Просуваємо бізнес-сайти

4726
  • SeoPult+, Max, контекстний модуль і ручний режим
  • Робота з SEO-модулем
  • Додавання нового проекту в Сеопульт
  • Контекстний модуль і його можливості
  • Резюме за сьогоднішнього стану справ у Сеопульте
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Які існують варіанти для залучення клієнтів? Напевно, багато, але навряд чи щось може зрівнятися за ефективністю з інтернетом.

    А якщо й може, то згодом покупці, які прийшли з мережі, все одно будуть превалювати (поточна тенденція). А які способи залучення клієнтів з інтернету існують, і що з усього цього різноманіття вибрати? Відповідь ви можете підглянути у наведеній за посиланням статті.

    Однак, універсальними з них можна визнати, мабуть, що тільки SEO і контекстну рекламу. Застосовуючи їх спільно можна відразу отримати стійкий потік цільових відвідувачів з Діректа або Адвордса, а коли «приготуватися» SEO, то система буде потихеньку відмовлятися від контексту по тим запитам, які вже потрапили в ТОП, що призведе до економії бюджету. Схема перевірена, але для її реалізації вам знадобляться послуги рекламного агентства (для ведення кампаній в контексті) і Сео-контори, якщо своїх фахівців в штаті у вас немає.

    Просуваємо бізнес-сайти

    Намагатися самостійно «правильно приготувати» SEO досить складно і жахливо трудомістке, як і ефективно налаштувати і відстежувати кампанії в контекстній рекламі, хоча це б суттєво заощадило бюджет. Цілком логічно, що при існуванні двох таких полярних варіантів (платити конторі або робити самому) на ринку з’явилася пропозиція, яка буде компромісним (по грошах і трудовитратам). Я маю на увазі сучасну реалізацію сервісу для організації пошукового маркетингу під назвою PromoPult.

    Сеопульт дозволяє автоматизувати як СЕО-просування, так і ефективну роботу з Діректом і Адвордсом. Причому все це доступно з одного облікового запису, а по тим запитам, які завдяки SEO вже підросли і потрапили в Топ, можна буде автоматично відключати покупку трафіку в контексті. Вашого часу це віднімати особливо не буде (навіть при залученні аудиторії відразу на кілька сайтів), а за грошима обійдеться дешевше, ніж в спеціалізованих конторах. І це тільки в двох словах, а трохи докладніше дивіться нижче.

    PromoPult+ і Сеопульт Max, контекстний модуль і ручний режим

    В системі Сеопульт можна виділити кілька основних модулів, які з’являлися в міру її розвитку і вдосконалення:

  • Звичайний режим — він з’явився ще в 2009 році і з плином часу піддавався доопрацювання. Треба розуміти, що система володіє дуже великими можливостями і зберігає в свій базі обсяги інформації порівнянні з пошукачами. SEO модуль служить для автоматичної закупівлі (а при необхідності і зняття) посилань, ведучих на ваш сайт. Беруться вони з бірж (типу Сап), але не все підряд, а тільки ті, які пройшли попередній фільтр.

    Для відсіву негідних донорів (про це слово і інші СЕО-терміни читайте за посиланням) Сеопульт аналізує всю базу, отриману з бірж посилань. В результаті відсіюються ті з них, що не пройшли через сито попередніх фільтрів. Решта сайти-донори перевіряються на приналежність до сіток сателітів (аналізується граф взаємних посилань) і ГС (сайти для людей, а для продажу посилань). Залишилися після цього відбору донори можуть бути використані для покупки посилань на ваш сайт.

  • PromoPult+ — цей режим з’явився дещо пізніше і є своєрідною налаштуванням до описаного вище. Первинний відбір донорів здійснюється точно так само, як і в простому режимі, але для всіх сайтів система виробляє тестове розміщення посилань та аналізує через деякий час які зміни відбулися у видачі. На підставі отриманих даних розраховується коефіцієнт працездатності донора і складається «білий список» тих сайтів з бірж, які дадуть наибольшю віддачу при покупці з них посилань.

    Порівняно з простим режимом це крок вперед, і Сеопульт+ однозначно рекомендується застосовувати при просуванні СЧ і ВЧ запитів. Щоправда, за це доведеться заплатити на 10% більше, ніж при використанні звичайного режиму. За статистикою, до речі, простим режимом користується менше чверті всіх, хто працює з PromoPult. Приблизно стільки ж віддає перевагу режиму з плюсом, але от інші 50% юзають PromoPult Max. Давайте подивимося чому.

  • PromoPult Max — це відносно нова технологія, яка була розроблена сторонньою компанією. Базується він на серйозній математики, яка дає можливість обчислювати тих донорів, які дадуть максимальний ефект для просування вашого сайту. У розрахунок беруться сотні параметрів, які визначають відбір потенційних донорів. По-моєму, аналогів цьому у конкурентів поки що немає.

    Підключити до PromoPult Max можна буде ті сайти, які вже просуваються за допомогою PromoPult+, але за це знову ж таки доведеться платити на 10% більше. Правда в замін ви отримуєте інструмент з дуже високою точністю стрільби», яким можна буде просувати не тільки вискочастотні, але і висококонкурентні запити (практично без обмежень). Саме тому його й використовують вже більше половини всіх користувачів системи, хоча він з’явився відносно недавно.

  • PPC (ефективне управління контекстною рекламою Директ+AdWords) — розміщення рекламних оголошень у видачі Гугла і Яндекса (за потрібними ключовими словами). Іншими словами, це автоматизація роботи з Діректом (додаткової плати не береться) і з Адвордсом (береться десятивідсоткова комісія.

    Просуваємо бізнес-сайти«alt=»»>

    Система автоматично створює оголошення під потрібні ключові слова на основі аналізу текстів оголошень конкурентів, а також постійно відстежує та коригує ставки для економії бюджету.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

  • SEO+PPC — залучення відвідувачів і за допомогою пошукової оптимізації, і з допомогою контекстної реклами. Глобальна ідея Сеопульта за одночасної роботи відразу на двох фронтах просування (СЕО і контекс) не нова і вона спирається на досить простий факт — потік покупців більшості сайтів потрібен прямо зараз, а чекати кілька місяців, поки дасть свій ефект SEO просування, погодиться не кожен власник бізнесу. Інша справа, що PromoPult пропонує вам все це робити самостійно, але з максимальною автоматизацією з боку сервісу всіх складних і трудомістких процесів (яких досить-таки багато).

    Дуже добре ефект від подібного комплексного підходу показаний на цьому скріншоті:

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Трафік з’являється відразу (з контексту), а через півроку, завдяки виходу в Топ просуваються запитів, він істотно зросте. По ходу справи система буде відмовлятися від ставок у контексті по тим запитам, які вже приносять трафік з органічної видачі (після їх попадання в Топ 10). І, навпаки, після випадіння запиту з Топа по ньому відразу почне закуповуватися контекстна реклама.

  • Ручні режими — можливість налаштувати свої власні каскади фільтрів для відбору донорів. Призначений він для SEO-фахівців, на відміну від описаних раніше (вони орієнтовані на власників сайтів). Можна створювати свої фільтри (каскадні) і вказувати відсоток їх використання в кампанії для просування різних запитів. Є дуже змістовний ролик по відмінностям автоматичного або ручного режиму в Сеопульте та за критеріями вибору того чи іншого варіанту:
  • Який саме варіант просування вибирати (тільки SEO, тільки контекст або «всі разом») ви можете налаштувати профіль свого проекту:

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Якщо воліли SEO або «всі разом», то в «Спеціальних установках» (трохи нижче на сторінці профілю проекту) ви зможете підключити одну з описаних вище технологій відбору донорів (PromoPultt+ або PromoPult Max).

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    За замовчуванням обраний звичайний режим, який відповідає пункту меню «Не використовувати».

    Робота з SEO-модулем в Сеопульте

    Давайте розглянемо дещо детальніше роботу з SEO-модулем системи Сеопульт, а потім поглянемо вже на роботу контекстного модуля. У загальних рисах це добре демонструє наступний ролик:

    Просуваємо бізнес-сайти«alt=»»>

    Отже, в будь-якому випадку все починається з реєстрації. Після цього вже можна створювати свій проект. Для цього достатньо буде вибрати з лівого меню вкладку «Проекти в системі» і натиснути на наявну там помаранчеву кнопку додати проект:

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Насамперед вам пропонують вибрати тип рекламної кампанії: чисто Сео-просування, спільне просування і закупівля контексту, а також чистий контекст. Оберемо другий варіант для прикладу. Далі потрібно буде обізвати даний проект, вказати Урл сайту, який буде просуватися, і поміняти регіон просування, якщо система його не правильно вибере.

    Багато цікавих речей ховається за спойлером «Додаткові налаштування», тому не застосуйте ним скористатися для ознайомлення та підвищення кваліфікації.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Давайте швиденько пробіжимося по цим додаткові параметри:

  • По-перше, вам пропонують поділитися доступом до акаунтів вашого сайту в таких системах статистики, як ЛивИнтернет, Яндекс.Метрика або Гугл Адвордс. Чи потрібно це робити? Думаю, що якщо хочете досягти хороших результатів, зайвим не буде. В результаті SeoPult буде простіше підбирати і пропонувати вам ключові слова для просування, а також система зможе відстежувати реальний ефект від просування і показувати у звітах число притягнутих по кожному просувається запитом користувачів.
  • Те ж саме стосується і доступу до статистики лічильника UpToLike (ця система збору та обліку соціальних сигналів була розроблена як раз під егідою Сеопульта) і доступу до статистики панелі Вебмайстрів Яндекса. Все це разом дозволить отримати більш наочну картину за результатами просування. Тому рекомендується цією справою не ухилятися.
  • Якщо бажаєте, щоб при щоденному зніманні позицій (по просуваються запитам) у звітах Сеопульта фігурували дані ще по одному регіону (крім того, що ви вказали трохи вище), то скористайтеся кнопкою «Додати» в полі «Новий регіон».
  • У полі джерела посилань можете зняти галочки з тих бірж, які ви не хочете використовувати для закупівлі в них посилань. Перші дві біржі — Sape і Linkfeed — дозволяють купувати звичайні орендні посилання. Buypost спеціалізується на посилання з блогів, а Trustlink дозволяє розміщувати так звані оголошення, про які ви можете прочитати за наведеним посиланням.
  • Так вам пропонують включити або відключити додавання околоссылочного тексту. З ним ваше посилання, а точніше її анкор (текст посилання), вписується як би в пропозицію. Актуальність на даний момент оточення до кінця не ясна.
  • Трохи нижче ви зможете вибрати технологію, яка буде використовуватися для просування. За замовчуванням включений звичайний режим, але ви можете активувати PromoPultt+ або Сеопульт Max, що, власне, і рекомендується зробити (див. вище), але за це доведеться платити додаткові відсотки.
  • Ще вам запропонують визначитися з прихованими посиланнями (практично невидимими відвідувачам сайтів-донорів) і вибрати варіанти знімання посилань (відразу або поступово) на випадок, якщо вам знадобиться скоротити бюджет на просування. При поступовому знятті будуть видалятися тільки неробочі посилання після їх перевірки.
  • Якщо зняти галочку «Утримання бюджету», то Сеопульт перестане підтримувати ту планку бюджету, при якій ви досягли Топа. Це виллється в ситуацію, коли неробочі посилання будуть зніматися, а нові для їх заміни закуповуватися не будуть. Просядуть від цього позиції однозначно сказати важко.
  • Напевно ви помічали, що часто запити знаходяться в Топі Яндекса не мають позицій в Гуглі і навпаки. Хоча базові принципи роботи пошукових систем і збігаються, але деталі їх реалізації різняться. Тому, якщо вам потрібно просуватися саме під Гугл (наприклад, це актуально для українського бізнесу, бо там Google є переважаючою пошуковою машиною), то виберіть його зі списку. У Росії ж краще залишити Яндекс, бо «обивателі» (клієнти) використовують саме його.
  • Майстер додавання нового проекту в Сеопульт

    Після проходження додаткових налаштувань ви натискаєте кнопку «Далі» і починаєте покроково працювати з майстром додавання нового проекту в PromoPult.

  • Додавання ключових слів — дуже важливий крок, на якому ви визначаєтеся з яким запитам будете просуватися в Сеопульте. Якщо ваш сайт вже займає позиції в Яндексі, то вам будуть запропоновані запити вже близько підійшли до Топу і які потрібно лише трохи підштовхнути. Також можна буде використовувати ключі взяті з систем статистики, до яких ви надали доступ. Для кожного запиту можна буде подивитися зразкову кількість відвідувачів, які прийдуть до вас при його попаданні в Топ, а ще оцінити вартість цього задоволення.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    З усім цим можна і потрібно активно працювати. Внизу розташований помічник у підборі ключових слів, який допоможе по швидкому сконструлить семантичне ядро. Там є інструменти, що аналізують цю сторінку і вирішують, з яким запитам її краще просувати, а також інструменти для роботи з Вордстатом. Якщо у вас вже є заздалегідь зібрану ядро, то ви можете його імпортувати в області «Пакетна робота зі словами». Виділяєте галочками ті ключові слова, які вам підходять, і тиснете на кнопку «Додати». Якщо щось не зрозуміло, то клікніть по розташованої внизу екрану посиланням «Читати інструкцію поточного кроку».

  • Цільові сторінки — після цього для всіх вибраних вами запитів PromoPult почне підбір посадкових (цільових) сторінок, на які згодом і буде проводитися закупівля посилань для просування запиту. Ці дані беруться з тієї пошукової системи, яку ви обрали трохи раніше в додаткових настройках (за замовчуванням просування ведеться під Яндекс). Якщо ви будете не згодні з вибором системи, то завжди можете внести правки вручну.

    На жаль, зараз зовнішні посилання вирішують далеко не все, тому просувні сторінки повинні бути відповідним чином оптимізовані і підготовлені до просування. Сеопульт вміє перевіряти відповідність оптимізації ваших цільових сторінок з тим, як оптимізовані сторінки ваших конкурентів вже сидять в Топі. Для цього клікніть по «BODY» у відповідному стовпці:

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Для тих сторінок, де буде стояти «Ок», додаткової оптимізації не потрібно, а там де написано щось інше, досить підвести курсор миші, щоб отримати рекомендації щодо оптимізації (додати входжень запиту в текст або тайтл). Дуже багато потрібної та просто цікавої інформації про цільовий сторінці можна отримати, натиснувши на іконку в останньому стовпці (Аналіз). Там і статистика використаних слів, і наявність необхідних елементів, і вже наявні вхідні/вихідні посилання розписані. По закінченні тисніть «Далі».

  • Вартість просування — Сеопульт, на підставі наявних у системі даних щодо посилальної маси конкурентів, пророкує скільки приблизно потрібно буде витрачати грошей на місяць, щоб досягти Топ 10 по кожному з пропонованих пошукових запитів у вибраному регіоні. Якщо ви не згодні з цифрами, то можете вказати це в сусідньому стовпці.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    У наступних колонках наведено бюджетів тих сайтів, які вже знаходяться на позиціях Топ 1-10, і якшо по кожному з них ви зможете подивитися список їх донорів, анкорів входять з посилань і вартості їх розміщення. Після узгодження бюджету по всім запитам можна тиснути на кнопку «Далі». В результаті ви опинитеся на роздоріжжі, де потрібно буде зробити вибір між автоматичним і ручним режимом роботи з PromoPult:

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    При виборі автомата будуть застосовуватися перевірені і налагоджені в системі каскадні фільтри, ну, а в разі ручного режиму ці фільтри ви зможете створювати і застосовувати самостійно. Ручний режим потрібен професіоналам, а автомат призначений для власників сайтів, яким ручні налаштування ні про що особливо не говорять. Давайте просто одним оком глянемо на ручний режим, бо налаштування на цьому місці вже закінчуються.

  • Проставляння посилань — Сеопульт для кожного запиту на цьому кроці почне підбирати донорів з різних бірж, які ви обрали у додаткових налаштуваннях. Наприклад, для просування запиту «Просування сайтів» він закупить 300 посилань з Сапи, 65 з блогів і 600 з ТрастЛинка, що мене в кінець розорить, природно. Тут при бажанні можна буде підкоригувати автоматично складений анкор-лист (натиснувши на цифрі в потрібному стовпці), не видаливши відповідні тексти посилань і дописавши на їхнє місце свої.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Якщо ви в цьому нічого не розумієте, то краще нічого не чіпати. Ну і, звичайно ж, нам ще раз запропонують скористатися режимами роботи PromoPult+ або Сеопульт Max, бо вони можуть гарантувати набагато більш високий результат від просування, особливо якщо ви намагаєтеся впихнути в Топ свій сайт з частотним і конкурентним запитам.

    Для переходу в ручний режим (з можливістю застосування заздалегідь створених і налаштованих вами фільтрів — пункт «Ручні режими» в лівому меню) виділяєте запити, і в самому низу списку тиснете на кнопку «Застосувати», вибравши зі списку пункт «Ручний». Тиснемо на «Далі».

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Якщо раніше ви підключили режими роботи PromoPult+ або Сеопульт Max, то перейти в ручний режим для самостійного налаштування фільтрів не вийде, бо ці режими якраз і представляють з себе «супер-фільтри», за які з вас беруть додаткову плату. Для роботи в ручному режимі потрібно буде повернутися в простий режим.

  • Правила знімання посилань — автоматизація в системі полягає не тільки в покупці потрібних посилань, але і в зніманні тих, які вже не задовольняють заданим умовам (відсутність індексації посилання за певну кількість днів або поява додаткових зовнішніх посилань на сторінці донора). На цьому кроці майстра вам якраз і пропонують підкоригувати ці самі умови. Тут, до речі, і умови, необхідні для підтвердження донора можна прописати, вказавши стоп-слова і обсяг тексту на сторінці. Натиснувши на кнопку «Далі» ви покінчите з підготовкою проекту, залишиться тільки його запустити.
  • Якщо ви пам’ятаєте, то ми обрали на самому першому кроці створення проекту варіант SEO+PPC, тобто створення кампанії як для закупівлі посилань, так і для розміщення контекстної реклами. Після проходження всіх кроків майстра (які, по суті, були в якійсь мірі загальними для обох кампаній) спочатку нам пропонують запустити всі або тільки деякі ключові слова для СЕО-просування.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Що ми і не застосуємо зробити.

    Контекстний модуль в PromoPult

    На останній вкладці при створенні проекту SEO+PPC вам запропонують по-швидкому налаштувати і запустити проект просування сайту за допомогою контекстної реклами. Власне, ті ж самі установки вам запропонують зробити і при створенні проекту чисто для роботи з контекстом. Крім основних параметром можете налаштувати і додаткові, які ховаються за однойменною спойлером.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

  • За замовчуванням в якості місць розміщення оголошення вам пропонують пошукові видачі Яндекса і Гугла, а також їх рекламні мережі (рекламну мережа Яндекса і медійну мережу Гугла — Адсенс). Можете почитати про принципи роботи Google AdWords та створення рекламних кампаній в КМС, а ще про основи роботи з Яндекс Діректом. Для установки просто кликніть по цьому рядку.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Тут можна буде вибрати будь-яку конфігурацію з описаних вище способів розміщення оголошень, а також вибрати відсоток розміщень рекламних мережах щодо розміщень в пошуковій видачі.

  • Думаю, що сенс тимчасового — і місцеположення вам зрозумілий, якщо ви мали хоч якийсь досвід роботи з контекстною рекламою. Якщо не мали, то мучте менеджерів Сеопульта або штудируйте їх хелп на предмет налаштування PPC модуля.
  • Ще вам буде запропоновано вибрати тактику, якої буде слідувати система при розміщенні оголошень. Усього доступно три варіанти:
  • Бюджет — Сеопульт буде намагатися отримати максимум переходів на ваш сайт за той бюджет, що ви поставите, і з урахуванням тієї максимальною ціною ставки, яку вкажіть.
  • Топ 1 — система буде намагатися тримати ваше оголошення буде на перших місцях спецрозміщення або гарантованих показів, щоб забезпечити максимальний цільовий трафік. По грошам вийде накладненько.
  • Блок — ваші оголошення будуть потрапляти в спецрозміщення або гарантовані покази, але не будуть конкурувати за першу позицію в них. Це забезпечить достатній трафік при помірних витратах.
  • З додаткових налаштувань мені найбільш цікавими видалися «Галузеві рішення». Справа в тому, що для різних тематик бізнесу можуть істотно відрізнятися успішні стратегії. Тому PromoPult пропонує вам при бажанні вибрати галузь вашого бізнесу, якщо вона мається в наведеному списку. Це допоможе вам отримати за ті ж гроші більше клієнтів (як правило). При виборі галузевого рішення ви отримуєте тематичний список мінус-слів, налаштування тактики, рекомендації щодо ціну кліка, бюджету і майданчиків для розміщення реклами.
  • Крім цього ви зможете додати сертифікати, якщо цього вимагають рекламовані вами товари (наприклад, медичні), а також додати контактні дані компанії, які будуть відображатися в оголошенні і, по суті, підвищувати його привабливість (як правило).
  • Синхронізація SEO і PPC дозволить заповнювати втрату органічного трафіку (досягнутого зусиллями СЕО) з якого-небудь запиту миттєвим підключенням показу по ньому рекламного оголошення в контексті. Для цього потрібно буде лише обрати зв’язку SEO-PPC установкою галочки і вказати позицію, при опусканні нижче якої буде підключатися контекст.
    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти
  • До речі, є можливість скопіювати вже створену вами раніше в Яндекс Директе кампанію з допомогою розташованої внизу кнопки.
  • Після натискання на кнопку «Далі» вам запропонують з допомогою наявних там інструментів підібрати ключові слова, за якими ваші потенційні покупці могли б шукати ваш товар або послугу. Детальніше про це читайте в хелпе, бо варіантів використання цих інструментів досить багато.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    На черговому кроці майстра створення проекту для роботи з контекстною рекламою система Сеопульт запропонує вам на розгляд вже готові варіанти оголошень для показу за тими ключовими словами, які ви вибрали на попередньому кроці.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Будуть сформовані оголошення (для вибраних вами систем контекстної реклами) з заголовками, описом і посиланнями на автоматично підібрані цільові сторінки. Під кожне ключове слово буде згенеровано до трьох варіантів оголошень для показу в Яндексі, і для показу в Гуглі (вони ховаються під спойлером «Показати ще»).

    Будь оголошення ви можете відредагувати, а також додати при бажанні швидкі посилання з допомогою однойменної кнопки під оголошенням. Швидкі посилання зазвичай ведуть на відповідні розділи вашого сайту або, наприклад, на сторінки доставки або проїзду, і в деякому роді покращують видимість вашого оголошення серед інших.

    Також зверніть увагу на значок мінуса праворуч від ключового слова, який дозволяє додавати мінус-слова. Вони дозволять вам істотно заощадити на переходах однозначно не зацікавлених у вашому товарі або послузі користувачів (наприклад, можна додати «безкоштовно», «завантажити» тощо). Детальніше читайте у розділах мого блогу по контекстній рекламі.

    Вони будуть застосовані лише при показі оголошень за цим ключовим словом, а загальний список мінус-слів (застосовуваний для всієї рекламної кампанії цілком) ви можете додати, натиснувши на аналогічній кнопці вгорі з оголошеннями:

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Після натискання на кнопку «Далі» ми потрапляємо на останній крок майстра «Управління ставками і вибір тактик». В принципі, нічого там складно немає, але краще почитайте про це в хелпе, щоб було зрозуміліше. Після осмислення і завдання потрібних налаштувань просто запускаєте проект на виконання.

    Після запуску рекламної PPS кампанії PromoPult цілодобово стежить за вартістю кліка оголошень конкурентів і своєчасно реагує на їх зміну, коригуючи ваші ставки, але зберігаючи при цьому вигідну позицію оголошень. Це дозволяє більш економно витрачати рекламний бюджет без втрати ефективності просування, при цьому економлячи масу свого часу.

    Резюме за сьогоднішнього стану справ у Сеопульте

    Вперше про систему я почув ще в 2008 на якійсь конференції чи семінарі. З тих пір я більш або менш уважно відстежував зміни в ньому відбуваються (в основному за публікуються новин). Те, у що перетворився SeoPult сьогодні, дуже відрізняється від того, з чого все починалося. Відбулося багато позитивних зрушень.

  • На даний момент істотно опрацьовані основні модулі і постійно додаються нові. Є можливість ведення в одному акаунті відразу декількох проектів. Тепер не потрібно окремо для кожного модуля і рекламної системи (SEO, статті, Яндекс.Директ, Google AdWords і т. д.) поповнювати окремі акаунти, що підвищує зручність роботи. Крім цього з’явилася зв’язок модулів SEO+PPC, про яку я говорив вище по тексту.
  • З’явилася своя біржа статей WebArtex, яка з часом була підключена до загальної системи Сеопульта, і зараз в ній теж ведеться закупівля статей, бо для успішного просування подібного роду «вічні посилання» є необхідною ланкою (в лівому меню «Просування статтями»). При цьому Вебартекс відкрита і для звичайних вебмайстрів, які розміщують в ній статті вручну. Особисто я з цією біржею статей працюю в якості вебмастера (дві площадки пройшли модерацію) і вартість розміщення статей в ній істотно вище того, що мені пропонують в Миралинксе.
  • Є можливість замовлення SEO контенту для сайту, замовлення його повного аудиту, підключення персонального менеджера для допомоги в роботі системою.
  • Ведеться постійне безкоштовне навчання інтернет-маркетингу на семінарах, вебінарах у Cybermarketing і на PromoPult.tv. І тут потрібно розуміти, що все це потрібно насамперед самій системі, бо досвідчений користувач не буде здійснювати «дитячих помилок» (наприклад, відправляти у просування непідготовлений сайт), що значно знизить частку клієнтів, у яких «нічого не вийшло» і збільшить частку шанувальників.
  • Загальне резюме: PromoPult на даний момент — це вже комплексний інструмент (набір інструментів) для просування та реклами сайтів, зручний в користуванні навіть недосвідченим користувачам і при цьому не забуває про тих, хто хотів би частина налаштувань взяти під свій контроль.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу