій рекламний бюджет даремно.

    CoMagic нам дає для цього всі необхідні інструменти в руки. Ціни у сервісу зовсім не захмарні, а в порівняння з передбачуваним зростанням доходу і взагалі здаються незначними. Основною проблемою тут, на мій погляд, може стати якась боязнь занурюватися у щось нове, думати, аналізувати. Але воно того варто. Ну і до того ж у вас в команді можуть бути фахівці, яким можна довірити роботу з CoMagic.

    Якщо ж бізнес у вас ще невеликий, то голову доведеться включати самим, але завдяки наявному онлайн-курсом, думаю, за день, інший ви все це засвоїте і зможете почати застосовувати у себе на сайті. Власне, і звернення до техпідтримці сервісу ніхто не відміняв (особисто я цим завжди зловживаю, бо краще запитати, ніж самому додумувати).

    Крім цього, у них є чудовий FAQ, а також блог, де регулярно публікують різні кейси по використанню CoMagic. Оскільки для кого-то настройка колл-трекінгу може здатися складною, в обов’язок консультантів входить допомога у придбанні номерів і налаштувань колл-трекінгу.

    Ще раджу ознайомитися з дослідженням, проведеним даною компанією, щоб відчути можливості щодо збільшення конверсії на сайті.

    Як збільшити продажіЯк збільшити продажі

    Ну, а якщо у вас немає свого інтернет-магазину або комерційного сайту, для якого можна було б використовувати дану систему підвищення конверсії, але є ресурс з аудиторією, що включає таких власників, то буде доречним взяти участь в партнерській програмі CoMagic, яка, до речі сказати, дуже щедра — 10% від витрат всіх залучених вами клієнтів.

    А так як клієнти цього сервісу з високою часткою ймовірності стануть постійними, то і ваші пасивні доходи з цієї справи будуть мати стабільно зростаючий характер.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу