Як розкрутити сайт самому

3260
  • FriendFeed — сервіс для об’єднання соціальних мереж
  • Як знайти друзів і почати спілкуватися в FriendFeed
  • Як налаштувати трансляцію з Twitter, Facebook і т. п.
  • Автоматичне додавання в Twitter анонсів з сайту
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . У першій частині цієї статті ми розглянули питання закладу свого аккаунта в Twitter (тут дивіться огляд Твітера і його можливостей), налаштування зовнішнього вигляду вашої сторінки, а так само розглянули базові моменти, на яких будується спілкування у тій соціальній мережі — як користуватися пошуком, як написати і відповісти, як посилати особисті повідомлення.

    Як розкрутити сайт самому

    Сьогодні ми розглянемо реєстрацію, налаштування каналу і роботу в мережі FriendFeed, а так само налаштування автоматичного постингу в Твіттер заголовків ваших нових матеріалів з сайту.

    FriendFeed — сервіс для об’єднання соціальних мереж

    ФрендФид — це не просто клон, схожий і дублюючий функціонал Твітера — це щось більше. Його можна назвати агрегатором соціальних мереж, який дозволяє стежити за записами своїх друзів (френдів) Flickr, Twitter, del.icio.us, Digg, Last.fm, Reddit, Tumblr, YouTube, Google plus), Фейсбук) і т. д.

    Після того, як зареєструєтесь в цьому посередництва, ви можете вказати, з яких саме сервісів будуть надалі імпортуватися сюди ваші записи (підтримується трансляція з більш ніж 50 штук).

    FriendFeed може акумулювати в себе ваші акаунти і облікові записи ваших друзів в різних сервісах. А так само, наприклад, у випадку, якщо ви ведете кілька блогів, то можна буде додати в цей агрегатор адреси RSS стрічок (тут читайте, що таке RSS) всіх цих блогів, тим самим давши можливість читачам підписатися на розсилку всіх ваших блогів в одному місці, просто ставши вашим передплатником в FF.

    Я, наприклад, налаштував трансляцію своїх твітів. А так як в Twitter у мене налаштований автопостинг заголовків нових матеріалів з , то ці заголовки потрапляють і в FriendFeed. Дуже зручно, на мій погляд. Виходить щось на зразок ще однією альтернативною RSS стрічки.

    До недавнього часу передплатники в цій мережі навіть враховувалися в Feedburner, що безсумнівно викликало додатковий інтерес до цього сервісу, але зараз, на жаль, передплатники з цього агрегатора в лічильнику Feedburner не враховуються.

    Для реєстрації в ФрендФиде потрібно пройти на цю сторінку і вибрати один з запропонованих варіантів. Для цього можна використовувати вже існуючі ваші акаунти в інших соціальних мережах, просто клацнувши по одній з наведених на цій сторінці кнопок і виконавши всі кроки майстра перенесення ваших даних з обраної вами системи.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    А можна заповнити наведену нижче на цій же сторінці форму реєстрації. Зверніть увагу, що при цьому можна буде поставити галочку в полі «Приватний канал» (дозволити бачити його тільки після мого схвалення) для того, щоб новини, що потрапляють в нього, були доступні тільки обраним.

    З допомогою нього, наприклад, можна постити нові відео з ютуба і фото з Picasa, призначені для сімейного перегляду, а адреса цього каналу повідомити тільки членам родини, для яких він призначений.

    Якщо ваш канал є відкритим, то будь-яка людина зможе підписатися на нього, бачити і коментувати все, що ви в ньому розміщуєте. Якщо ви захочете потім зробити його приватним, то для цього достатньо буде лише змінити його тип в розділі «Налаштування», посилання на який ви можете бачити праворуч вгорі сторінки цього сервісу (під вашим логіном).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    На сторінці налаштувань, в самому низу, вам потрібно буде поставити галочку в полі «Приватний канал». В цьому випадку для підписки на нього користувачам потрібно надіслати запит, який ви, як адміністратор каналу, вільні будете відхилити або прийняти. Вміст приватного каналу буде доступно тільки користувачам, чиї запити були прийняті адміністратором (тобто вами).

    Як знайти друзів і почати спілкуватися в FriendFeed

    Після того, як зареєструєтесь FriendFeed, ви можете перейти на цю сторінку для пошуку друзів. Зможете здійснити пошук по імені або E-mail, а так само імпортувати адресну книгу з відомих поштових сервісів для того, щоб дізнатися, хто з ваших друзів вже використовує цей агрегатор соціалок.

    На цій же сторінці будуть наведені найбільш популярні користувачі мережі. Клацніть по будь-якому з них і ви потрапите на сторінку з його каналом. Якщо він вам сподобався, то клацніть по кнопці «Підписатися», розташованої під ім’ям автора.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Підписавшись на чий-небудь канал, ви зможете бачити новини та опубліковані матеріали користувача на головній сторінці Френд Каналу (у тому випадку, якщо ви ввійшли під своїм акаунтом). Після того, як підпишіться на який-небудь канал, його автору прийде повідомлення про те, що ви приєдналися до нього і, можливо, він підпишеться на вас у відповідь.

    Читаючи повідомлення в FriendFeed ви можете клацнути по посиланню «Оцінити», під сподобалася записом (зразок згоди з думкою автора), а так само можете додати свій коментар до цього запису, натиснувши на посилання «Коментувати» і ввівши своє послання у полі.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Можете використовувати FF як засіб відображення інформації з Твітера. Причому, ви не тільки можете бачити пости з цього сервісу мікроблогінгу, але і відповідати не заходячи в нього (правда, не знаю, чи будуть відображатися смайлики в Твіттері). Для цього при відповіді на повідомлення, натиснувши на посилання «Коментувати», вам потрібно буде ввести у відкриту форму відповідь і обов’язково встановити галочку «Також відправити цей коментар як twitter-відповідь».

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    При цьому у вас з’явиться вікно, в якому ви повинні будете ввести дані свого облікового запису в Твіттері.

    Для того, щоб додати нове повідомлення в FriendFeed, потрібно ввести в самому верхньому полі на сторінці вашого каналу текст, при необхідності додати до нього фотографію або прикріпити файл, натиснувши відповідно на посилання «Фото» або «Files», розташовані під полем для введення.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    За замовчуванням пост буде розміщений на вашому каналі, але його також можна розмістити в іншій соцмережі, видаливши напис «Мій канал» і ввівши назву потрібної мережі у полі «Куди». Можна в це поле «Куди» ввести нік користувача, таким чином ви зможете відправити особисте повідомлення користувачу.

    Якщо ви хочете відправити цей пост ще і в Твітер, то поставте галочку в полі «Копія» навпаки «Twitter». Для відправки повідомлення потрібно буде натиснути кнопку «Опублікувати».

    Як налаштувати трансляцію в FriendFeed повідомлень з різних сервісів (Twitter, Facebook і т. п.) і з RSS стрічки свого сайту

    Для цього потрібно зайти в розділ «Налаштування», посилання на який ви можете бачити праворуч вгорі сторінки під вашим логіном.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    На сторінці налаштувань в області «Служби» потрібно натиснути посилання «Додати або змінити».

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    В результаті відкриється вікно «Служби», у якому ви зможете налаштувати трансляцію повідомлень з більш ніж п’ятдесяти сервісів.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Наприклад, для налаштування трансляції повідомлень з Твітера потрібно буде клацнути по відповідному посиланню в області «Статус». Відкриється вікно:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    в який ви повинні ввести ім’я облікового запису в сервісі мікроблогінгу і натиснути кнопку «Імпорт Twitter». В результаті чого, на ваш канал будуть скопійовані запису з вашого Твітер облікового запису і всі нові записи з нього так само будуть транслюватися по мірі їх появи.

    Для того, щоб налаштувати трансляцію своєї RSS стрічки в FriendFeed можна натиснути на посилання «Custom RSS/Atom» в області «Різне», у результаті чого відкриється вікно для додавання стрічки вашого сайту:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Вводите в цьому вікні УРЛ свого RSS стрічки і натискаєте кнопку «Імпорт Custom RSS/Atom». Якщо у вас блог, то можете скористатися альтернативною можливістю додавання заголовків нових повідомлень зі свого блогу, натиснувши на посилання «Blog» в області «Блоги». Відкриється вікно додавання, де ви повинні будете ввести Урл свого блогу і натиснути на кнопку «Імпорт Blog».

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Для того, щоб скасувати транслювання в FriendFeed повідомлень з будь-якої з вже доданих соцмереж, потрібно клацнути по назві в області «Мої служби» і у вікні натиснути на кнопку «Видалити обліковий запис».

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Всі записи, додані в ваш канал з цього сервісу, віддаляться теж (хоча це можна налаштувати в деяких випадках).

    Автоматичне додавання в Twitter анонсів з вашого сайту

    Є кілька способів здійснити подібний кросспостінг заголовків нових статей вашого сайту. Один з таких способів — це скористатися послугами TwitterFeed. Для початку потрібно буде зареєструватися. При цьому вказати свій E-mail і придумати пароль.

    На наступному кроці вам запропонують ввести назву свого каналу в полі «Feed Name» і його Url в полі «RSS Feed URL». Натисніть на кнопку «test rss feed», розташовану праворуч від поля введення. Це дозволить переконатися, що ви не помилилися при введенні адреси вашого фіда.

    Натиснувши на посилання «Advanced Settings» можете встановити додаткові параметри, а потім натисніть на кнопку «Continue to Step 2». На сторінці, що відкрилася, в області «Available Services», вибираєте, в якій сервіс буде здійснюватися автоматичний постинг вашої RSS стрічки. Нас цікавить Твіттер, тому клацає на нього.

    На наступній сторінці ви вибираєте спосіб авторизації, наприклад, «Authenticate with Username & Password», у результаті чого відкриється область для введення вашого логіна і пароля, а за допомогою посилання «Test Twitter Authentication» перевіряєте правильність введення логіна і пароля для вашого аккаунта в сервісі мікроблогінгу. Тиснете на кнопку «Create Service» і вас перекине на сторінку, де йдеться про успішне додавання:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Для редагування вже налаштованого кросспостінг в Twitter заголовків нових статей, заходьте на головну сторінку TwitterFeed під своїм логіном і вас відразу ж перекине на сторінку, де зможете переглянути свої автопублікація. Для редагування налаштувань достатньо перейти по посиланню «edit», для перегляду вже відправлених повідомлень — за посиланням «view», а для додавання нової RSS стрічки — натиснути кнопку «Create New Feed».

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Також можна для кросспостінг використовувати плагін для WordPress RF Twitter Post. Плагін відправляє повідомлення відразу після публікації нових записів на вашому блозі.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу