Використовуємо програми

2695

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Я в свій час написав докладну статтю про універсальний і досить зручний редактор Notepad ++ і плагіни до нього, які мені здалися цікавими і корисними:

  • Можливості редактора
  • Налаштування Нотепада під себе
  • Плагіни для Notepad ++
  • Але висвітлити всі питання в одній статті не вийшло, тому вирішив описувати виникають у мене проблеми і їх рішення в окремих невеликих постах подібних цьому. Отже, повернемося до нашої теми — як видалити порожні рядки в редакторі Нотепад++. Виникнути ця необхідність може в цілому ряді випадків, наприклад, при копіюванні будь-якого списку в цей редактор. Але не суть.

    Два простих способи видалення порожніх рядків у Нотепад++

    Вирішити цю задачу не складно.

  • По-перше, найпростіше скористатися можливостями меню і вибрати з випадаючого списку пункту «Правка» — «Рядка», а там вже знаходиться те, що нам і було потрібно — пункт «Видалити порожні рядки» або «Видалити порожні пробільні рядка»:

    Використовуємо програми

    Другий варіант більш ефективний, т. к. видалить навіть ті рядки, що були утворені пробельными символами (пробіл, табуляція).

  • Якщо вас такий спосіб не влаштовує або ви просто хочете здатися самі себе дуже розумними, то можна скористатися розширеним варіантом пошуку і заміни. Для цього натисніть на клавіатурі комбінацію клавіш Ctrl+H або виберіть з верхнього меню «Пошук» — «Замінити».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    У вікні, ви повинні будете вибрати внизу варіант «Розширений» і ввести у поле «Знайти» \n\r, а в поле «Замінити на» — \0. Для видалення всіх рядків відкритого в даний момент в Notepad++ документа достатньо натиснути на кнопку «Замінити все».

  • .

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу