Використовуємо соцмережі

3471

Здрастуйте, шановні читачі блогу . В середині літа я писав про те, що Вебартекс почав реалізовувати новий напрямок своєї діяльності — набирати в біржу незвичайного виду майданчики: акаунти, групи і канали з таких соцмережі Вконтакте, Твіттер і Ютуб. Власникам таких соц-майданчиків фактично отримали додатковий спосіб заробітку, причому вельми непоганий.

Використовуємо соцмережі

За цей час було відкрито кілька сотень реально популярних (не накручених) пабликов, і буквально днями в інтерфейсі біржі з’явився інструментарій, що дозволяє використовувати соцмережі в просуванні своїх сайтів або сайтів замовника.

Власне, в цьому невеликий пості я як раз хотів на це все трохи уважніше подивитися і почути вашу думку і про доцільність використання такого роду природного просування (виходить щось типу крауд-маркетингу у великих соціалках), яке пропонує оновлений інтерфейс Вебартекса.

Впливом посилань з посад у соцмережах на просування сайту

Дуже важливим фактором для просування сайту останнім часом є набір природного посилального профілю, хоча б для того, щоб не отримати пессимізації від пошуковиків. Я вже писав про крауд-маркетинг, коли тим чи іншим способом залишаються живі відгуки на бренд або сайт (причому не важливо, відкрита там буде посилання для індексації чи ні) на різних ресурсах в мережі.

Вебартекс пропонує збирати природний посилальний профіль у соцмережах. Причому, для такого роду просування (різновиди зовнішньої оптимізації) найкраще підходять саме «живі» акаунти, групи і канали, які не були накручені ботами, яких, наприклад, у Вконтакте або Твіттері нереально багато. Вплив таких соц-майданчиків на думку пошукачів буде апріорі більш вагомим, ніж відгуки з «неживих» (штучно роздутих пабликов).

Власне, основне завдання біржі в останні місяці якраз і полягала у виділенні серед усіх поданих на модерацію соц-майданчиків тих, які можуть реально принести користь оптимізаторам. З реально популярного (а не з роздутого) пабліка при попаданні в інтереси аудиторії можна отримати і хороший трафік, що знову ж крім додаткового прибутку буде враховано пошукачами (чим різноманітніші джерела трафіку вашого сайту, тим він виглядає природніше і викликає більше довіри у Яндекса і Гугла).

Зрозуміло, що далеко не для кожного сайту можна буде знайти відповідний за тематикою паблік (канал), та ще до того ж популярний і за прийнятною для вас ціною (в Вебартексе вже є з чого вибирати). Але при належному підході (креативі) можна обіграти практично будь-яку «рекомендацію» з пабликов загальної тематики (розважальний контент, влоги, гумор, цитати, пізнавальні пости, научпоп тощо). Під ці тематики більш-менш природно «пролазить» практично все.

Пример размещения поста во Вконтакте через ВебартексВикористовуємо соцмережі

Потрібно розуміти, що це саме крауд-маркетинг — робота з думкою «натовпу». Своїми постами читачів потрібно зацікавити, щоб вони здійснювали переходи по запропонованим вами посиланнями. По-любому потрібно буде напружувати мозок над контентом», який постите в кожній конкретній групі. Іншими словами, пости потрібно «нормальні» писати, тому що від цього залежать переходи на ваш сайт, а також популярність самого поста в соцмережі (кількість лайків, репостов, коментарів). Для молодого проекту це може стати одним з перших серйозних джерел трафіку.

Можна, наприклад, поекспериментувати — розмістити пост з посиланням на сторінку акції/розпродажі, а потім з посиланням в якийсь рекомендації. Можливо, що і вашого копірайтера (креативщика) доведеться залучити, бо вихлоп від всієї затії дуже сильно залежить від вмісту опублікованих постів. Головне, щоб це було не нав’язливо і не виглядало як реклама.

Як соцсигналы можна створювати за допомогою ВебАртекса?

Нові можливості Вебартекс ви знайдете, вибравши з лівого меню варіант «Оптимізатор», а на сторінці — останній пункт верхнього меню «Соц. мережі»:

Цены на размещение поста во Вконтакте через ВебАртексВикористовуємо соцмережі

У верхньому лівому куті ви зможете вибрати потрібну вам соцмережа (поки ще підключені не всі). Що стосується ціни, то для VKontakte і Twitter вартість розміщення починається від 9 рублів, а для YouTube — від 75 рублів. В принципі, це досить-таки дешево.

По мірі розміщення постів в адмінці Вебартекса ви зможете відслідковувати статистику переходу з них на ваш сайт:

Статистика переходовВикористовуємо соцмережі

Однак, ще раз нагадаю, що пости з відгуками ви можете писати самі без будь-яких обмежень за обсягом і стилю. Головне пам’ятати, що кількість і якість переходів залежить не тільки від обраного пабліка (майданчика), але також і від розміщеного поста: його актуальність, способу подачі, оформлення і т. п.

Загалом, пробуйте і робіть для себе висновки. Буде цікаво їх почути. Спасибі.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу