Вивчаємо відвідуваність сайту

2053

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні хочу сказати пару слів про рейтинг HotLog, в який можна потрапити встановивши на свій сайт їх лічильник відвідуваності. Не сказати, щоб цей сервіс збору статистики відвідуваності був дуже популярний на просторах рунета, але він все ж є і не сказати про нього було б не правильно. Правда, якщо вірити голосування, яке я проводжу на цьому блозі, то ХотЛог за популярністю виграє тільки у сервісу ОпенСтат (раніше званого СпайЛОг).

Вивчаємо відвідуваність сайту

Сам по собі інтерфейс сервісу HotLog не змінюється вже багато років на відміну, наприклад, від рейтингу Рамблер Топ100, який нещодавно зазнав, можна сказати, революційні зміни і став сильно схожий на лічильник Яндекса. Але далеко не всі популярні системи статистики оновлюються. Наприклад, все той же Ливинтернет або лічильник від Майла зберігають свій початковий вигляд десятиліттями і при цьому продовжують бути одними з найбільш часто використовуваних на сайтах.

Реєстрація в HotLog і додавання сайту на рейтинг

Так само, як і в згаданих вище системах збору статистики відвідувань, в HotLog є рейтинг (тут читайте про рейтинги блогів і сайтів), заснований на свідченнях встановлюється безкоштовного лічильника відвідувань. І в ХотЛоге зворотнє посилання на ваш ресурс буде відкрита для індексації пошуковими системами. Пузомірки сторінки в HotLog, з якої вестиме зворотній посилання на ваш ресурс, досить пристойні. Один ТІЦ=3 200 чого вартий.

Перейдемо до реєстрації в системі HotLog та отримання безкоштовного лічильника відвідувань. На сторінці реєстрації ви спочатку вибираєте зовнішній вигляд інформера, потім заповнюєте поля з інформацією про вашому ресурсі, залишаєте галочку «Бере участь у рейтингу» і вибираєте категорію, яка найбільше підходить вашому сайту за тематикою.

Регистрация в HotLogВивчаємо відвідуваність сайту

Також придумуєте собі логін і пароль для доступу до статистики відвідуваності вашого лічильника HotLog, вказуєте E-mail і тиснете на кнопку «Додати».

Вас перекине в вікно, де ви зможете скопіювати код лічильника відвідувань, для того, щоб потім вставити його в шаблон вашого сайту (як його встановити, читайте в статтях про встановлення лічильника відвідуваності в Вордпресс і про встановлення лічильника на Joomla).

Код счетчика HotlogВивчаємо відвідуваність сайту

Використовувати під цю справу плагіни і розширення я б не радив, бо це трохи напружує і пригальмовує сервер, а швидкість завантаження сторінок вашого сайту зараз є чинником, що впливає на ранжирування як в Гуглі, так і в Яндексі. Та й самі відвідувачі, які звикли до високих швидкостей інтернету, не будуть чекати більше декількох секунд відкриття сторінки вашого сайту, а просто підуть з нього погіршивши вам тим самим поведінкові характеристики.

До речі, якщо потім забудете пароль або логін для доступу в HotLog, то його досить легко можна буде відновити на цій сторінці. Причому, я примудрився забути навіть e-mail адресу, який використовував при реєстрації. Але сервіс дозволяє залити в корінь сайту файлик з потрібним назвою і вказати там потрібний Емайл, щоб на нього вже прийшли дані для відновлення доступу до облікового запису:

Восстановление доступа к статистике HotLogВивчаємо відвідуваність сайту

Досить зручно і оригінально, на мій погляд.

Статистика відвідуваності від HotLog

Дані по вашим лічильниками ви зможете знайти на першій вкладці з верхнього меню ХотЛОга:

Ваши сайты и их статистика в рейтинге HotLogВивчаємо відвідуваність сайту

Тут буде вказана і позиція займана вашим сайтом в рейтингу HotLog (в обраній при реєстрації рубриці). Поміняти рубрику, а також інші параметри задаються при реєстрації сайту, ви зможете клікнувши по кнопці «Налаштування», а нас зараз більше цікавить статистика, зібрана сервісом по нашому сайту, тому клікаєм по однойменній кнопці «Статистика» розташованої під назвою потрібного сайту.

Статистика счетчика ХотЛогВивчаємо відвідуваність сайту

Нічого незвичайного або видатного тут немає — практично повністю повторюються можливості популярного лічильника LI, про яких я писав по вказаному посиланню у всіх подробицях. Звичайна статтею за джерелами трафикам, по точках входу і виходу, за часом і глибині перегляду (поведінкових чинників), країнам, мов, операционкам і браузерів, з яких заходили користувачі. Є також і можливість завдання і відстеження цілей, що не може не радувати.

Загалом, є мінімальний набір, який потрібен подібного сервісу і нічого більше. Дизайн застарілий, дані можна почерпнути в будь-якій іншій системі статистики (більш авторитетною для рекламодавців), а ось сильних причин ставити саме цей лічильник, наприклад, замість став вже по замовчуванню Ливинтернета, як би не спостерігається. Так, є рейтинг, з якого можна отримати додаткову зовнішню посилання, але і тільки. Ховати сервіс поки рано, але і радити його код для обов’язкової установки теж було б не доречно. Вирішуйте самі. ІМХО.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу