Освоюємося з інтернет-грошима

2174
  • Завантажити та встановити програму кіпера
  • Як створити гаманець у програмі Кіпер Класік
  • Створення, видалення та поповнення гаманця
  • Авторизація на сайтах через WebMoney Keeper Classic
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . У сьогоднішній статті з рубрики «Як заробити в інтернеті» (тут наведено більше 15 способів отримання доходу в мережі без вкладень) ми продовжимо розмову про систему електронних грошей Вебмані, а якщо конкретизувати, то розмова піде про програми WebMoney Keeper Classic і про те, як створити у неї гаманець, як здійснювати платежі, перекази та авторизуватися на сайтах цієї платіжної системи.

    Освоюємося з інтернет-грошима

    На даний момент WebMoney в більшості випадків є системою оплати де факто, якщо не брати в розрахунок Яндекс гаманець і Qiwi. Важко знайти місце, де б використовувалися для оплати електронні гроші, але Вебмані не вживалися б.

    Хоча, звичайно ж, на кожне правило є винятку, але в рунеті ця система електронних грошей є профілюючою. Тому, якщо ви плануєте продавати або купувати товари та послуги в інтернеті, вам обов’язково потрібно створити в ній свій гаманець і мати навички роботи з ним.

    Завантажити та встановити програму кіпера, робота з гаманцями

    У попередній статті ми встигли розглянути реєстрацію, отримання WMID і вхід в WebMoney. Так само в тій статті ми докладно торкнулися питання вибору способу входу і управлінням своїм акаунтом, а так само подивилися, як підключити Кіпер Класик в якості основного засобу управління.

    В тому числі ми отримали свій ідентифікатор WMID. Якщо ви не читали ту статтю, то пробіжіться хоча б по другій її частині, де йдеться про те, як отримати формальний атестат і перейти на роботу з Вебманями через цю програму.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    У зв’язку з цим не хочу зупиняти ще раз на цих питаннях, але все ж, на всяк випадок приведу посилання, де можна буде абсолютно безкоштовно і безпечно скачати WM Keeper Classic останньої актуальної версії.

    Після того, як ви завантажите і встановите на свій комп’ютер, як звичайну програму, при першому її запуску спеціальний майстер проведе вас по всіх колах пекла і допоможе створити WMID та всі необхідні для подальшої безпечної роботи логіни, паролі та іншу нісенітницю.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Ще раз нагадаю, що про все це я вже писав у другій половині статті про реєстрацію в системі (див. посилання трохи вище) і вам настійно раджу з нею ознайомитися під уникнення непорозумінь.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Всі подальші аспекти роботи з цією системою електронних грошей (створення гаманця тощо) у цій статті буду розповідати саме на прикладі Keeper Classic, т. к. для мене це основний спосіб роботи.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Мобільність полегшеної версії WebMoney Keeper Mini (тут читайте про Міні детальніше ) мені ні до чого і навіть його більш безпечний варіант у вигляді Light мені здається не таким зручним, як програма Classic, яка приваблює мене перш за все високим рівнем захищеності (особливо після підключення Enum — тут описано підключення та використання Енум).

    Але у вас можуть бути інші переваги, тому можете перейти за наведеними трохи вище посиланням, щоб ознайомитися з іншими версіями кіперів і принципами створення в них WM-гаманців.

    Як створити гаманець у програмі Вебмані Кіпер Класік

    Вибравши в налаштуваннях безпеки варіант роботи з системою через WM Keeper Classic (див. як це робиться посилання у попередній статті), перед проведенням будь-яких операцій (створення гаманця, переклад, виведення коштів тощо) вам потрібно буде спочатку її запустити з меню Пуск або з робочого столу на вашому комп’ютері (якщо ви її попередньо встигли завантажити і встановити).

    При кожному запуску вона буде вимагати введення вашого WMID (персонального ідентифікатора) і пароля. Їх ви вже отримали на етапі завантаження та установки.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Через деякий час, необхідне Кіперу Класик для з’єднання з сервером, ви вже зможете працювати зі своїми гаманцями (якщо вже встигли створити раніше) або ж проходити авторизацію на сайтах (які це дозволяють), але про це ми поговоримо трохи пізніше.

    На момент підключення до сайту, в треї (права нижня область екрана вашого комп’ютера, розташована лівіше годин) ви будете бачити значок мурашки, що змінює колір з сірого на жовтий Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима. Коли підключення до сервера Вебмані завершиться — колір мурашки стане стабільно жовтим — Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима.

    Якщо ж після закінчення певного часу підключитися до центрального сервера програмі не вдалося, то іконка мурашки в треї стане сірою — Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима. Якщо у вас під час роботи з Classic сталося відключення від їхнього сервера, то ви можете перепідключитися, вибравши з верхнього меню пункти «Меню» — «Оновити з’єднання».

    В Keeper Classic є кілька вкладок, що дозволяють створити нові гаманці, працювати з вже створеними, а так само здійснювати ще низку операцій:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Вкладки, розташовані вгорі, дозволяють реалізувати такі можливості по створенню та роботі з гаманцями:

  • Кореспонденти – при першому запуску Кіпер Класика на цій вкладці у вас будуть присутні тільки ідентифікатори WMID системи Вебмані. Але по мірі створення нових гаманців і здійснення вами різних операцій оплати та отримання електронних грошей, тут з’являться WMID ваших опонентів по проведеним операціям та повідомленнями.
  • Гаманці — тут буде відображатися поточна інформація про наявні у вас R (рублевих), Z (доларових) і т. п. Для кожного з них буде відображатися його тип, сума знаходиться в ньому, номер і дата його створення. З контекстного меню відкривається після натискання на номер гаманця правою кнопкою миші) можна здійснювати різні операції (перекази, поповнення, виведення коштів).
  • Вхідні — на цій вкладці Кіпер Класика відображається інформація про всіх вхідних подіях, таких як прийшли перекази, виставлені рахунки, отримані повідомлення.
  • Мої WebMoney — на цій вкладці наведено безліч посилань на різні сервіси цієї платіжної системи.
  • Створення, видалення та поповнення гаманця Кіпер Класиці

    Тепер Давайте детальніше розглянемо вміст вкладки «Гаманці» програми і дізнаємося як його створити, видалити або поповнити в системі WebMoney.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

  • «Створити» — вибравши цей параметр ви зможете створити новий гаманець. Цю ж отримаєте можливість, вибравши з верхнього меню програми WM Keeper Classic пункти «Меню» — «Гаманці» — «Створити». На першій сторінці майстра вам потрібно буде вибрати з наведеного списку тип вашого майбутнього сховища (рублевий — R, доларовий — Z тощо), дати довільну назву і натиснути на кнопку «Далі»:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    На наступній сторінці майстра вам потрібно погодитися з умовами, в результаті чого у вас з’явиться новий, тільки що створений кошель. І це операцію можна повторювати в необмежених кількостях, але не забувайте, що зараз функція їх видалення не активна.

    Хочу так само звернути вашу увагу на те, що ідентифікатор WMID і номер гаманця – це абсолютно різні речі і використовуються вони для різних цілей:

    • Ідентифікатор WMID зазвичай використовується в якості логіна для входу в програму WM Keeper Classic
    • Номер гаманця призначений виключно для одержання та відправлення грошових переказів між користувачами системи, а також, власне, для зберігання електронних грошей

    Всі дані про кошелях зберігаються на сайті WebMoney. Однак, на вашому жорсткому диску теж створюється файл з розширенням pwm.

    Втрата цього файлу не критична, т. к. Вебмані Кіпер Класик, не знайшовши цей файл на вашому комп’ютері, просто запропонує вам створити його заново, скопіювавши в нього дані, що зберігаються на віддаленому сервері цієї платіжної системи. Цей файл створюється на вашому комп’ютері виключно для прискорення роботи.

  • «Видалити» — зараз можливості видалити гаманець WebMoney немає, тому цей пункт меню буде недоступний
  • «Поповнити» — ви зможете поповнити свій рахунок використовуючи карти оплати, номер якої потрібно буде ввести у вікні
  • «Копіювати номер гаманця в буфер» — якщо вам хочуть перевести гроші, то знадобиться повідомити номер, який найпростіше скопіювати тут під уникнення можливої путницы
  • «Властивості» — можна подивитися номер кошеля і поміняти, при бажанні, його назва
  • «Налаштувати меню» — можна налаштувати, який саме з пунктів або підпунктів контекстного меню програми Вебмані Кіпер Класик буде відкриватися при подвійному клацанні за номером кошеля
  • «Історія» — тут ви можете подивитися список прибуткових та видаткових операцій, список рахунків на оплату або історію перекладів
  • «Передати WM» — вибравши цей пункт, зможете здійснити переказ грошей на однотипний гаманець (з рублевого R на рублевий, з доларового Z на доларовий) іншого користувача системи. Ви повинні будете вказати номер WM гаманця одержувача і суму переказу.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Так само ви можете поставити галочку в полі «Використовувати протекцію угоди». У цьому випадку зможете захистити даний переклад з протекцією, яка може бути двох типів:

  • «Захист протекцією за кодом» — ви ставите у відповідному полі код протекції і час, протягом якого він буде дійсний. Одержувач вашого перекладу повинен буде ввести код протекції у встановлений вами термін. До його введення він скористатися цими Вебмані грошима не зможе. Якщо він не введе код протекції до закінчення вказаного вами періоду, то гроші повернуться до вас.
  • «Захист протекцією за часом» — у цьому випадку одержувач зможе скористатися відправленими вами грошима тільки після закінчення терміну, який ви вкажете у відповідних полях вікна захисту. Можна вказати час в інтервалі від 1 до 120 діб. Код протекції при цьому не використовується і надіслані вами гроші вже до вас не повернуться ні за яких обставин.
  • При запущеній програмі WebMoney Keeper Classic в треї (поряд з годинником) ви можете спостерігати замість іконки жовтого мурашки — іконку з обертовою монеткою — Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима. Це означає, що вам прийшов грошовий переказ, інформацію про якому ви зможете переглянути на вкладці «Вхідні».

    Якщо в треї ви побачите замість іконки мурашки зображення поштового конверта — Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима, то це означає, що вам прийшло повідомлення WM-чат. Якщо іконка Вебмані Кіпер Класика в треї стала такою — Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошимато це означає, що до вас надійшов рахунок на оплату.

    Авторизація на сайтах через WebMoney Keeper Classic

    Крім роботи з електронними грошима програма Classic дозволяє проходити авторизацію на сайтах системи Вебмані. Їх налічується кілька десятків. Наприклад, на Сервісі атестації для отримання атестата вам потрібно буде натиснути на велику зелену кнопку «Отримати атестат» правою середній частині вікна (у попередній статті ми якраз отримували формальний атестат).

    На сторінці, що відкриється, вам буде запропоновано вибрати спосіб авторизації. Нам підходить варіант з допомогою програми Кіпер Класик, який можна вибрати, натиснувши на іконку з жовтим мурахою і написом «Classic»:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Далі, якщо у вас ще не запущено програму, запустіть її і натисніть на кнопку «Увійти» на сторінці авторизації. В результаті чого відкриється вікно WebMoney Keeper Classic, де в рядок «Введіть код підтвердження зі сторінки сайту» ви повинні будете ввести цифровий код (який відображається на сторінці авторизації) і натиснути кнопку «Так».

    Вікно програми стане напівпрозорим і крізь нього будуть просвічувати цифри коду (капчі) для того, щоб вам зручніше було їх запровадити:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Якщо ви правильно ввели цифровий код, то після натискання на кнопку «Так» ви здійсните успішний вхід під своїм логіном, в якості якого використовується ідентифікатор WMID. Якщо ви налаштували авторизацію через Enum, то вам для того, щоб потрапити на сайт Вебмані, потрібно буде вибрати відповідний пункт у вікні «WebMoney Login»:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу