Що використовувати вебмайстру

1767

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Отже, у вас є блог, і в перших публікаціях ви встигли поділитися чимось захоплююче цікавим і важливим. Тепер саме час подумати про такому істотному моменті, як візуальний ряд.

Що використовувати вебмайстру

Яким би талановитим не був текст, без гарних ілюстрацій на нього мало хто зверне увагу. Перший час всі початківці блогери підбирають що-небудь в інтернеті, але коли раз за разом виявляють «свої» картинки в сусідньому блозі, розуміють, що краще зайнятися зйомкою самим.

Кілька порад, що і як знімати

  • Головне у фотографії – світло. Він може зробити кадр шедевром, а може погубити. Тому світлом потрібно грамотно управляти, не розраховуючи, що всі помилки виправить подальша обробка. Повірте, якщо світло виставлено погано, не допоможе навіть сама геніальна програма. Для зйомки вибирайте першу половину сонячного дня і місце біля вікна. Однак прямі промені дадуть занадто різкі тіні і грубі обриси предметів. Роль розсіювача може зіграти звичайний аркуш білого паперу, прикріплений на віконне скло. Наклеївши той же аркуш паперу або фольгу на картонку, ви отримаєте цілком придатний відбивач. А трохи попрактиковавшись, напевно захочете придбати і більш професійні речі.
  • Наступний по значимості елемент кадру – фон. Як не дивно це звучить, в першу чергу – він повинен бути. Тобто це не все підряд, що випадково опинилося на задньому плані. Фон потрібно ретельно продумати, прибрати зайві предмети (а якщо вам поки складно скласти гарну композицію – приберіть всі). Світлий фон дасть додаткову природну підсвічування об’єкту. Ще один безпрограшний варіант – дерев’яна фактура письмового столу або хоча б ламінату на підлозі.
  • Освоївши зйомку з простими фонами, можна почати експерименти з додатковими предметами. Їх головне завдання – створити цікаву середовище навколо основного об’єкта, підкреслити його стиль, колір, фактуру і настрій кадру. Лайфхак: після того, як ви вибрали і розклали аксесуари – приберіть останній (як правило, це вже зайва деталь). Тепер можна знімати.
  • Без Photoshop і інших «обробників» вам не обійтися хоча б тому, що перед публікацією відзняті зображення потрібно буде обрізати і змінювати їх піксельні розміри. Однак зараз ці програми – потужний творчий інструмент, що дозволяє створювати з «сирих» фотографій самостійні художні твори.
  • Сам собою напрошується висновок, що заради унікальних і якісних знімків було б корисно повчитися у професіоналів, піти на фотокурси. Отримавши базові знання в технічних і творчих основи фотографії, володінні технікою і програмами, можна продовжити навчання в інтернеті і практикуватись, практикуватись, практикуватись.
  • І тільки зараз ми добралися до головного – чим знімати. Фотоапарат має бути безумовно якісним, належати відомому, гідного довіри брендом, а їх не так багато. Досвідчені фотографи рекомендують відразу починати з дзеркальної камери. На перших порах можна обмежитися «тілом» з двома-трьома об’єктивами, а поповнювати колекцію інструментів по мірі необхідності. Дзеркалки дорожче «мильниць», зате якість знімків безсумнівно виділить ваш блог серед інших. До речі, можете присвятити кілька статей того, як ви вибирали апарат і освоювали мистецтво фотографії.
  • Отже, в добрий шлях до вершин блогінгу – з класною камерою і дипломом хорошою фотошколи в руках! І навіть якщо ви не розрахували всіх витрат на ведення блогу, не відкладайте важливі вкладення на потім, скористайтесь кредитом, який дасть можливість отримати все бажане відразу.

    Оформляти кредит зараз стало дуже просто: онлайн-заявка заповнюється за пару хвилин, і банк відразу повідомить попереднє рішення. Якщо воно позитивне, то залишиться зібрати мінімум документів і домовитися про зручний час відвідування банку. І це теж може стати темою для статті в блозі.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу