Використовуємо соцмережі

3625
  • Як можна заробити в Userator
  • Як просувати в ньому сайт
  • Кейси Юзератора з нульовим ризиком
  • Інші можливості
  • Висновки
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Не так давно я написав оглядову статтю з систем, що допомагають у тій чи іншій мірі вплинути на поведінкові характеристики сайту, які зараз враховуються пошуковими системами при ранжуванні сайтів (тобто впливають на його просування). Власне, сьогодні я хочу зазирнути вглиб однієї з описаних там систем, а саме в Userator.

    Використовуємо соцмережі

    Причому Юзератор, це не тільки цінне хутро» (поліпшення CTR оголошень сайту у видачі пошукових систем і поліпшення статистики поведінки користувачів на сайті), але ще й три-чотири десятки витончених способів звернути увагу на ваш ресурс пошукових систем. Це й посилення зворотних посилань за рахунок переходу з них живих і активних користувачів інтернету, і соціальні сигнали, і навіть в Яндекс закладки браузера або розширення «Візуальні закладки» все від того ж Яндекса.

    Крім цього, Userator дає можливість заробити багатьом мешканцям інтернету, яким інша робота не доступна в силу їх недостатньої кваліфікації або ж в силу небажання вивчати «щось складне». Судячи з розцінками прайса, це одна з найкращих пропозицій на ринку для людей, які мають час і вміють тільки серфити в мережі і спілкуватися в соціальних мережах (ну, хіба що тільки Вктаргет дозволить заробляти більше).

    Як можна заробити в мережі з допомогою Юзератора

    Давайте, всупереч логіці і побудови заголовка статті, почнемо саме з заробітку. Адже читачам, які перейшли на цю статтю і шукає спосіб заробити в мережі без вкладень (наприклад, типу заробітку на вводі капч в ruCaptcha), по суті не важливо, що саме дає цей сервіс тим, хто оплачує їх роботу (вебмайстрам або оптимізаторам). Їм потрібно короткий опис його можливостей, розцінки і приклади того, за що, власне, в Юзераторе і платять гроші.

    У статті про можливі варіанти заробітку в мережі без вкладень я згадував сервіс Юзератор (і інші подібні сервіси), як інструмент заробітку для людей не мають яких-небудь спеціальних навичок. Там же я припустив, що багато таким чином заробити не вийде. Однак, якщо судити за розцінками згаданого трохи вище прайса, виявляється, що все не так вже й сумно.

    У проморолику від Userator говориться, що працюючи по 10 годин в день, користувач може «підняти» від 500 до 2000 рублів на добу.

    Використовуємо соцмережі«alt=»»>

    Погодьтеся, що сума цілком собі пристойна (навіть для такого, який «зажерся москвича», як я) і порівнянна з заробітками хороших копірайтерів (читайте про вибір біржі контенту), хоча тут ідеального знання російської мови і граматики, а також уміння красиво будувати пропозиції, від вас не буде потрібно. Власне, ніякими особливими навичками володіти не треба (достатньо розуміти, що «інтернет» і «браузер» — це не синоніми).

    Інша справа, що працювати все ж доведеться (на відміну від відносно пасивних видів заробітку, коли ви роками пашете, щоб потім спочивати на лаврах), але зате це може стати істотною підмогою і залатати дірку в сімейному бюджеті. Підтвердити озвучені в ролику рівні доходів не можу, але, по-моєму, зовсім не складно це перевірити, тим більше, що для початку роботи потрібно буде всього лише зареєструватися.

    Суть роботи в Userator зводиться до виконання нескладних завдань, які повинні привести до поліпшення позицій тих сайтів, для яких ці завдання виконуються і власники яких готові оплачувати подібну роботи. Весь хід ваших дій буде розписано по кроках і ви завжди будете бачити на екрані комп’ютера у спливаючому вікні опис чергового етапу (дії, зняття скріншотів і т. п.).

    Завдання в Юзераторе можна розбити на кілька груп:

  • Перехід з пошукової видачі Яндекса, Майл.ру, Рамблера або Гугла по потрібному запиту на сторінку потрібного сайту (відразу або попередньо походивши по інших ресурсів у видачі). На цьому сайті потрібно буде зображувати активність і зацікавленість шляхом вчинення певних дій і переходів по сторінкам. Нижче наведено приклад виконання завдання з Юзератора.
    Використовуємо соцмережі«alt=»»>
  • Посилення посилань — переходьте на зазначену в завданні сторінку, знаходите потрібну посилання, клікаєте по ній і робите на товар, що просувається в системі сайті потрібні дії.
  • Для виконання наступного виду робіт знадобиться мати акаунт у популярних соціальних мережах (Youtube, Google плюс, Контакт, Твіттер, Фейсбук, Однокласники, Живий журнал, Instagram та ін). Бажано, щоб вони були «живими» і якісними (велика кількість друзів-фоловерів).

    Використовуємо соцмережі«alt=»»>

    Робота може полягати у додаванні потрібних постів, коментуванні, репостах, встановлення або оцінку додатків, голосування в опитуванні, лайку, написанні відгуків, перегляді роликів на Ютубі та інше (повний перелік дивіться тут). На наведеному вище відеоролику показаний приклад виконання завдання в твіттері. До речі, знаєте скільки заробляють ютуберы?

  • Якщо самі серфити в мережі не хочете, а акаунтів в соцмережах у вас немає, то навіть у цьому випадку Юзератору є що вам запропонувати. Справа в тому, що ваш комп’ютер буде працювати за вас в автоматичному режимі після встановлення відповідної програми. Вона буде симулювати дії реального користувача (тобто вас), а ви в цей час можете спокійно займатися іншими справами або навіть спати. Природно, що така робота оплачується істотно за більш низькими тарифами.
  • Самий прибутковий спосіб заробітку в Юзераторе, на жаль, доступний не всім. Точніше всім, але тільки після досягнення певного рівня «просвітління» (рейтингу в системі). Суть роботи полягає в модерації (перевірки правильності виконання завдань виконаних іншими користувачами. Ця праця вже можна в якійсь мірі назвати кваліфікованим, і верхня планка доходів у 2000 рубликів за день (озвучена у проморолику) відноситься саме до нього.
  • Як бачите, нічого надскладного тут немає, хоча трохи «потупити» все ж доведеться. Спочатку, як я вже згадував, необхідно зареєструватися в системі. Після авторизації переходите на вкладку «Заробити» — «Налаштування програми Userator», де цю саму програму і завантажуєте.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Після чого швиденько густо пробігаєте очима інструкцію по роботі з програмою Юзератор в ручному режимі (платять за це більше, але і час доведеться витрачати своє) і, власне, приступаєте до роботи.

    Так, якщо плануєте заробляти на завданнях пов’язаних з соціальними мережами, то вам попередньо доведеться на вкладці «Заробити» — «Профілі соц.мереж» додати логіни, паролі і адреси сторінок профілів в тих соціалках, де ви зареєстровані. Мають місце обмеження на прийом, підкреслені на наведеному нижче скріншоті.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Ну, а далі, думаю, ви і самі розберетеся. До речі, якщо буде не в лом, то чиркните в коментарях вашу думку про систему, її переваги та недоліки. Заздалегідь респект.

    Просування сайту за рахунок можливостей системи Userator

    Тепер плавно можна переходити до того питання, а хто ж, власне, виплачує працівникам Юзератора гонорари за виконану роботу і навіщо їм це потрібно. Очевидно, що це або вебмайстра (власники сайтів), або оптимізатори (люди подвязавшиеся їх просувати за гроші).

    В обох випадках інтерес у них один — зайняти як можна більш високу позицію у видачі пошукових систем (в основному Яндекса і Гугла). Причому, важливо стояти високо не аби за яким запитам, а за тим, що для даних ресурсів є цільовими. Для комерційних сайтів це можуть бути назви послуг або товарів, які вони пропонують, а для інформаційних — ключові слова, під які були оптимізовані ті чи інші статті.

    Багато років основним і часто єдиним способом впливу на ранжирування сайту пошуковими системами (просування) була покупка посилань з інших (бажано тематичних) ресурсів. Причому, важливо було дотриматися умова — як текст посилання (анкора) повинно було ключове слово, за яким йшло просування.

    Поступово пошукові системи навчилися розпізнавати такі посилання і знижувати їх вплив на позиції в Топі, а Гугл взагалі став за це діло карати фільтрами (Пінгвін). Ну, а Яндекс, як ви знаєте, погрожує ось-ось перестати зважати на посилання ранжирування комерційних сайтів в московській видачі.

    Які ж важелі впливу на рішення пошукових систем залишилися або залишаться у вебмайстрів і оптимізаторів?

  • По-перше, є думка, що посилання будуть враховуватися, якщо за ним стануть відбуватися переходи (йти трафік). Можливо, що це буде ще одним з аспектів поведінкових факторів.
  • По-друге, соціальні чинники впливають на ранжирування сайтів, хоча й не настільки явне, як хотілося б. Це розшарювання анонсів або посилань на сторінки у соціальні мережі, проставлення лайків, згадки сайту в соціалках і т. п. речі.
  • Ну і, нарешті, по-третє, поведінкові характеристика сайту в чистому вигляді. Що це таке? Не знаю як думають розробники пошукових алгоритмів, але оптимізатори вважають, що це, по-перше, ctr сайту в пошуковій видачі (як часто на нього переходять і повертаються у видачу після цього), а по-друге, це поведінка відвідувачів сайту і ті показники, які дозволяють судити про корисність для них ресурсу або ж, навпаки, про погане ставлення до нього.
  • Що примітно, Юзератор дозволяє впливати на всі три згаданих мною аспекту, причому безліччю різних способів. Робитися це може шляхом залучення реальних користувачів, що виконують багатоходові інструкції (зі звітами для модераторів у вигляді скріншотів, наприклад) по створенню користувацької активності або створюють соціальні сигнали. А також можливо програмне виконання цих завдань, що обійдеться оптимізаторам значно дешевше.

    Всі аспекти, пов’язані з просуванням і оптимізацією сайту, мають певні ризики. Потрібно домогтися максимальної оптимізації, але не перейти за грань, коли на сайт накладуть бан або якийсь інший метод пессимізації застосують. Справедливо це і для внутрішньої оптимізації (фільтри за переоптімізацію текстів, наприклад), і для зовнішньої (посилальні фільтри, все той же Пінгвін, наприклад), і для поведінкових характеристик теж (зараз накрутки, просто можуть не враховуватися при явній штучності).

    Відповідно, потрібно дотримуватися обережності, коли замовляєте переходи з видачі на ваш сайт, щоб не вибитися різко за межі середніх значень, які Яндекс або Гугл можуть легко підрахувати. Поведінка користувачів на самому сайті, напевно, так суворо не оцінюється, але переходити межу тут теж не варто.

    Що стосується соціальних факторів, то за їх штучне поліпшення не карають, але враховувати, якщо вони виб’ються за рамки природності, теж не будуть. Тому ще раз наголошую, що вираз «все добре в міру» є головним і визначальним при просуванні, в тому числі і за допомогою сервісу Userator.

    Базові можливості системи добре показані в їх проморолик, і зводяться до підвищення клікабельності вашого оголошення у видачі потрібної вам пошукової системи і збільшення часу, проведеного користувачами на вашому сайті, а також глибини його перегляду.

    Використовуємо соцмережі«alt=»»>

    Ще є можливість посилення посилань, які ви купили на свій сайт. Це можуть бути прості переходи з ним і проведення часу на вашому ресурсі. А може бути простановка на сторінки з вашими бэклинками посилань з форумів, соц.мереж та інших місць, звідки це можна зробити, а вже потім перехід по ним на сторінки з бэклинком і далі на ваш сайт (складне посилення).

    Для початку роботи з системою потрібно буде зареєструватися в Юзераторе, після чого перейти по посиланню з листа і на вкладці «Просування» — «Додати сайт» заповнити запропоновану форму (назва, Урл і регіон для просування):

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Далі додаєте запити, які потрібно підняти вище. Проте, вони повинні знаходитися в Топ 50 видачі тієї пошукової системи, під яку ви просуваєтеся. Чому? Бо кліки на шостий і більш далеких сторінках видачі будуть виглядати дуже дивно, що може насторожити пошуковики.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Клікаєте по «Додати запити просування» і в розташованої трохи нижче формі додаєте ключові слова, які треба закинути з Топ50 в Топ10 або ще вище. Вказуєте, скільки сторінок повинен буде переглянути на вашому сайті адепт Юзератора (у вигляді діапазону) після того, як перейде на нього з пошукової видачі за вказаною вами запитом.

    Також вказуєте той час, що він повинен буде провести на вашому сайті (теж у вигляді діапазону значень). Якщо ви не читали першу частину статті про заробіток в Userator, то можете повернутися туди і подивитися, яким чином виконується ваше завдання та система все це контролює.

    Ну і також дуже важливо вибрати тип виконання вашого завдання в області «Режим виконання користувачем завдання». На вибір можливі два варіанти:

  • Ручний — користувач буде сам відкривати браузер, переходити в Яндекс (або іншу пошукову систему), вводити ваш запит, переходити на сайт і блукати по ньому. Все це буде контролюватися програмою Userator, яка стане його направляти і керувати. Даний спосіб є кращим, бо живий користувач палітся пошуком складніше.
  • Автоматичний — користувач комп’ютера в цей час може спати, гуляти і робити все, що йому заманеться. За нього всю роботу буде виконувати програма, емулюючи роботу реального людини за комп’ютером. Цей спосіб значно дешевше, але роботу алгоритму спалити легше, ніж дії живої людини.
  • Для кожного введеного вами запиту система вказує кількість кліків, яке необхідно потрібно буде зробити, щоб сайт піднявся у видачі. Якщо ви маєте свою думку на цей рахунок, то можете змінити цю цифру, набравши потрібно кількість переходів з Яндекса (або іншого пошукача) у відповідному стовпчику. Можна вказати, скільки переходів повинно відбуватися в день.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Все, тепер тільки залишиться поповнити баланс і запускати просування. Так, ще в Юзераторе є можливість посилити куплені на сайт посилання (вкладка «Просування сайту» — «Посилення посилань») і можливість покращувати різні соціальні фактори (однойменна закладка).

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Про соціальні сигнали і кейси по роботі з ними читайте в продовженні цієї публікації.

    Варіанти використання Юзератора з нульовим ризиком

    Коли занурюєшся в суть роботи цієї системи, то дещо дивує різноманітність методів вплив на SEO та SMM, що там пропонується. У зв’язку з цим рекомендую витратити трохи часу на перегляд розмова двох розумних людей — Романа Морозова (керманич сервісу Userator) і Миколи Хівріна (капітана Мегаиндекса). Там показують реальні кейси (працюючі схеми) по просуванню в пошукових системах, соціальних мережах і створення думки (брендування).

    Використовуємо соцмережі«alt=»»>

    Кейси з нульовим ризиком, коли вас не буде за що покартати пошуковикам:

  • Наприклад, перший кейс, який можна позначити як «просування в соціальних мережах без посилань», вбиває відразу двох зайців. Привертає інтерес до вашого сайту, сервісу або бізнесу, а також стимулює користувачів набивати в пошукових системах ваш бренд, щоб потрапити на сайт (ви ж посилання не залишили), а це істотно покращує поведінкові характеристики.
  • Накрутка пошукових підказок. Коли користувач вводить запит в пошукову рядок, то Яндекс або Гугл пропонують йому варіанти закінчення, які беруться з найбільш часто набивних раніше запитів. Це покращує юзабіліті і подобається користувачам, але на цьому можна дуже серйозно зіграти, накрутивши ці підказки в свою користь.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    На наведеному прикладі накручена підказка з ключовим запитом і телефоном. В ідеалі, вам навіть не доведеться заходити на ваш сайт, щоб стати клієнтом (варіант островів Яндекса, де вони хочуть давати відповіді на запити користувачів прямо у видачі).

    Для накрутки, користувачам Юзератора дається завдання набирати в потрібній пошуковій системі запит (найчастіше з назвою фірми або бренду). Результатів варто очікувати приблизно через пару місяців. В принципі, подібним способом можна видавити і негативні підказки.

  • Швидка індексація нових сторінок — додати посилання на них в Твіттер. Але посилання на різні статті (з околоссылочным текстом) повинні бути проставлені з різних акаунтів у Твіттер (бажано розкручених, на які Яндекс звертає увагу). Тобто свого власного акка в цій соціалці для даних цілей може бути не достатньо.
  • Просування з допомогою груп у Вконтакте (читайте про те, як створити групу в ВК). Створюються вони під тематичні (не брендові) запити і, якщо це низькочастотник, досить швидко можуть потрапити в Топ пошукової видачі (у всякому разі Гугла). Переходи на ваш сайт вже будуть здійснюватися з цієї групи.

    Ну, а Userator допоможе в просуванні цієї групи у видачі пошуковиків. Справа в тому, що при їх ранжируванні пошукачі враховують не стільки провідні посилання на сторінку групи, але і кількість осіб в неї вступили, і ті обговорення, що в ній ведуться. На початковому етапі важливо змінити число набрали групу з нуля до прийнятної цифри (наприклад, тисячі) і створити ілюзію життя (обговорення додати), щоб не було у користувачів психологічного бар’єру для вступу і початку спілкування.

  • Накрутка голосувань у соціальних мережах (наприклад, у Вконтакте) і інших сервісах, думки яких впливають на приплив тематичних відвідувачів. Мета — психологічний збільшення важливості бренду, товару, послуги, людини і т. д. Там враховують голоси унікальних користувачів. За рахунок користувачів Юзератора можна вивести на верхні позиції свій бренд, товар або послугу, щоб його підняти в очі потенційних клієнтів. Як приклад, підняття фільму в рейтингу сервісу «Яндекс Афіша» — замовляєте голоси по три рубля за штуку і отримуєте Топ всього за тисячу рублів (що забезпечить аншлаг у кінотеатрах). Можна, в принципі, використовувати і безкоштовну накрутку лайків у ВК від VkMix або накрутку Ютуба, Инстаграма і Контакту в БоссЛайк, але там доведеться самому накручувати чужі канали і акаунти, на що у багатьох просто немає олімпійський.
  • У Твіттері є таке поняття, як хештегі (що це таке?). Вони дозволяють виділити потік повідомлень на певну тему. Позначаються знаком решітки і буквеним сполученням наступним за нею. Хештеги оформляються у вигляді посилання, перейшовши за яким ви зможете побачити всі обговорення з даної теми.

    Ці речі теж використовують для отримання трафіку з даної соціалки і для цього проводять накрутку через Userator з допомогою маси ретвітів потрібних повідомлень, додавання коментарів, додати в обране. Якщо ви таким чином отримаєте популярний твіт, то протягом декількох днів будете спостерігати тематичний трафік з хорошим конвертом.

  • Складне посилення посилань — всі зворотні посилання, які ви проставили за гроші, для пошукових систем, по суті, видно і питання їх обліку залежить від того, наскільки ці посилання є робочими. Це повинно виражатися в переході за ним ваших цільових відвідувачів, які бродять по сайту, вибирають товари, додають їх у кошик, реєструються і т. д. Подібні послуги Юзератор теж чинить. Природно, що робити це слід тільки там, звідки такий трафік в принципі можливий, бо посилення бэклинка з ГС сайту, що має нульову відвідуваність, працювати не буде в силу очевидної неприродно відбувається.
  • Накрутка місць на карті Foursquare. Мається на увазі соціальна мережа Foursquare, яка використовується в основному користувачами мобільних пристроїв з функцією визначення географічних координат (GPS). Користувачі мережі відзначають різні місця на карті, а користувачі Userator можуть накрутити його популярність шляхом додавання лайків і відгуків. Підвищуючи популярність, наприклад, свого кафе або ресторану, можна домогтися збільшення його відвідуваності.
  • Використання кнопок соціальних мереж на сайті. Це може бути блок Поділитися про пошукача Яндекс, бо блок Шаре42, блок UpToLike або офіційні кнопки соцмереж. Не важливо. Кнопочки ці дозволяють розшарювати анонси ваших матеріалів із зворотними посиланнями (робити репости). Це може залучити відвідувачів на ваш сайт з соцмереж, так і надати якийсь вплив на ранжирування сторінок в пошукових системах.
  • Завдяки внутрішньому пошуку в соціальних мережах, адепти Юзератора можуть знаходити повідомлення з теми, що цікавить вас і залишати до них коментарі, що прославляють вашу компанію, товар, бренд і т. д. (в акуратній формі).
  • Використовуємо соцмережі«alt=»»>

    Інші приклади використання соціальних і поведінкових сигналів на благо сайту

    Не всі соціальні сигнали використовуються безпосередньо для поліпшення позицій сайту у видачі Яндекса або Гугла. Іноді не менш важливим завданням може бути швидка індексація нової сторінки сайту цими пошуковими системами. Тут одним з найпопулярніших способів є додавання посилання на неї в Твіттер. Яндекс, наприклад, має доступ до Апі цього сервісу і нова сторінка, яка отримала твіт, може бути проіндексована протягом діб або навіть годин. Ну і Я. ру, звичайно ж, теж чудово працює.

    Крім цього через Твіттер і Я. ру дуже часто проганяють сторінки, на яких були куплені зворотні посилання на сайт, щоб вони в свою чергу теж швидко потрапили в індекс і почали б працювати та приносити користь, як можна раніше. У Юзераторе додавання посилання в Twitter або Я. ру коштує 5 рублів — досить вказати Урл і текст навколо посилань.

    З незвичайного, що пропонує Userator, мені впало в очі додавання посилання на сайт в закладки Яндекса (zakladki.yandex.ru). Чим він примітний? Тим, що додавання в нього посилання з низькочастотним ключовим словом в якості анкора досить сильно може вплинути на позицію цього запиту в Яндексі, так і в Гуглі (у бік підвищення позицій).

    Природно, що різні сторінки вашого сайту повинні додаватися в цей сервіс різними користувачами. У Юзераторе така послуга коштує 4 рубля, якщо користувач відразу переходить на сайт і додає його в закладки, і 5 рублів, якщо до цього він зайде в пошукову видачу по потрібному запиту і вже звідти перейде на сайт, щоб додати його в закладки.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Як ви знаєте, щоб враховувати поведінку користувачів на сайтах, пошукові системи йдуть на різні хитрощі. Наприклад, поширюють безкоштовні лічильники відвідуваності, плагіни для браузерів і навіть самі браузери.

    Логічно буде припустити, що дії користувача, що виконуються в Яндекс браузері, можуть вплинути на позиції сайтів, які він переглядає. А значить на цьому можна зіграти. Судячи з заяв, це може додати кілька позицій в плюс до ваших низкочастотникам.

    У Userator це дійство коштує недорого — 2 рубля за додавання як у звичайні, так і візуальні закладки Яндекса браузера (розширення, що встановлюється разом з цим браузером).

    Якщо хочете, щоб користувач спочатку знайшов би ваш сайт у видачі Яндекса за потрібною запитом, походив по ньому і лише потім додав в закладки, то варто вибирати «складне завдання», яке коштує 4 рубля. Теж саме стосується і закладок в Гугл Хромі. Спамити не варто, однієї-двох закладок в добу цілком буде достатньо.

    Так, ще. Якщо у вас є сайт доданий на Яндекс Карти (довідник), то має сенс замовити для нього відгуки, які можна залишати в цьому сервісі. Зрозуміло справа, що самі ви всі ці відгуки залишити не можете, бо Яндекс стежить за нами і розуміє, коли йде «тупа» накрутка. Зате можна їх замовити адептам Юзератора всього за 4 рубля за штуку.

    Висновки щодо використання Userator для просування

    Розвиток різних напрямків і способів просування сайту в галузі SMM (мережевого маркетингу) є поточним трендом. Разом з цим і поведінкові чинники представляються досить перспективним напрямком.

    Якщо проводити порівняння з SEO, то SMM як і раніше поступається йому і вимагає грамотного підходу, бо можна не отримати бажаного результату. Але зате за поліпшення соціальних факторів немає фільтрів і пессимізації. Максимум чим ви ризикуєте просто не отримати результат. Крім цього SMM відразу приносить результат у вигляді трафіку і не потрібно чекати місяцями нового ранжирування вашого сайту з урахуванням всіх проставлених посилань.

    Поведінкові фактори у всьому їх різноманітті, що нам пропонує Юзератор, теж безсумнівно впливають на положення сайту. Їх вплив знову ж таки не настільки сильно, як, скажімо, посилань, проставлених з тематичних і високоякісних ресурсів. Але їх використання може посилити вплив і одночасно утримати сайт на завойованих позиціях.

    Якщо у пошуку створюється враження, що сайт цікавий користувачам, посилання, проставлені на нього, живі і по них ходять люди, ресурс активно додають в закладки браузерів і репостят в соціалки, то не буде причин його знижувати у видачі.

    Крім того, можливості Userator в області створення соціальних сигналів, як я писав вище, здатні самі по собі генерувати цільовий трафік на сайт (не пошуковий) і навіть приводити клієнтів минаючи цей сайт (дзвінок по телефону з підказок чи захід у кафе з Foursquare).

    Загалом, приємно бачити, що даний сервіс розвивається і в ньому можна знайти нові речі. Як я розумію, ефективність і працездатність всіх нових способів перевіряється спочатку на тестуванні і вже потім викладається в паблік. Ну і, звичайно ж, особисто мені імпонує його ідеолог (Роман Морозов), якого я заочно знаю вже дуже давно з різних конференцій та іншим SEO заходів.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу