Вибираємо хостинг і домен

1954
  • MegaIndex Cloud — безкоштовний хмарний хостинг
  • MegaIndex Bar для Опери, Хрому і Мазилу
  • Інші нововведення в Мегаиндексе
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я знову хочу поговорити про нові фічі, що з’явилися останнім часом у Мегаиндекса. За останній місяць-півтора у них з’явилося стільки безкоштовних приблуд, що навіть дивно. Це та хостинг без оплати, і розширення MegaIndex Bar для популярних браузерів, і сервіс статистики (аля Li, Метрика або Аналітікс).

    Вибираємо хостинг і домен

    Трохи раніше я вже писав про багато цікавих безкоштовних інструментів, якими цей агрегатор намагається привернути до себе увагу аудиторії:

  • Видимість сайту в MegaIndex
  • Аудит сайтів
  • Просування в соціальних мережах
  • Останній сервіс не безкоштовний, але на момент написання статті там була халява.

    MegaIndex Cloud — безкоштовний хмарний хостинг

    Зовсім недавно Мегаиндекс анонсував свою нову безкоштовну послугу — хмарний хостинг. За попередньою опису послуги та обіцянкам її подальшого розвитку виходить все дуже навіть шоколадно.

    Я в свій час теж починав з халявного хостингу з підтримкою PHP і MySql. Коли навіть не можеш передбачити, чи вийде з твого задуму з сайтом щось варте чи ні, то варіант, де ти не повинен витрачати нехай і не великі, але все ж гроші, виявляється досить-таки привабливим.

    На головній сторінці Мегаиндекса ви зможете знайти цей сервіс на вкладці «Конструктор»:

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Природно, що мають місце бути певні обмеження:

  • Тільки підлогу гігабайти дискового простору в дата центрі Агави. Для тих, хто платить за просування сайту в Мегаиндексе, дисковий простір буде збільшено до необхідних величин, а решті доведеться задовольнятися виділеним лімітом.
  • Все, інших обмежень немає. Навіть трафік і навантаження на процесор сервера не обмежуються, що вельми примітно.

    Можна буде також пошту домену Google Apps прикрутити.

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Є можливість покупки доменів другого рівня. Зараз можна безкоштовно створювати домени третього рівня з закінченням vash_sait.mi.su (для довідки — домен другого рівня можна безкоштовно отримати в Freenom, але там будуть інші зони):

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Є можливість за хвилину накотити образ однієї з найпопулярніших безкоштовних Cms (і навіть платних):

  • Joomla
  • WordPress
  • 1С-Бітрікс
  • Drupal
  • MODx
  • Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Потрібно буде зареєструватися на Мегаиндексе, а потім зайти під своїм обліковим записом на сторінку MegaIndex Cloud і натиснути на кнопку «Створити обліковий запис»:

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Пункт «Адміністрування», навпроти щойно створеного аккаунта, приведе вас на односторінкової панель управління вашим безкоштовним хостингом:

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Все дуже і дуже просто, що навіть і сказати особливо на додаток нічого. Користуйтеся і залишайте свої відгуки в коментарях.

    MegaIndex Bar для Опери, Хрому і Мазилу

    Компанія Мегаиндекс пропонує нам безкоштовну надбудову для трьох популярних браузерів під назвою MegaIndex Bar, яка, по суті, дублює функціонал багатьох SEO розширень для тих же оглядачів (читайте про SEO плагіни для Мазилу і Сео розширення для Гугл Хрому), але і додатково надає зручний доступ до аналітики, яка у них є для перегляду в браузері сайту.

    MegaIndex Bar можна буде встановити з цієї сторінки:

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Після установки в Оперу або Хром, ви побачите значок MI в правому верхньому куті браузера (на панелі розширень), в Мазілу (принаймні у мене) цей значок з’явиться в правому нижньому куті.

    Клікнувши по ньому ви дізнаєтеся Тіц сайту, відкритого в активному вікні браузера, його Пейдж Ранк, кількість сторінок в індексі великих і жахливих пошукових систем рунета, а також Ip адрес і розташування хостингу.

    Якщо на даному ресурсі встановлений лічильник від Мегаиндекса, то ви побачите свідчення його статистики. За посиланням «Інформація» зможете побачити деякі подробиці про даному пацієнтові. Ну, а з допомогою розташованих у правій частині кнопок можна буде скористатися інструментами по швидкому аналізу сайту:

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Якщо судити за ще не численних (у силу новизни даного розширення) відгуками, які залишили користувачі, то їм MegaIndex Bar припав до душі, так само як і мені. Цілком зручно його використовувати при аналізі сайтів, де ви припускаєте купівлю або обмін посиланнями. Ну, і для швидкого аналізу конкурентів цей інструмент цілком підійде.

    Кнопка «Аудит» веде на однойменну сторінку відповідного сервісу MI, але не для всіх ресурсів в цій системі є вже готовий звіт. Однак, тут нічого страшного немає, бо ви вільні самі попросити зробити аналіз, навіть у тому випадку, якщо аналізований сайт до вас ніякого відношення не має:

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Попередній розрахунок всіх необхідних для аудиту параметрів відбуватиметься на ваших очах, а його швидкість буде залежати від розмірів піддослідного кролика. Аналіз невеликого проекту буде займати всього кілька хвилин, що і дозволяє працювати з цим сервісом в режимі реального часу.

    Якщо ви зареєстровані на основному сайті Мегаиндекса (якщо ні, перейдіть по посиланню Реєстрація на головній сторінці сервісу або будь-який інший), то використовуючи свої логін і пароль ви можете увійти на сторінку Аудиту і зробити необхідні налаштування:

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Наприклад, налаштувати його періодичність або взагалі відключити (іконка з шестірнею) або ж активувати один з платних тарифних планів, які можуть знадобитися великим проектам.

    Інші нововведення в Мегаиндексе

    Якщо описані трохи вище безкоштовний хостинг і бар можна віднести до цікавим, перспективним і корисним нововведенням, то ось сервіс статистики, мені здається, має досить туманне майбутнє. Хоча.

    Для отримання коду лічильника спочатку потрібно буде додати сайт на цій сторінці (попередньо зареєструвавшись):

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Після чого з’явиться кнопка для отримання коду лічильника. Встановлювати його, як я розумію, потрібно між тегами head шаблону, або додати в файл, куди у вас винесені всі скрипти (читайте про оптимізацію швидкості завантаження).

    Розробники обіцяють статистику на рівні світових стандартів (Метрики і Аналитикса), але сам в цьому переконатися не можу, бо поки не зважився на установку коду.

    Ще в Мегаиндексе з’явилася можливість отримати замовлення на фріланс або ж, навпаки, найняти собі дизайнера, програміста, верстальника або SEO оптимізатора з погодинною оплатою. При цьому у вас буде можливість відстежувати кожні п’ять хвилин оплачуваного часу з допомогою автоматично знімаються скріншотів на комп’ютері фрілансера. Детальніше про це ноу-хау читайте у Мауле.

    Так, ще оновився особистий кабінет користувача в MegaIndex, де тепер доступні всі нові і навіть ще не запущені повністю сервіси:

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Тепер схоже мегаиндекс не тільки є надбудовою над популярними ссылочными біржами з погодинною оплатою, але і сам хоче стати біржею, дозволяючи вебмайстрам заробляти на своїх сайтах (Megaindex Links):

    Вибираємо хостинг і доменВибираємо хостинг і домен

    Таким чином MI можна буде не тільки витрачати гроші на просування, користуватися безкоштовними сервісами, але і заробляти…

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу