Знайти гроші в мережі

3429
  • Три провідні платіжні системи в Росії
  • 8 кращих електронних валют світу
  • Інтернет-гроші другого ешелону у рунеті
  • 10 найпопулярніших крипто-валют
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Електронні гроші все міцніше входять в наше життя. Пов’язано це насамперед з розвитком інтернету, який зараз став одним з найбільш необхідних атрибутів нашого життя.

    Причому він вже давно переступив той рівень, коли ми там черпали знання. Тепер ми в мережі живемо — спілкуємося, купуємо, продаємо, оплачуємо послуги, заробляємо, заводимо друзів, шукаємо роботу і т. д. і т. п. Цілком логічно, що в цьому середовищі виникають свої системи взаємних платежів, що дозволяють відійти від примітивного бартеру.

    Знайти гроші в мережі

    На даний момент платіжних систем в одній тільки Росії вже кілька десятків, а вже в світі і того більше. Звичайно ж, на слуху далеко не всі з них, але сам факт, що є конкуренція, дає звичайним користувачам електронних платежів певні преференції (всякі плюшки для заманухи), яких могло б і не бути при відсутності боротьби за клієнта.

    Звичайно ж, в рамках однієї статті висвітлити всіх гравців не вийде (а зараз ще спостерігається дикий ажіотаж навколо криптовалют, про яких я писав в окремій публікації), але найбільш популярних ми обов’язково розглянемо. В кінці публікації я запропоную вам віддати голос за ту інтернет-валюту, яку віддаєте перевагу особисто ви.

    Три провідні платіжні системи в Росії

    Починалося все вже дуже давно (в основному в кінці минулого і початку цього тисячоліття). У той час в інтернеті починали активно розвиватися грошові відносини (електронна комерція, фріланс тощо) і єдиною доступною формою оплати були пластикові картки. Поява варіантів інтернет-грошей дозволило істотно спростити процес оплати і отримання платежів через мережу (не виходячи з дому).

    Але і не тільки в інтернеті, бо зараз різні електронні гаманці пропонують вам використовувати лежать на них гроші (що це?) не тільки для будь-яких операцій всередині інтернету, але і в реальному житті. Так, наприклад, система Яндекс Гроші дозволяє випустити свою пластикову карту прив’язану до рахунку, з якої можна буде оплачувати свої покупки в реалі (супермаркеті, бутіку, заправках і інших місцях, де приймають до оплати карти). Власне, подібні послуги пропонують вже багато платіжні системи.

    У Росії можна виділити 3 лідируючі платіжних системи, але ось розставити їх на свої суворі місця, думаю, навряд чи вийде. В кожному окремому випадку потрібно буде вибирати саме під свої потреби.

    Наприклад, Ківі во істину є «народною» системою і з нею працюють усі, хто знає що таке термінали прийому платежів. У той же час Вебмані використовують практично всі, хто заробляє в російськомовній частині рунета. Своя аудиторія є і в Яндекс Грошей, і в інших електронних гаманців. Але про все по порядку.

    Платіжна система Ківі

    Интернет деньги QiwiЗнайти гроші в мережі

    Qiwi — популярність ця система отримала в основному за рахунок величезного числа Ківі-терміналів, які є «філіями» особистого кабінету користувача. Таким чином до Ківі долучилися навіть ті, хто з інтернетом не особливо дружить. Цим платіжним сервісом користуються звичайні пересічні громадяни, які частіше дивляться телевізор, ніж виходять в глобальну мережу інтернет, але яким потрібно здійснювати платежі та грошові перекази, оплачувати штрафи, поповнювати рахунок мобільного телефону або інтернет-провайдера.

    Однак, не терміналами єдиними. Адже можна встановити програми для мобільного телефону або ж зайти в свій Qiwi-гаманець через звичайний браузер на своєму комп’ютері. За рахунок величезної користувацької аудиторії, в Qiwi введення засобів та оплата багатьох сервісів здійснюється без комісії. Навіть якщо на вашому рахунку немає грошей, то можна буде скористатися засобами, які лежать на вашому стільниковому телефоні. І це тільки вершина айсберга тих можливостей, які надає Ківі користувачам.

    Вивести електронні гроші з Ківі можна різними способами (через системи миттєвих платежів, банківські реквізити або ж на платіжні картки), але в більшості з них з вас візьмуть певний відсоток (комісію).

    Але все ж є спосіб безвідсоткового і досить зручного виведення грошових коштів — замовити у них пластикову карту QIWI Visa Plastic, з якої можна буде оплачувати покупки як в інтернеті, так і в звичайних магазинах, і при цьому комісія за це стягуватися не буде. Докладніше про те, як зареєструвати ківі-гаманець, як увійти в свій особистий кабінет і їм користуватися читайте у цій статті.

    Титульні знаки Вебмані

    Электронный кошелек WebMoneyЗнайти гроші в мережі

    WebMoney — основна електронна одиниця взаємних розрахунків в рунеті (інтернет-просторі Росії і країнах ближнього зарубіжжя). Без реєстрації та отримання свого WMID в Вебмані вам буде складно сплатити якусь послугу або отримати плату за виконану роботу в російськомовному сегменті мережі. Вебмані приймають і виплачують у них гонорар практично всі (навіть деякі буржуї). Комісія за переказ коштів не дуже велика — 0.8%.

    В той же час такої популярності поза межами інтернету (як у Ківі) у цих електронних грошей немає. Оплачують за допомогою Вебмані комуналку не так вже і багато користувачів, але основну частину зароблених грошей в рунеті отримують і виводять саме з цієї системи інтернет-платежів (читайте як виводити WebMoney в 2017 році, бо виникла проблема з прямим висновком на карту). І я теж не є винятком — читайте про створення ІП і офіційний висновок WebMoney на розрахунковий рахунок.

    Якщо основні нарікання по роботі з Ківі (і багатьох інших систем) відносяться до роботи їх служби техпідтримки, то в платіжній системі Вебмані основною проблемою є крадіжка коштів з гаманців клієнтів. Особисто я для себе цю проблему вирішив підключенням до свого електронного гаманця в WordPress системи Enum, що не дозволяє провести жодного платежу або авторизації на сайтах без підтвердження цієї дії на моєму мобільному телефоні (приходить код підтвердження у вигляді СМС, або ви ставите спеціальний додаток на телефон для його створення).

    Також безпеку і збереження цих електронних грошей залежить від способів роботи з Вебмані. Усього їх кілька, і про деякі з них я в свій час досить докладно писав:

  • WebMoney Keeper Classic
  • WebMoney Keeper Light
  • WebMoney Keeper Mini
  • Також потрібно розуміти, що існують різні інтернет-валюти, які мають ходіння всередині цієї системи. Валюти, звісно, умовні (по суті, це всього лише титульні знаки), але жорстко прив’язані до офіційного курсу співпадаючих з ними валют реальних (фіатних грошей).

    Основними, природно, є долари (WMZ ) і рублі (WMR), але також мають ходіння і євро (WME), гривні (WMU), білоруські рублі (WMB) та ін У зв’язку з цим дуже часто виникає необхідність обміну однієї електронної валюти WebMoney в іншу. Про найбільш вигідні способи цього дійства читайте у цій статті.

    Електронні Яндекс Гроші

    Платежная система Яндекс ДеньгиЗнайти гроші в мережі

    Яндекс Гроші — ще одна досить популярна в Росії платіжна система. Вона напевно займає середнє положення між Ківі і WebMoney, бо нею користуються і ті, хто заробляє в інтернеті, і ті, хто щось оплачує цими електронними грошима.

    Безпека роботи з грошима Яндекса досить-таки висока, але все ж їх можуть вкрасти шляхом соціального інженірингу або фішингу (зі мною недавно така неприємність трапилася, і звинувачувати окрім себе нікого не доводиться, бо від цього ніхто не застрахований — читайте докладніше про те, що таке фішинг і як не стати його жертвою).

    Особисто мене ця система приваблює тим, що можна прив’язати до свого гаманцю пластикову картку від Яндекса, щоб потім можна було з допомогою неї розплачуватися в магазині і у всіх інших місцях, де беруть MasterCard. При цьому рахунок на електронному гаманці прирівнюється до баллансу на карті і ніяких відсотків за таке її використання не стягується (комісія стягується тільки при знятті коштів через банкомат). На мій погляд, дуже зручний спосіб виведення зароблених в інтернеті грошів.

    Дана платіжна система дозволяє вводити і виводити кошти безліччю способів, а також оплачувати багато послуги та товари. Є додаток для мобільного телефону, яка дозволяє зручно працювати зі своїм електронним гаманцем без необхідності завантажувати браузер. А взагалі про те, як зареєструвати, користуватися, вводити і виводити кошти з Яндекс Грошей читайте у цій статті.

    8 кращих електронних платіжних систем в світі

    Международные электронные кошельки PaypalЗнайти гроші в мережі

    Paypal — мабуть, що це найпопулярніша електронна платіжна система в світі. У Росії ж вона почала набирати популярність з 2011 року, коли з’явилася можливість у росіян прив’язувати до свого рахунку банковкие карти і проводити платежі (наприклад, оплачувати лоти на аукціоні Ебей). Ну, а коли в 2013 році з’явилася можливість виводити кошти з Пайпала на російські банківські рахунки без комісії, то тут вже взагалі ніяких перешкод для її популярності в рунеті не залишилося.

    Пайпал є фиатными електронними грошима, на відміну від багатьох інших платіжних систем. Метою створення цієї системи було забезпечення безпеки платежів з прив’язаною до рахунку карті. У цьому випадку ви не палите реквізити карти, а також отримуєте деяку гарантію від системи з приводу доставки товару сплаченого через Paypal.

    Якщо товар не доставили або він виявився не належної якості, тобто цілком реальна ймовірність повернути гроші шляхом відкриття диспуту (протягом півтора місяців після оплати). Про реєстрацію, заклад гаманця, поповнення і виведення грошей з рахунку в Пайпал читайте детальніше за наведеним посиланням.

    Платежная система AdvCash (АдваКеш)Знайти гроші в мережі

    AdvCash — дуже популярна система у тих, хто заробляє за кордоном. Її основною перевагою є відсутність комісії за внутрішні перекази, а так само можливість поміняти АдваКеш на будь-які інші електронні гроші, кріптовалюти або рублі в великій кількості обмінних пунктів (наприклад, в моєму улюбленому 60сек). По істині, народна платіжна система.

    У ній можна створювати гаманці в популярних валютах рунета (рублі, гривні, тенге), при цьому дотримуючись високу ступінь анонімності. Крім цього, русифікований не тільки інтерфейс AdvCash, але і є можливість спілкуватися з техпідтримкою російською, що може бути дуже важливим.

    Подробиці дивіться в статті про виведення грошей через платіжну систему АдваКеш.

    Платежная система PayeerЗнайти гроші в мережі

    Payeer — дуже популярна платіжка серед тих, хто бажає працювати з електронними гроші в максимально анонімному режимі. Крім цього, в Пайере досить прийнятні умови (комісії) на введення і особливо на виведення грошових коштів.

    Система працює швидко, дуже проста у використанні і досить непогано при цьому захищена, але в основному її використовують саме як варіант транзиту грошей, бо до неї підключені багато популярні в мережі сервіси пов’язані із заробітком грошей. Іноді інших прийнятних варіантів виведення заробленого в мережі капіталу окрім як через Пейер взагалі не існує.

    Детальніше про реєстрацію, вхід і роботу з гаманцями в Паер читайте за наведеним посиланням.

    Вывод денег через ePaymentsЗнайти гроші в мережі

    ePayments — в цій платіжній системі можна буде прив’язати до свого гаманцю фірмову карту ePayments Prepaid. Вона передплачена, тобто не прив’язана до рахунку в банку, що дуже зручно, бо не треба ставити податкову про відкриття рахунку в іноземному банку.

    Тарифи за зняття з цієї карти досить низькі, а оплата за неї товарів в магазинах або в інтернеті і зовсім не обкладається комісією. Так само, як і у попередньої системи, в еПейментс внутрішні перекази безкоштовні.

    До того ж, з гаманця у цій системі гроші можна виводити (і вводити теж) в таких популярних в рунеті платіжок, як Ківі, Яндекс Гроші і Вебмані з досить низькою комісією. Для власників сайтів є можливість підключення цієї системи для прийому платежів або виплат зарплат. Більш докладно читайте про це у статті про гаманці і карти в ePayments.

    PayoneerЗнайти гроші в мережі

    Payoneer — колись картка Payoneer Mastercard була єдиним прийнятним способом виведення коштів, зароблених фрілансерами і стокерами за кордоном. Зараз вже з’явилося досить подібних систем, але Пейонер (або Піонер) як і раніше залишається дуже затребуваний, бо багато буржуйські біржі і сайти для заробітку співпрацюють лише з ним.

    Основна фішка системи — отримання фірмової карти і висновок з неї грошей зароблених на чужині через будь-який банкомат в світі. Хоча зараз можна виводити гроші з рахунку Payoneer прямо на рахунок в місцевому банку і з не дуже великим відсотком комісії, але багато хто не хочуть «світити» в банку свої доходи і користуються саме картою, бо вона не пов’язана з банківським рахунком (передплачений) і проблем з податковою тільки при її використанні бути не повинно.

    Всі умови використання карти Payoneer Mastercard і аккаунта в цій платіжній системі докладно описані у наведеній за посиланням статті. У багатьох випадках дана система буде корисна тим, хто працює віддалено і хоче максимально спростити отримання зароблених грошей.

    Международная платежная система Moneybookers- SkrillЗнайти гроші в мережі

    Skrill (Moneybookers) — дана платіжка дуже схожа на вже розглянутий трохи вище Paypal, але в той же час відрізняється від нього в кращу сторону. Це стосується в першу чергу жителів країн «третього світу» і пострадянського простору, бо в Пайпале їх обмежували лімітами і можливостями на виведення коштів з рахунку. Ну, а в Скрилле (раніше він називався Манібукерс) такої явної дискримінації не спостерігається.

    Ваші електронні гроші фактично розміщуються на рахунках компанії Skrill в Лондоні, тому ні про який анонімності в цій системі мови не йде. Тим не менш, системою користуються багато мільйонів людей у всьому світі в основному з-за високої надійності і низькій комісії за введення, виведення та переказ грошей всередині системи.

    Наприклад, на відміну від Пайпала в Скриле одержувач не платить комісію, що робить ці інтернет-гроші ідеальними для отримання зароблених за кордоном гонорарів жителями пострадянського простору (цим користуються, наприклад, продавці фоток на світових фотостоках). Прочитати детальніше про реєстрацію, особливості роботи в Skrill і виведення коштів на рахунок російського банку (або карту) можна за наведеною посиланням.

    Платежка Perfect MoneyЗнайти гроші в мережі

    Perfect Money — колись ця система була основним конкурентом анонімної платіжної системи Ліберті Резерв, яка кілька років тому була закрита на вимогу ФБР. Зараз конкуренцію Перфект Мані може скласти хіба що згаданий трохи нижче OKPay. Такі системи чудово підходять тим, хто вводить або виводить гроші з різних фінансових пірамід, азартних ігор та інших «сірих схем», які традиційні системи платежів обходять стороною.

    Перфект Мані зареєстрована в Панамі і підкоряється законам тільки цієї країни. Примітно, що ідентифікація особистості в Perfect Money не обов’язкова, і ви можете отримувати, вводити і виводити гроші повністю анонімно. Крім цього на кошти, які ви зберігаєте на електронному рахунку, будуть нараховуватися відсотки в банку (4% річних). Про створення та роботу з гаманцем в Перфект Мані, введення і виведення коштів, ви можете почитати детальніше за наведеним посиланням.

    Інші електронні гроші, що мають ходіння в рунеті

    Серед платіжних систем і електронних гаманців «другого ешелону» (в Росії і в рунеті цілому) знову ж досить складно виділити лідера. Деякі з них дублюють функціонал описаних вище систем, деякі пропонують щось своє, а деякі, наприклад, як Рапіда, пропонують щось зовсім відмінне від вже розглянутого. Тому порядок їх прямування зовсім ні про що не говорить (як-то їх треба було розташувати).

    Крім цього практично всі з показаних нижче систем мають якісь нарікання з боку користувачів (можливо із-за хвороби росту, а можливо через потурання організаторів), тому згадувати про це окремим рядком я вже не буду, але ви знайте, що це не рекомендації до використання, а всього лише опис можливостей існуючих на ринку рунета систем інтернет-платежів.

    Электронный кошелек РБК МаниЗнайти гроші в мережі

    RBK Money (RUpay) — ця система, звичайно ж, поступається таким гігантам як Qiwi, WebMoney і Яндекс.Гроші, але зате в ній практично відсутня комісія за користування гаманцем, за перекази усередині системи, а також за введення і навіть місцями за виведення коштів зі свого рахунку. Функціонує ця платіжна система виключно тільки на території Росії.

    За аналогією з описаним нижче Пайпалом, в РБК Мані теж можна буде прив’язати до свого рахунку пластикову карту, щоб безпечно здійснювати з неї інтернет-платежі (без засвічування її реквізитів). Є версія мобільного клієнта для роботи з цими електронними грошима «на ходу». Знову ж таки є ряд нарікань від користувачів, але власники намагаються оперативно розбиратися зі скаргами і усувати їх причини. У всякому разі в коментарях до моєї статті про RBK Money (RUpay) їх техпідтримка реагувала досить оперативно.

    Платежная система РапидаЗнайти гроші в мережі

    Rapida (Рапіда Онлайн) — одна із старих платіжних систем Росії, про яку до недавнього часу мало хто знав. Пов’язано це з тим, що вони в основному працюють на корпоративному, а не на клієнтському рівні (простіше кажучи — вони оптовики, а не роздрібні торговці). Однак, кілька років тому ця система електронних платежів отримала широку популярність серед тих, хто заробляє на своєму сайті розміщенням оголошень Гугл Адсенс.

    Раніше виводити гроші з Адсенс було досить-таки незручно, але після підключення Рапіди все стало просто чудово (щоправда, лише для жителів Росії). Справа в тому, що в системі Rapida можна налаштувати шаблони платежів для транзиту електронних грошей з Адсенс на будь-які зручні для вас кінцеві варіанти їх переведення в готівку. Причому шаблони виконуються автоматично при надходженні платежу з контекстної системи Гугла.

    Наприклад, спочатку я виводив гроші спочатку на WebMoney, а вже потім через «Агентство Гарантій» на розрахунковий рахунок ІП. Зараз же я налаштував прямий шаблон для виведення інтернет-грошей з Адсенс на рахунок індивідуального підприємця. Про те, як це можна зробити, читайте в статті про платіжну систему Rapida і роботу з нею.

    Платежная система EasyPayЗнайти гроші в мережі

    EasyPay — це білоруська платіжна система, яка по своїй суті дуже схожа на описану вище РБК Мані, але орієнтована на ринок сусідньої держави (хоча в ній може зареєструватися і не резидент цієї країни). Негативних відгуків у неї менша, ніж у російського аналога, але зате комісії при перекладі та виведення декілька вище (причому переведення можливе тільки в білоруських рублях, або переведення в інші електронні системи платежів).

    Якщо узагальнювати, то в ИзиПей досить-таки продумана безпека, приємний інтерфейс, хороші відгуки про роботу служби техпідтримки, і якщо б комісія за всіма операціями відсутня, то було все зовсім чудово. Можете ознайомитися з моїм невеликим оглядом системи електронних платежів EasyPay, де трохи докладніше описано все вищесказане.

    Платежная система Единый кошелекЗнайти гроші в мережі

    Єдиний гаманець — фактично це прямий конкурент Ківі, але з меншим охопленням. Використовується в основному для проведення побутових платежів. Має декілька внутрішніх валют і працює офіційно на території кількох країн (Росії, України, Білорусії, Казахстану та інших). Реєстрація та робота в системі здається дуже простою і до того ж є можливість роботи з цими електронними грошима анонімно, що багатьох у цій платіжній системі і приваблює.

    За багатьма операціями комісія не стягується або є чисто символічною, представництва компанії знаходяться в 12 країнах, а в цілому системою користується близько 5 мільйонів чоловік. З цього приводу можете прочитати мій невеликий огляд Єдиного гаманця і Єдиної каси. Однак, все це дещо тьмяніє на тлі численних негативних відгуків від використання цих інтернет-грошей. Мабуть, що негативу тут спостерігається більше, ніж в якій-небудь іншій платіжній системі.

    Платежная система РуРуЗнайти гроші в мережі

    RURU — відносно нова вітчизняна система електронних платежів, яка дозволяє оплачувати послуги (товари), а так само переводити гроші як всередині системи, так і в сервіси миттєвих платежів, інші платіжні системи та банківські картки. При реєстрації в РУРУ прив’язка гаманця здійснюється до номера мобільного телефону, на який, до речі, можна встановити мобільний додаток для швидких платежів.

    10 найпопулярніших крипто-валют світу

    Криптовалюту взагалі складно віднести до платіжних систем, бо в силу закладеної в цій системі технології під назвою блокчейн, власників або людей керуючих (і навіть адмініструють) цією системою бути не може. Її запускають і вона починає жити своїм життям вже нікому по суті не підкоряючись (все завдяки криптографії на основі великої і жахливої хеш-функції, яка просто творить чудеса). В цьому її принадність і в якомусь сенсі недолік.

    Прирівняти крипто-валюту до електронних грошей теж складно, бо немає ще розвиненої мережі послуг і товарів, які можна було придбати на крипто-гроші. Де-то что-то можна, але це поки все ще в зародковому стані. Але в той же час, кажучи про електронні гроші, ніяк не вийде не зануритися в крипто-світ. Чому?

    Тому що криптовалюта — це відмінний інструмент для спекуляцій, тобто швидких, часто високоризикованих, але і дуже високих заробітків. Хтось продає житло, щоб купити биткоины, і через місяць-другий подвоює свій капітал. Хтось грає «по маленькій» і має стабільний додатковий джерело доходу. На криптовалюту йде ажіотажний попит і вона дорожчає.

    Практично будь-яку криптовалюту можна вільно обміняти (купити або продати) на фіатні (рублі, долари, євро …) або електронні (Ківі, Отрути, АдваКеш …) гроші. Для цієї мети в мережі існує ціла купа спеціальних сервісів, які можна розділити на дві частини:

  • Обмінники крипто-валюти — дуже просто проводити обмін (купувати або продавати), але не завжди за найвигіднішим курсом:
  • Ramon Cash
  • 60сек
  • Ychanger
  • Platov
  • BaksMan
  • ProstoCash
  • 24PayBank
  • Можна змінювати крипту як на фіатні, так і на електронні гроші описані вище. Невигідність курсу можна компенсувати використанням моніторингів обмінників, які допоможуть знайти кращий курс і оцінити надійність обмінного пункту:
  • КурсЕксперт
  • BestChange
  • Криптовалютные біржі — можна знайти кращий курс, але потрібно розбиратися як ці біржі працюють:
  • BitexBook
  • Binance
  • BitMEX
  • EXMO
  • LocalBitcoins
  • Зате на багатьох з них можна дуже оперативно і за вигідним курсом проводити торги, успішно заробляючи на трейдингу і навіть торгувати в борг.

    Однак, більшість розуміє, що все це до пори до часу. Є межа зростання, але всі сподіваються «зіскочити» (вийти з кріптовалюти в фіатні гроші) раніше, ніж цей поїзд зійде з рейок (як на початку минулого століття на передодні великої депресії).

    Хоча, поки ніяких ознак майбутнього колапсу не проглядається, тому навколо крипто-грошей коштує такий неймовірний хайп (до речі слово дуже підходить, бо виходить, що хайп виник навколо хайпи, бо другий сенс цього слова — HYIP, тобто високо ризиковані вкладення в піраміди аля Мавроді).

    Топ найпопулярніших на сьогодні криптовалют

    Всього криптовалют на даний момент запущено, якщо вірити рейтингу coinmarketcap.comвже більше півтора тисяч. Зрозуміло, що не всі з них стануть настільки ж популярні, як биткоин, але все ж у нього вже є ряд гідних конкурентів, включаючи його власну відгалуження під назвою Биткоин Кеш. Давайте я просто перерахую найбільш популярні зараз валюти, щоб ви могли орієнтуватися у всьому цьому різноманітті.

  • Крипто-валюта биткоинЗнайти гроші в мережі
    Биткоин (BTC) — сама перша і досі найпопулярніша зараз крипто-валюта в світі. Його капіталізація (на манер акцій) вже вимірюється десятками мільярдів доларів. При цьому курс цієї кріптовалюти дуже добре росте і багато хто на цій валюті піднімають великі гроші.
  • Крипто-деньги Bitcoin CashЗнайти гроші в мережі
    Bitcoin Cash (BCC) — 1 серпня 2017 року відбулося відділення цієї гілки від основного дерева з причини занадто довгих транзакцій (проведення платежів) у канонічній системі. Крім цього, тут виправили кілька недоліків властивих класичній системі биткоина, за рахунок чого зросла швидкість проведення операцій і число користувачів системи вже може зростати без обмежень.
  • EthereumЗнайти гроші в мережі
    Ethereum (ETH) — вимовляється як эфириум, а монетки називають просто ефірами. Найуспішніша з молодих криптовалют. Капіталізація теж вимірюється десятками мільярдів доларів. Побудована система на тій же технології блокчейна, але вона позбавилася від основних недоліків властивих биткоину і може вважатися новою еволюційною сходинкою крипто-грошей.
  • Ethereum Classic (ETC)Знайти гроші в мережі
    Ethereum Classic (ETC) — знову ж відгалуження від основної системи, але вже не з-за технічних проблем, а з-за розбіжностей у поглядах частини розробників. Як і базова гілка, що ця валюта теж має дуже серйозну капіталізацію на ринку.
  • Litecoin (LTC)Знайти гроші в мережі
    Litecoin (LTC) — не настільки молодий, але цілком успішний проект, який вирішив ще на стадії створення проблему мастабируемости (повільних транзакцій) притаманну биткоину. Якщо биткоин — це золото, то Litecoin — безумовно срібло, запасів якого більше, а значить і вартість нижче.
  • Ripple (XRP)Знайти гроші в мережі
    Ripple (XRP) — взагалі. це просто мережевий протокол, який можуть використовувати всі бажаючі для здійснення гарантованих операцій. Але на його основі створено криптовалюта під назвою XRP, яка є рідною для системи. Ну, а в цілому, проект Ripple — це набагато більше, ніж просто гроші.
  • Криптовалюта Dogecoin (DOGE)Знайти гроші в мережі
    Dogecoin (DOGE) — вельми успішний клон лайткоина, правда суттєво доопрацьований. Вимовляється як Догкойн і відрізняється від інших криптовалют необмеженим випуском монет (вони називаються Doge), що призводить до їх вкрай низької вартості. Тим не менш, система має успіх і впевнено входить в ТОП кращих крипто-валют світу.
  • Peercoin (PPC)Знайти гроші в мережі
    Peercoin (PPC) — один з більш-менш успішних клонів биткоина, хоча і має ряд поліпшень. Правда, тут повністю відсутня анонімність, що багатьом може не подобатися. Не сказати, щоб у цій крипти проглядається дуже велике майбутнє, але поки вона ще в Топі.
  • Dashcoin (DSH)Знайти гроші в мережі
    Dashcoin (DSH) — схожий на попередню валюту, але тут анонімністю не пожертвували. Раніше її називали Xcoin або Даркойн, і на даний момент у неї дуже непогана капіталізація на ринку.
  • Монеты Primecoin (XPM)Знайти гроші в мережі
    Primecoin (XPM) — черговий клон биткойна (репліка), де замість тупого підбору хеш при майнинге шукають щось корисне науці. Працює система швидше биткоина, майнер платять в залежності від складності завдання, а число випускаються момент обмежена алгоритмічно
  • Monero (XMR)Знайти гроші в мережі
    Monero (XMR) — криптовалюта працює на основі протоколу CryptoNote і у неї немає обмеження кількості грошових одиниць, що гарантує роботу майнер і забезпечить систему необхідними потужностями для проведення транзакцій.
  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу