Тестуємо онлайн-сервіси

2835
  • Робота на платформі для копірайтерів Cool.Club
  • Інтерв’ю з співробітниками сайту копірайтингу
  • Чому і як ви стали копірайтером?
  • Ніж Прохолодно.Club відрізняється від інших?
  • Як потрапити в Cool.Club?
  • Як проходить робочий процес?
  • Які у сервісу вимоги до текстів?
  • Що для вас було найважчим у роботі?
  • Що в роботі копірайтера найприємніше?
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Вибір оптимальної платформи для віддаленої роботи часто викликає труднощі як у новачків, так і професіоналів копірайтингу. Ви постійно пробуєте нові біржі, поки не заробите величезний досвід пошуку клієнтів, пробиваючись через високу конкуренцію, демпінг і періоди застою.

    При цьому, відгуки на фріланс-сайтів не завжди включають повну інформацію про роботу на платформі, а також її переваги та недоліки.

    Тестуємо онлайн-сервіси

    Набагато цікавіше подивитися на компанію очима її працівників. Ми представляємо вашій увазі огляд сервісу Cool.Club – платформи для англомовних копірайтерів без конкуренції та демпінгу. У цьому інтерв’ю зібрані найбільш актуальні питання про роботу в Cool.Club, і відповідають на них співробітники компанії.

    Робота на платформі для копірайтерів Cool.Club

    Для початку, давайте розберемося, що з себе представляє Cool.Club, і чим відрізняється від інших платформ.

    Cool.Club займається професійним написанням текстів англійською мовою з 2005 року. За цей час автори компанії написали більше 2,500,000 сторінок по самим різним тематикам.

    Організація постійно розширюється, залучаючи нових клієнтів. На даний момент автори працюють над технічними, медичними, літературними, юридичними, освітніми та іншими текстами.

    Компанія відрізняється наступними рисами:

  • Строгий відбір авторів.
    Cool.Club – закрита платформа, яка не наймає на роботу всіх бажаючих. Для початку потрібно виконати тестове завдання, щоб оцінити ваше володіння англійською мовою. Після успішного тестування та співбесіди ви проходите 1-2-денний інтенсив, протягом якого вас знайомлять з вимогами компанії. Далі за вами закріплюється куратор, який допомагає адаптуватись та розібратися з замовленнями в перший місяць роботи.
  • Відсутність конкуренції.
    Завдяки своїй закритості, організація зберігає баланс між кількістю замовлень і числом авторів. Фул-тайм і парт-тайм райтери гарантовано отримують оплату за встановлену кількість годин/сторінок, незважаючи на сезон і конкуренцію – замовлення їм призначає відділ підтримки. Фріланс-райтери вибирають замовлення зі списку доступних. Певна конкуренція є зважаючи сезонності, але менеджер враховує тільки ваші знання і статус в компанії при призначенні замовлення. Це означає, що вам не треба витрачати час на оновлення портфоліо і рекламні кампанії.
  • Можливість офіційного працевлаштування.
    Кожен фул-тайм працівник може подати заявку на офіційне працевлаштування через 6 місяців роботи. Cool.Club також пропонує повний соціальний пакет для райтерів з повною зайнятістю, що нечасто зустрічається в сфері фрілансу.
  • Зручні та своєчасні виплати.
    Співробітникам не потрібно хвилюватися про сумлінності клієнтів. Як тільки клієнт оформляє замовлення, це вже говорить про переказ коштів на рахунок компанії. Після успішно виконаного замовлення оплата перекладається безпосередньо автору.

    Переказ коштів проводиться два рази на місяць. Мінімальна сума для виводу – $20. Для отримання виплат можна використовувати один з цих сервісів: Paypal, ePayments, Payoneer, Transferwise і Webmoney.

  • Види зайнятості на будь-який смак.
    Компанія надає три можливих графіка: фул-тайм (40 годин на тиждень; 4 робочих дні/2 вихідних), парт-тайм (від 10 до 30 годин в тиждень) і фріланс. У кожного виду працевлаштування є свої плюси, тому робота на Cool.Club зручна як для студентів і мам в декреті, так і для професійних письменників.
  • Сотрудники кампанииТестуємо онлайн-сервіси

    Інтерв’ю з співробітниками сайту для копірайтингу Cool.Club

    Настав час з’ясувати, як це – писати статті на замовлення під керівництвом великої організації. Співробітники Cool.Club поділяться досвідом і враженнями від роботи в компанії, а також розкажуть про свої цілі і мрії в якості професіоналів.

    Чому і як ви стали копірайтером?

    — Стабільністю та відсутністю шахраїв! Весь час боялася працювати на сайтах для копірайтингу, тому що фрілансерів постійно обманювали і ображали. Кілька разів траплялися історії, коли людина просить написати тестове завдання, а потім пропадає. Пізніше знаходиш в мережі цю свою статтю і відчуваєш себе безпорадним. Ще і сайти завжди встають на сторону замовника. В Cool.Club як тільки клієнт робить замовлення, з його рахунку утримують певну суму, щоб райтер обов’язково отримав оплату, якщо робота зроблена якісно і в строк.

    Вероніка, 29. Фул-тайм райтер, вчитель англійської мовою в декреті, в Cool.Club з 2014 року.

    — В Cool.Club завжди є замовлення. Для фул-тайм і парт-тайм райтерів взагалі оплачуються години, тому навіть при відсутності завдань під час свят без грошей не залишишся. А ще, за них не доводиться боротися з колегами – просто береш завдання і все. Не потрібно сімдесят разів переписувати портфоліо, щоб заманювати клієнтів. Ну і методи оплати дуже мені підходять. Я користуюсь карткою Payoneer для роботи на іншому сайті, і мені дуже подобається, що можна отримувати оплату за Cool.Club на неї.

    Ольга, 34. Парт-тайм райтер, копірайтер зі стажем, в Cool.Club з 2015 року.

    — Мені сподобалося, що не потрібно добиратися на роботу на громадському транспорті (я живу далеко від центру міста, і у нас багато пробок). Але зараз можу з упевненістю сказати, що головна причина – це безліч замовлень на мою тематику. Я люблю писати про медицину, і тексти на цю тему не закінчуються. Я постійно розвиваюся в цій сфері і дуже багато вивчила за час роботи!

    Олена, 26. Фул-тайм райтер, філолог англійської мови, отримує другу освіту у сфері фармакології, Cool.Club з 2017 року.

    — Мене залучили зручний графік і наявність замовлень. Я викладаю в університеті, і як у будь-якого педагога навантаження розподіляється нерівномірно. Тому мені важливо мати підробіток, в якій можна контролювати обсяги завдань.

    Олександра, 28. Райтер-фрілансер, викладач англійської мови в університеті, в Cool.Club з 2016 року.

    — Сподобалося, що тут немає конкуренції і внаслідок неї – демпінгу. На фрілансерських платформах це дуже серйозний мінус. Там копірайтери постійно перебивають ставки один одного, що призводить до катастрофічно низької оплати праці. До того ж за таку плату працюють тільки некваліфіковані люди, і клієнти розчаровуються у співпраці з фрілансерами в цілому. На Cool.Club середня оплата за сторінку близько $6, до яких додаються різні бонуси: за елітні замовлення, постійних клієнтів, успішність і так далі.

    Дмитро, 30. Фул-тайм райтер, копірайтер зі стажем, філолог російської мови, в Cool.Club з 2012 року.

    Работа копирайтеромТестуємо онлайн-сервіси

    Ніж Прохолодно.Club відрізняється від інших платформ для фріланса?

    — Постійний розвиток. Мені здається, якщо ти вічний студент і прагнеш до самовдосконалення, то Cool.Club – це хороший варіант. Крім письменницьких курсів, тут ще й навчаєшся, працюючи над проектами. На інших платформах дуже часто доводиться братися за тематику, яка тобі не цікава або взагалі за дуже дивні завдання типу наповнення сайту одягу. Тут я в 90% випадків виконую замовлення по своєму перевазі (бізнесу і міжнародних відносин).

    Сергій, 24. Райтер-фрілансер, студент магістратури напряму міжнародні відносини, в Cool.Club з 2017 року.

    — Тим, що можна влаштуватися працювати в штат (на жаль, тільки на повній зайнятості). Мені подобається, що графік гнучкий, і можна один тиждень відпрацювати всього 10 годин, а в наступну завантажити себе на 30 годин. Я працюю від 10 до 20 годин в тиждень і завжди знаю наперед, скільки годин потрібно буде відпрацювати. Правило компанії: формувати графік на місяць вперед.

    Анастасія, 22. Парт-тайм райтер, навчається в США, в Cool.Club з 2016 року.

    — Структурностью і послідовністю у правилах, стабільною оплатою, кількістю замовлень, різноманітністю тематик, наявністю графіка.

    Дмитро, 30. Фул-тайм райтер, копірайтер зі стажем, філолог російської мови, в Cool.Club з 2012 року.

    — Тим, що можна замовити статтю, і її швидко і добре виконають. Не обдурять. Клієнти не бояться замовляти, так як Cool.Club надає їм гарантії. Тому і нам взаємодіяти простіше, немає недовіри. До того ж, при вступі до Cool.Club проходиш стажування, щоб адміністрація знала, що тобі можна довіряти завдання. Знання мови, вміння писати і дослідити тему – все це перевіряється.

    Олена, 26. Фул-тайм райтер, філолог англійської мови, отримує другу освіту у сфері фармакології, Cool.Club з 2017 року.

    — Можливістю вибрати графік, відсутністю конкуренції, постійним припливом клієнтів. Ще, уподобання за темами враховують. Наприклад, я от не люблю писати про фінанси, і мені не доводиться. Є багато інших варіантів. До того ж, з часом з’являються постійні клієнти. Якщо вони відзначають вас як preferred writer, до оплати додається бонус.

    Ольга, 34. Парт-тайм райтер, копірайтер зі стажем, в Cool.Club з 2015 року.

    Як потрапити в Cool.Club? Якими якостями треба володіти?

    — При працевлаштуванні треба пройти тестування – написати пробне есе. Дається декілька спроб і близько трьох годин на кожну. Нічого складного, якщо ви знаєте мову досить добре, щоб на ньому писати. Потім, якщо ви успішно здали тест, менеджер з вами зв’язується і обговорює умови. Тут вже можна вибрати, який тип зайнятості більше підходить, який графік, які теми ближче і так далі. Потім варто навчання і знайомство з куратором.

    Дмитро, 30. Фул-тайм райтер, копірайтер зі стажем, філолог російської мови, в Cool.Club з 2012 року.

    — Найголовніше – це добре знати англійську мову. Ці знання підтверджуються написанням есе перед працевлаштуванням. Також потрібно любити писати і бути посидючим – працювати по вісім годин в день, дивлячись в монітор, фізично важко. Ще потрібно вміти розподіляти час. Деякі часто прокрастинируют, якщо працюють з дому. Так довго не протягнеш. Можна користуватися будь-якими організаційними додатками або вести блокноти, але головне: не пропускати дедлайни. Це дуже важливо.

    Олена, 26. Фул-тайм райтер, філолог англійської мови, отримує другу освіту у сфері фармакології, Cool.Club з 2017 року.

    — Потрібно пройти тестування та співбесіду. Потім вас відправляють на навчання, яке триває день або два. Які потрібні якості? Вміння проводити самостійний ресерч, відрізняти достовірні джерела від фальшивих, не плутатися в фактах і цифрах, професійно вичитувати тексти, коректно спілкуватися з клієнтом і саппортом, якщо потрібні якісь роз’яснення чи факти.

    Ольга, 34. Парт-тайм райтер, копірайтер зі стажем, в Cool.Club з 2015 року.

    Девушка за ноутбукомТестуємо онлайн-сервіси

    Як проходить робочий процес в Cool.Club?

    — В особистому кабінеті є вкладка з доступними замовленнями. Там можна ознайомитися з завданнями і вирішити, який з них найбільше підходить. Як тільки ви вибираєте замовлення в роботу і погоджуєте це з саппортом, замовлення починає відображатися в current orders. Все, можна починати його виконання.

    Після написання здаєте готову роботу і вибираєте новий. Саппорт веріфіцірует замовлення і може попросити змінити деякі моменти, якщо ви десь припустилися помилки. У такому разі замовлення з інструкціями, що виправити, повертають назад в current orders. Клієнтові надсилають тільки ідеальну роботу.

    Олександра, 28. Райтер-фрілансер, викладач англійської мови в університеті, в Cool.Club з 2016 року.

    — Я працюю в якості фрілансера, тому не можу говорити за всіх. Але для нас це так: заходиш на сайт, вибираєте вподобаний замовлення, виконуєш його, перевіряєш на плагіат, відправляєш клієнту до дедлайну і чекаєш зворотний зв’язок. Якщо все добре, саппорт відправляє замовлення клієнту. Якщо є якісь помилки, саппорт просить поправити. Іноді замовник просить про якісь доробки. Якщо ти був неправий щось упустив, доводиться редагувати текст. На жаль, таке буває.

    Якщо неправий замовник, саппорт просить клієнта доплатити – ніхто не змусить вас зробити понад оплаченого, саппорт ретельно перевіряє кожний запит клієнта. Коли виникають питання щодо вимог, оформлення, розцінок, критерії і так далі, можна зайти в Бібліотеку. Там зібрані інструкції, і все гранично ясно розписано. Також можна звернутися до саппорт. Вони завжди допомагають і направляють новачків.

    Сергій, 24. Райтер-фрілансер, студент магістратури напряму міжнародні відносини, в Cool.Club з 2017 року.

    — Райтери з повною зайнятістю є графік, який треба дотримуватися: 4 робочих дні і 2 вихідних. Я працюю три зміни з 7 до 16, а четверту з 22 до 7, потім 2 вихідних (розклад встановлюється заздалегідь). Знаю, ще є опції: працювати три зміни з 14 до 23, а четверту з 22 до 7 або працювати по чотири зміни в ніч (з 22 до 7). За нічні зміни ми отримуємо надбавку, я вибрала графік три зміни в день і одна нічна. Протягом цих годин потрібно виконувати замовлення.

    Олена, 26. Фул-тайм райтер, філолог англійської мови, отримує другу освіту у сфері фармакології, Cool.Club з 2017 року.

    Які у Cool.Club вимоги до текстів?

    — Відсутність помилок: граматичних і пунктуаційних, унікальність, дотримання інструкцій клієнта, наявність структури, дотримання певного формату. Насправді, нічого складного в них немає. Просто потрібно уважно вичитувати текст.

    Олександра, 28. Райтер-фрілансер, викладач англійської мови в університеті, в Cool.Club з 2016 року.

    — У клієнтів бувають різні інструкції. Вони варіюються в залежності від типу і тематики завдання. Завжди є строгі обмеження в обсязі і часу виконання. Дуже важливі граматика і відсутність плагіату.

    Сергій, 24. Райтер-фрілансер, студент магістратури напряму міжнародні відносини, в Cool.Club з 2017 року.

    — У кожного райтера є показники успішності. Чим вони вище, тим вище ваш статус, а від статусу безпосередньо залежить ставка за сторінку. Якщо на вас скаржиться клієнт, ви спізнюєтеся на роботу або отримуєте багато ревізій, показники падають. Вони доступні для перегляду в особистому кабінеті, так що ви завжди знаєте, над чим потрібно попрацювати в наступному місяці. Іноді ми оцінюємо роботи один одного за 100-бальною шкалою, щоб підвищити якість виконання.

    Вероніка, 29. Фул-тайм райтер, вчитель англійської мовою в декреті, в Cool.Club з 2014 року.

    Що для вас було найважчим у роботі на Cool.Club?

    — Перейти з часткової зайнятості на повну. На частковій зайнятості я не могла брати більше 30 годин, але було зручно контролювати свій графік. Пізніше потрібно було більше грошей і хотілося офіційно працевлаштуватися, тому зважилася на такий крок. Було важко дотримуватися графіка з початку.

    Вероніка, 29. Фул-тайм райтер, вчитель англійської мовою в декреті, в Cool.Club з 2014 року.

    — Для мене це нічні зміни. На фул-таймі потрібно час від часу працювати ночами. Це трохи збиває графік, але, з іншого боку, за такі зміни отримуєш відсотковий бонус, тому ніхто не скаржиться.

    Дмитро, 30. Фул-тайм райтер, копірайтер зі стажем, філолог російської мови, в Cool.Club з 2012 року.

    — Напевно, дотримуватися всі вимоги компанії. У мене великий досвід копірайтингу, і деякі методи, які я використовую, тут не підходять. У перший рік доводилося багато переучуватися.

    Ольга, 34. Парт-тайм райтер, копірайтер зі стажем, в Cool.Club з 2015 року.

    — Якщо чесно: зважитися на тестування. Мені здавалося, що студентка не може пройти співбесіду. Без досвіду роботи і крутих проектів за плечима. Але Cool.Club більше звертає увагу на знання кандидата і здатність до навчання. У нас працює багато студентів, тому можна сміливо пробувати свої сили!

    Анастасія, 22. Парт-тайм райтер, навчається в США, в Cool.Club з 2016 року.

    Який аспект роботи копірайтером в Cool.Club найприємніший?

    — Я думаю, це саморозвиток. Кожен день дізнаєшся щось нове і цікаве. Час від часу з нами діляться важливими матеріалами (курсами, статтями). Крім того, я застосовую отримані знання, щоб навчати студентів.

    Олександра, 28. Райтер-фрілансер, викладач англійської мови в університеті, в Cool.Club з 2016 року.

    — Відрядна оплата праці – ми, парт-тайм райтери, отримуємо рівно стільки, скільки працюємо. Є різні бонуси, наприклад, якщо клієнт зазначає вас як пріоритетний райтера, ви отримуєте надбавку. Теж саме з елітними і складними замовленнями. Звичайно, ухилятися не вийде, але є і плюс: якщо потрібні гроші, завжди можна відпрацювати більше годин, ніж зазвичай. При цьому заробіток стабільний, як у офісі. Cool.Club висилає оплату на карту двічі на місяць без затримок.

    Ольга, 34. Парт-тайм райтер, копірайтер зі стажем, в Cool.Club з 2015 року.

    — Можна одночасно розвиватися в написанні текстів і в цікавій тематиці. Робота в компанії допомагає мені у навчанні (я заочно вивчаю фармакологію). Наприклад, я часто беру ідеї для рефератів і курсових робіт з проектів, які виконувала для замовників.

    Олена, 26. Фул-тайм райтер, філолог англійської мови, отримує другу освіту у сфері фармакології, Cool.Club з 2017 року.

    — Можливість працювати з дому і доброзичлива атмосфера. Багато хто не може працювати по 8 годин в день, 5 днів в тиждень, якщо для цього потрібно приїжджати в офіс.

    Вероніка, 29. Фул-тайм райтер, вчитель англійської мовою в декреті, в Cool.Club з 2014 року.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу