Як розкрутити сайт самому

3612
  • Як можна заробити в MiraLinks
  • Чому багато просувають сайти саме статтями
  • Реєстрація та додавання свого сайту біржу
  • Деталі заробітку на розміщенні статей
  • Нюанси просування свого сайту в Міралінкс
  • Вибір майданчиків для розміщення статей з бэклинками
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні мова піде про біржі статей Міралінкс. Знайома назва? Ну вже про просування статтями або про те, як заробити грошей на їх розміщення напевно чули (мені особисто ця трохи загадкова фраза оскому набила ще в бутність мою зеленим новачком в Seo).

    Так от, MiraLinks на даний момент фактично є беззаперечним лідером на ринку платного розміщення статей в рунеті. Є й інші біржі (наприклад, Вебартекс), але вони значно поступаються нашому сьогоднішньому герою за розкрученості, обсягами розміщення і якості майданчиків.

    Як розкрутити сайт самому

    Здебільшого така популярність пояснюється тим, що з’явилася ця біржа статей ще на початку далекого 2008 року, коли про такий спосіб просування тільки-тільки почали говорити і на популярних Seo форумах стали з’являтися пропозиції про обмін текстами (з проставленими всередині тематичними зворотними посиланнями).

    Загалом хлопці з MiraLinks, що називається, вчасно зорієнтувались і зайняли порожню на той момент нішу. Нам же залишається лише навчитися ефективно застосовувати цей інструмент для просування, або для монетизації своїх сайтів.

    Розміщення статей з MiraLinks на своєму сайті

    Напевно ви розумієте, що сама по собі біржа повинна виконувати функцію посередника між рекламодавцями, охочими отримати зворотній посилання на свій сайт, і веб-майстрами, які бажають отримати гроші за розміщення чужої статті з посиланням на своєму ресурсі. Якщо все це робити без посередництва, то виникає проблема пошуку і контролю виконання обумовленої роботи.

    Міралінкс знімає цю проблему. В його базу додають свої майданчики вебмастера, готові розміщувати у себе чужі статті з ушитими в них посиланнями. Ну, а потенційні рекламодавці здійснюють пошук по каталогу доданих сайтів, аналізують їх показники і вибирають найбільш відповідні донори для розміщення своїх текстів (останнім часом при виборі майданчиків часто використовують сторонні сервіси, типу XTool, щоб врахувати траст донора).

    Загалом, MiraLinks, так само як і колись nokia, об’єднує людей. Я сам почав працювати з нею влітку 2012 і як вебмастера (додав туди пару своїх старих і вже не оновлюваних проектів з низькою відвідуваністю), і в якості оптимізатора (рекламодавця). Що можу сказати?

    Монетизация любых сайтов в МиралинксЯк розкрутити сайт самому

    Це дуже цікавий спосіб монетизації сайту навіть для практично занедбаних проектів, де ні контекстна реклама, ні тізерна реклама ніякого відчутного доходу не приносили. Мало того, що майданчики стали приносити значно більший дохід, так адже ще у мене став з’являтися на них новий і абсолютно унікальний контент.

    Пошуковики люблять, коли сайти хоч зрідка оновлюються і на них з’являються нові матеріали. Тому, якщо вам ніколи займатися написанням текстів для деяких своїх проектів, то просто спробуйте додати вашу майданчик у MiraLinks (є обмеження на прийом) і отримуйте безкоштовний контент (всі матеріали рекламодавців обов’язково перевіряються на унікальність, а часто модератори навіть не гребують перевіркою тексту на помилки, але не завжди). Так мало того, що безкоштовний і унікальний, вам ще й доплатять за розміщення.

    У мене вийшло так, що розміщення в Миралинксе йде хорошими темпами при середній ціні в районі однієї-двох сотень рублів за статтю. Також я поставив обмеження на дві вихідних посилання і налаштував майданчика біржі так, щоб матеріали були тематичны. Це можна задати при додаванні або редагуванні даних свого майданчика, про що ми поговоримо трохи нижче по тексту детальніше.

    Редактирование информации о своем сайте на бирже MiraLinksЯк розкрутити сайт самому

    У результаті, В середньому у мене розміщується на одному проекті по п’ять-шість статей за місяць і дохід від цього в два-три рази перевищує дохід від контекстної реклами, що мене дуже навіть влаштовує.

    За цей час навіть трохи виріс дохід з контексту, напевно через поліпшити відносини пошуковців до цим занедбаним сайтів, бо вони вже перестали виглядати закинутими (трохи підросла і відвідуваність на них). Загалом, як вебмайстер, я їй поки задоволений цілком і повністю.

    Але в цій біржі можна не тільки заробляти, але і успішно просувати свої проекти посиланнями з статей, які ви напишіть самі або ж купіть на біржах копірайтингу (в цьому сервісі така послуга теж передбачена).

    Причому, забігаючи трохи вперед, скажу, що просування статтями найбільш безпечний і дуже ефективний спосіб розкрутки, якщо не перегинати палицю з використанням прямих анкорів (читайте про безпечних анкор тут і тут). Однак, про все по порядку.

    Просування статтями в MiraLinks і чим він краще за інших

    Давайте зараз поговоримо взагалі про принципи цього дійства і чим він може бути краще або гірше вже став традиційним посилального просування. Просто даний варіант є одним з найбільш близьких до природного способу нарощування посилальної маси. Все інше вже є компромісом і використовується в основному тільки в рунеті, в той час як в буржунете останнім часом зворотні посилання намагаються отримувати неприйнятно складними для нас шляхами (зате більш безпечними).

    В буржунете у оптимізаторів просто немає іншого прийнятного рішення і все з-за негативного ставлення пошукової системи Google.com до покупних посиланнях, тим більше, що рунет (в плані використовуваних Seo методологій) відстає від буржуїв як мінімум на кілька років. Нам-то з вами навіщо використовувати для розкрутки проекту саме розміщення статей? Які тут вигоди є і які підводні камені присутні?

    На мій погляд, для нарощування посилальної маси платними способами у вебмайстрів рунета є кілька варіантів:

  • Оренда посилань через біржі подібні Sape — куплені беклінків оплачуються помісячно і можуть бути зняті або додані практично миттєво. На мій непрофесійний погляд, використовувати такий спосіб просування вигідно тільки Seo компаній або фрілансерів, які займаються просуванням своїх сайтів.

    Чому? Та тому що у випадку розірвання договору з клієнтом сеошники можуть тут же зняти всі закуплені посилання, якщо це питання не буде обговорений і оплачений клієнтом окремо (є важіль впливу).У разі просування статтями або вічними посиланнями так зробити вже не вийде, а значить клієнт зможе безкарно і безболісно для себе піти в іншу компанію (повна дурниця для недбайливих просуванців в плані викручування рук клієнта).

    Ну, а в усьому іншому орендовані посилання являють собою дуже різні майданчики (якість може різнитися від чудового до огидного, і останніх, до речі, набагато більше, про що ви можете прочитати в статті про SeoWizard). Для автоматизації можна використовувати, наприклад, MegaIndex, згаданий вище Wizard.Sape або будь-який інший агрегатор. ІМХО.

  • Вічні посилання — на мій скромний погляд, більш надійний і при належному підході більш безпечний спосіб вкладення. Основні біржі це:

  • ГоГетЛинкс — читайте про нюанси роботи в статті про GGL.
  • ГетГудЛинкс — опис можливості щодо купівлі посилань зі сторінок мають PR (великий статична вага) ви знайдете в публікації про GetGoodLinks
  • РотаПост — повний огляд можливостей сервісу читайте в матеріалі про Rotapost.
  • Чому саме в них? Ну, тому що там можна знайти досить хороші сайти-донори, які не хочеться відразу ж закрити після заходу на них. А по майданчиках в ГГЛ у мене є їх практично повний список з даними за заспамленности, що дозволяє не купувати товар з душком» та суттєво економити бюджет.

    Крім цього там існує таке поняття, як гарантія розміщення (до року — можете почитати інтерв’ю з рульовим бірж GGK і GetGoodLinks), що нівелює основний недолік вічних посилань порівняно з орендованими — немає гарантій на те, що беклінків буде стояти. Якщо правильно висловити вебмайстрам свої побажання, то практично вони можуть замінити собою просування статтями через Міралінкс. Для цього бажано, щоб вебмастера проставляли беки тільки в нових постах.

    Крім цього пост повинен бути тематичен анкору (тексту), посилання і ключовими словами веб-сторінки, на яку вона буде вести. Ну, а якщо ви ще домовтеся про те, щоб ваш бек стояв не в кінці статті, то взагалі все чудово буде. Але багато вебмастера просто відмовляться від вашої пропозиції по причині того, що нову статтю на потрібну вам тему вони писати зараз не планували, у зв’язку з цим ви або отримаєте посилання в новій, але не тематичной публікації, або у тематичной, але старою, де поява бэклинка може виглядати дещо підозріло для пошуковиків. Ось він — компроміс.

  • Просування статтями в MiraLinks (більше-то і ніде, за великим рахунком) — ви пишіть самі або замовляєте у Seo-копірайтера невеликий (в моєму розумінні) текст, обсягом від 2000 символів, крім пробілів. Далі підбираєте в каталозі цієї біржі найбільш придатного за тематикою і показниками просування донора, а потім пропонуєте розмістити ваш матеріал на цьому майданчику.

    У цьому випадку ваша зворотній посилання з’являється найбільш природним для пошукових систем способом — разом з текстом нової публікації. Розташування бэклинка в тексті теж зможете визначити самі. Краса. Якби не одне але… Такий спосіб просування буде апріорі дорожче або трудозатратнее (якщо зважитеся писати їх самі), ніж використання вічних посилань. Ідеалу немає — або компроміс, або дорого або трудомістке. Ех…, а як би хотілося…

  • Краща біржа статей очима вебмастера

    Будь-яка робота повинна починатися з реєстрації в MiraLinks.

    Регистрация в бирже статей МиралинксЯк розкрутити сайт самому

    Для цього заповніть просту форму і без будь-яких підтверджень своєї поштової скриньки вас перекине в панель управління. Вам відразу пропонують визначитися з орієнтацією (вебмайстер або рекламодавець), хоча можна цього і не робити. Я, наприклад, виступаю в двох ролях.

    Выбор статуса на бирже статей - рекламодатель или вебмастерЯк розкрутити сайт самому

    Т. к. в даний момент нас цікавить саме можливість заробити на розміщенні чужих статей на своєму сайті, то можете вибрати «Вебмастер», ну або просто потім перейти на однойменну вкладку, розташовану у верхній частині вікна:

    Добавление сайта в MiraLinksЯк розкрутити сайт самому

    У зв’язку з тим, що ми тільки що пройшли реєстрацію, то ніяких майданчиків у наведеному там списку не буде. Тому насамперед нам потрібно буде їх додати скориставшись відповідною кнопкою «Додати майданчик».

    Відразу обмовлюся, що Міралінкс дуже дорожить своєю репутацією біржі з дуже якісними майданчиками. Тому існують певні обмеження на прийом нових сайтів (детальніше дивіться тут):

  • З моменту появи вашого сайту на просторах інтернету повинно пройти не менше півроку на момент реєстрації.
  • Страшна справа, але крім віку там ще дивляться і на значення Тіц сайту, яке повинно бути ніяк не менше 10.
  • Ну, і як би не дуже значущим умовою є те, що ваш ресурс не повинен бути розташований на безкоштовному веб-хостингу.
  • Сторінок в індексах Яндекса і Гугла повинно бути не менше сотні.
  • Загалом, умови стандартні і практично повторюють умови прийому до ГоГетЛинкс, що не дивує, бо власники цих бірж практично одні і ті ж (Михайло Райцин і іже з ним). Ну, власне, ніхто не заважає вам подати заявку на додавання майданчики навіть, якщо вона не повністю задовольняє описаним вище умовам. Для цього досить клацнути по кнопці «Додати майданчик», показану на попередньому скріншоті.

    В результаті ви побачите вікно з формою додавання нової площадки:

    Добавление новой площадки в MiraLinksЯк розкрутити сайт самому

    Галочку «Ховати адреса в каталозі» має сенс ставити, якщо ви не хочете палити Урл свого сайту, але в цьому випадку буде істотно менше замовлень, бо «купувати не дивлячись» зараз мало хто погодиться.

    Ну, а галочка «Безкоштовне видалення посилань» зараз стала актуально, бо багато рекламодавців спочатку роблять (ставлячи сотні посилань з прямим анкором), а потім думають (після попадання під фільтр) над тим, що ж вони наробили. Особисто я беру гроші за видалення посилань, бо підвищення внутрішнього рейтингу MR для майданчиків мені не цікаво (він так і максимальний).

    В іншому просто вводите Url адресу вашого сайту, після чого здійснюється її автоматична перевірка на відповідність заявленим вимогам (вік, Тіц, індекс тощо), а потім вам вже запропонують заповнити більш розгорнуту форму:

    Развернутая форма добавления нового сайта в биржу статейЯк розкрутити сайт самому

    Тут потрібно вказати назву та опис майданчики, а також вибрати одну і дві категорії (з випадаючих списків), до яких її можна віднести. Це необхідно зробити, тому що в MiraLinks існує каталог за тематиками, який допомагає рекламодавцям в пошуку потрібних їм донорів для розміщення (зараз з’явилася можливість окремо підбирати майданчики для просування під Гугл або Яндекс).

    Выбираем площадки для продвижения под Гугл и под Ядндекс в каталоге МиралинксаЯк розкрутити сайт самому

    Потім вам буде запропоновано вказати до 10 ключових фраз (не більше ніж по три слова), які будуть характеризувати ваш сайт і які допоможуть відшукати його в каталозі потенційним рекламодавцям, тому будьте уважні. Фрази можна вводити самому, а можна вибирати з розташованих трохи нижче популярних варіантів.

    На початковому етапі я ставлю ціну трохи нижче середньої, яка буде вказана в цій же формі. Таким чином зможу набрати місцевий рейтинг Миралинкса (MR) дорівнює або близький до 100, після чого можна буде і потихеньку піднімати ціну. Адже Тут важливо не переборщити, бо замовлень не буде, ну і не продешевити, т. к. змінювати ціну дозволено не частіше ніж пару разів на місяць. Як же визначити потрібну ціну, якщо ви не довіряєте вказаною середнім значенням?

    Напевно, найпростіше буде зайти в потрібний розділ каталогу майданчиків в Миралинксе і подивитися, які саме ціни встановлені для майданчиків з близькими до ваших показниками, використовуючи вбудований фільтр.

    Какую цену установить для своего сайта в МиралинксеЯк розкрутити сайт самому

    Правда, розкид у схожих сайтів може бути дуже великим. Наприклад, орієнтуючись на тематику свого блогу і його показники, в каталозі можна побачити такий розкид за цінами:

    Сайты для продвижения статьямиЯк розкрутити сайт самому

    Зверніть увагу, що в MiraLinks використовуються відразу дві валюти (долари і рублі), тому ціну потрібно вказувати і в тій, і в іншій. Останнім часом рублева або доларова ціна автоматично конвертуються один в одного, якщо поставите відповідну галочку в налаштуваннях майданчика, що істотно спростило роботу в умовах плаваючого курсу.

    Важливою є галочка в полі «Майданчик приймає статті з нетематичними посиланнями». Мені здається, що варто відмовитися від розміщення нетематичних посилань в Міралінкс для більшості майданчиків, але не для всіх. У мене, наприклад, є сайт без певної тематики (розважально-новинний), і там установка цієї галочки дозволяє істотно підвищити кількість замовлень.

    У більшості ж випадків це може бути не дуже корисно для вашого ресурсу, так і потенційні рекламодавці, підбираючи собі донора для розміщення зі скепсисом, можуть поставитися до такої вільності (якість майданчика в результаті такої нерозбірливості дещо знизиться в очах рекламодавців з-за мусорности проставлених з неї посилань).

    Вам ще залишиться вказати рівень вкладеності сторінок, де ви будете розміщувати статті з Миралинкса, щоб рекламодавець уявляв, наскільки вони будуть глибоко закопані. Якщо можна перейти на статтю з головної, то це буде перший рівень, а якщо з карти сайту — другий (за умови, що карта буде доступна з головної).

    Указываем уровень вложенности статей при добавлении сайта в MiraLinksЯк розкрутити сайт самому

    Ще потрібно буде вказати, скільки посилань у статтях ви готові терпіти і на скільки різних сайтів вони можуть вести (число доменів). З випадаючого списку зможете вибрати варіанти починаючи з 1-1 до 3-3. Я зазвичай роблю щось середнє.

    Далі у формі додавання нового ресурсу слід поле «Зворотний пошук». При активації галочки в цьому полі з’являться додаткові поля, які вам буде запропоновано заповнити.

    Обратный поискЯк розкрутити сайт самому

    Але давайте спочатку розберемося, що таке зворотний пошук в біржі статей Міралінкс?

    Як почати заробляти в MiraLinks на розміщенні статей

    В принципі, є три основні стратегії або способу заробітку на цій біржі:

  • Ви просто додаєте свої сайти, і після того, як вони пройдуть модерацію і будуть схвалені, їх зможуть побачити рекламодавці у згаданому вище каталозі, також ваші майданчики будуть доступні для пошуку. Отже, в цьому випадку залишиться тільки чекати, коли на пошту прийде лист, де вам повідомлять, що хтось виявив бажання розміститися у вас.

    Після цього йдете в панель управління і копіюєте текст запропонованої статті до себе на сайт, якщо вас вона задовольняє. Потім рекламодавцеві дається можливість перевірити виконану вами роботу, після чого на ваш рахунок капне грошик рівна зазначеної вами за ціною розміщення, мінус комісія Миралинкса в розмірі скількох-то там відсотків.

    Все дуже просто, на відміну, наприклад, від ГоГетЛинкс, де вам ще доведеться щось від себе написати новий пост або ж тематичний абзац в старій статті).

  • При реєстрації сайту ви можете поставити галочку «Зворотний пошук» і заповнити з’явилися поля «Ціна написання статті» і «Текст заявки». Що це буде означати? А те, що ви тепер самі зможете надсилати заявки рекламодавцям, а не чекати біля моря погоди (коли ваш проект знайдуть серед сотень інших таких же).

    Правда, за це доведеться взяти на себе додаткові обов’язки — написання текстів для рекламодавців. Саме цю вартість і ви повинні будете вказати в полі «Ціна написання». Т. о. крім плати за розміщення на вашому майданчику ви ще отримаєте в MiraLinks і плату за написання тексту. Гроші до грошей.

    Після того, як ваш сайт схвалять модератори біржі, на вкладці «Вебмастер» у списку майданчиків ви зможете побачити кількість рекламодавців, яким зможете відправити заявку. Можна надіслати всім відразу, щоб не розмінюватися на дрібниці.

    Заявки рекламодателей в МиралинксеЯк розкрутити сайт самому

  • У Миралинксе ще є можливість написати матеріал для свого майданчика і помістити його в магазин статей (доступний тільки для зареєстрованих користувачів). Т. о. оптимізатор може пройтися по магазину і купити потрібні йому тексти, причому, при купівлі обмовляється, що дана стаття буде розміщена саме на вашому ресурсі протягом певного часу.

    Тобто біржа надає послугу «два в одному», тим самим полегшуючи життя рекламодавцеві, яким тепер не потрібно буде звертатися в сторонню біржу контенту (на цьому блозі є непогані огляди Textsale і Etxt, а також досить посередній Advego). Так і вебмайстрам надається додаткова можливість заробити, якої вони досить активно користуються, судячи з кількості пропозицій в магазині.

  • Але повернемося до нашої заявці на додавання нової площадки в біржу Міралінкс. Там ми вже все заповнили і залишилося тільки натиснути на кнопку «Додати майданчик в систему». Після проходження модерації ваша майданчик почне працювати і стане доступна для пошуку рекламодавцям.

    Ну, або ви самі зможете їх шукати, якщо заповнили при реєстрації поля зворотного пошуку. Особисто я працюю по першому варіанту (пасивно чекаю пропозицій від рекламодавців), бо метушитися просто ніколи (зайнятий основним проектом).

    Вам на пошту прийде лист від MiraLinks, після чого, зайшовши в панель управління і перейшовши на вкладку «Вебмайстру» — «Площадки», вам потрібно буде подивитися, на яку саме майданчик прийшла від рекламодавця заявка на розміщення статті:

    Заявка на размещение статьи в биржеЯк розкрутити сайт самому

    Можна клацнути по цифирьке (одиничка в моєму випадку) в стовпці «Статті на розміщення» або ж в лівій колонці за пунктом «Вимагає уваги» з червоною цифрою. У будь-якому випадку, відкриється список статей, які вам потрібно буде розмістити на одній чи декількох своїх майданчиках.

    Размещение статей в МиралинксеЯк розкрутити сайт самому

    На сторінці побачите назва пропонованої статті (або їх список із зазначенням Урла того вашого сайту, куди все це багатство треба буде закинути. Клікаєте по її назві і вам представиться можливість це зробити, або відмовитися від розміщення (або послати на доопрацювання), якщо вас не влаштовує тематика або якість матеріалу.

    Текст и заголовок статьи для размещенияЯк розкрутити сайт самому

    Текст, заголовок і все інше, що рекламодавець визнав доречним зазначити (title, description і keywords) потрібно буде перенести в адмінку вашої ЦМС (Joomla або Вордпресс, наприклад) через буфер обміну, натискаючи на кнопку «Копіювати», яка з’являється після підведення курсору миші до потрібного поля. Текст матеріалу краще копіювати у вигляді Html-коду, щоб потім не мучитися з розміткою і форматуванням.

    Зрозуміло, що попередньо для розміщуються статті з Миралинкса вам найкраще буде створити окремий розділ (категорію) і, може бути, навіть зробити так, щоб матеріали з нього не публікувалися на головній. Але це ви вже самі вирішуйте, як і що вам буде краще. До речі, в одному розділі дозволяється публікувати не більше 30 матеріалів з цієї біржі, щоб не виникало заспамливания.

    Коли запропонована стаття вам вже буде розміщена, залишиться тільки скопіювати її Урл і вказати його при натисканні на кнопку «Розмістити».

    Вводите Урл страницы вашего сайта, где разметили статью с биржиЯк розкрутити сайт самому

    Тиснете на кнопку «Перевірити», після чого MiraLinks пройде за вказаною Урлу на предмет перевірки його працездатності. Якщо все в порядку, то поле з урлом відобразиться зеленим фоном і вам буде запропоновано натиснути на кнопку «Зберегти зміни».

    Подтверждено размещение статьи через МиралинксЯк розкрутити сайт самому

    Рекламодавець через деякий час підтвердить виконання завдання, або висловить свої «фе» в повідомленні, про прихід якого біржа інформує вас в листі на електронну пошту.

    До тих пір, поки він не зробить цього, дані матеріали будуть висіти у показаному на скріншоті стовпці, а в верхньому меню, що випадає з вашими доходами в полі «Очікується» буде відображатися належить вам за це сума:

    Оплата за размещение статьи ждет одобрения рекламодателяЯк розкрутити сайт самому

    Коли рекламодавець підтвердить розміщення, ця суму додасться в ту, що знаходиться в рядку «На гарантії».

    Ну, а отримати її ви зможете тільки через три місяці, коли вона переміститься у поле «висновку». Якщо цей щасливий момент вже настав, то залишиться тільки вибрати розташований трохи нижче варіант «Вивести кошти» з Миралинкса.

    Выплаты денег с MiraLinksЯк розкрутити сайт самому

    Виводити можна на Вебмані гаманці, Яндекс гроші, Ківі Віза Валет (відносно недавно з’явилася така можливість) або за безготівковим розрахунком. Я завжди користувався першим варіантом, причому, як вже згадував, у MiraLinks використовується два типи валют і кожну з них можна виводити на свій гаманець в WebMoney (Wmz Wmr або), але останнім часом з’явилася проблема з виведенням Вебманей на карти і банківські рахунки, тому став віддавати перевагу виплат на Ківі.

    Операцію виведення можна повторювати не частіше, ніж раз в три дні, а сам процес проходить досить швидко (звичайно в цей або наступний день). Тут ніяких нарікань у мене до біржі немає.

    Загалом, з заробітком на розміщенні статей можна вважати закінчили. Тепер давайте подивимося, а як можна з толком витратити гроші на просування.

    Просування статтями в Миралинксе у всіх деталях

    Отже, спочатку потрібно буде написати тексти або замовити їх у копірайтера. Причому, враховуючи те, що просування статтями справа не з дешевих, було б правильним заздалегідь продумати ті перспективні пошукові запити, за якими ви хочете поліпшити ранжування та підвищити релевантність сторінок вашого проекту у видачі Яндекса і Гугла.

    Загалом, я спочатку вбив пару місяців на те, щоб зрозуміти, за яким запитам і як добре ранжується мій блог (створив вордівському файлик із зведеною таблицею вагою в шість кіло), а вже потім, маючи під рукою всю таємницю, свідомо вибирав ті перспективні і частотні запити (підбирав ключові слова у Кей Колекторі), які непогано було б підняти вище в Топ.

    Бо просуватися статтями в MiraLinks за не дуже перспективним або якимось затуманеним ключовими словами порівнянно зі стріляниною з гармати по горобцях. Треба буде грунтовно підготуватися і чітко знати, що витрачені чималі гроші не пропадуть марно.

    Хоча, хороша посилання і сама по собі дасть вам непоганий поштовх, але правильний тандем (що це?) «анкор — цільова сторінка» завжди краще будуть (це як точний удар в щелепу, а не по корпусу). Але пам’ятайте, що посилання з прямим входження запиту повинні проставлятися з найбільш чумовых донорів і краще в однині, а все інше — це вже розбавлені, безанкорниє, з назва статті, з доменом і т. п.

    Питання, де саме замовляти статті, я опущу і просто відішлю до оглядової статті про вибір найкращої біржі контенту і копірайтингу. Особисто я віддаю перевагу Etxt, про нюанси спілкування з якою можна почитати в цій публікації. Загалом, тим чи іншим способом вам потрібно добути унікальний текст більш ніж в 2000 знаків без урахування пробілів, проставити в ній бажану кількість посилань на одну або кілька сторінок свого сайту, а потім потрібно додати цю статтю в Міралінкс на модерацію і підтвердження її унікальності.

    Ах, так, ще ж треба буде поповнити рахунок, якщо у вас на ньому ще немає достатньої кількості коштів (однойменна посилання знаходиться в правій верхній частині панелі управління).

    Пополнение счета в бирже МиралинксЯк розкрутити сайт самому

    Ну, і проект створити в MiraLinks теж не завадить. Для цього переходимо на вкладку «Рекламодавець» і клацаємо по відповідній кнопці:

    Создание проекта для продвижения сайта статьямиЯк розкрутити сайт самому

    В результаті відкриється список з трьох типів проектів, які ви можете відкрити. Якщо хочете все робити самі — писати статті, шукати найбільш відповідні вам майданчика для їх розміщення, домовлятися з веб-майстрами, то потрібно вибирати перший варіант «Професіонал». Особисто я вибираю саме його.

    Продвижение сайта статьями в MiraLinksЯк розкрутити сайт самому

    А ось якщо у вас гроші є, але немає часу на всю цю метушню з унікальними текстами, посиланнями в них, спілкуванням з веб-майстрами, то вам потрібно вибирати «Новачок» або навіть «Безтурботний», де взагалі нічого робити не треба (але платити доведеться, природно, більше).

    Зрозуміло, що ручна робота буде при правильному виконанні набагато більш ефективною і, що важливо, більш дешевою. Але якщо критично саме витрачається час, а не гроші, то менеджери Миралинкса все зроблять за вас і за ваші гроші. Розглянемо роботу при виборі першого типу проекту «Професіонал».

    Создание проекта Профессионал в МиралинксеЯк розкрутити сайт самому

    Введіть назву та опис проекту, а потім тиснете на кнопку «Створити». Все, ваш перший проект в біржі статей створений.

    Так, теперича треба матеріали почати завантажувати в MiraLinks. Для цього на вкладці «Рекламодавцеві» в лівому меню є кнопка «Список всіх статей», показана на третьому звідси скріншоті вгору по тексту. В результаті натискання на кнопку відкриється цей список і стане доступною кнопка «Додати статтю»:

    Добавить статью в биржуЯк розкрутити сайт самому

    Те ж саме можна зробити, клацнувши по назві проектів на вкладці «Рекламодавець», щоб доданий матеріал був віднесений саме до нього, за замовчуванням, хоча це можна вибрати і в процесі додавання. Форма додавання нового матеріалу загалом зрозуміла і без пояснень:

    Форма для добавления новой статьи в биржуЯк розкрутити сайт самому

    Вибираєте проект, до якого вона буде належати, даєте їй назву, задаєте опис для себе, а потім вводите всі необхідні мета теги (TITLE, Keywords, Description), додаєте необов’язковий анонс, ну і, нарешті, додаєте сам текст найбільше поле.

    Зверніть увагу, що в наведеному візуальному редакторі є кнопка Html, що дозволяє перейти до простого редактора, що дозволяє завантажити текст у вигляді Html-коду.

    Після цього стаття буде надіслано на модерацію і на вкладці «Рекламодавцеві» — «Список» ви зможете відслідковувати його статус:

    Список всех статей для продвижения в MiraLinksЯк розкрутити сайт самому

    Після проходження модерації в біржі у неї зміниться статус на «Прийнята в систему».

    Використання фільтрів при виборі майданчиків в Міралінкс

    Власне, тепер, коли є чого розміщувати, можна буде зайнятися пошуком відповідного донора. Робити це можна двома основними способами:

  • Просто заходьте у відповідні рубрики каталогу Миралинкса і переглядаєте всі наявні там майданчика по цікавить вас тематики:

    Каталог биржи MiraLinksЯк розкрутити сайт самому

    Клацаючи по заголовках стовпців ви зможете відсортувати потенційних донорів за цим показником як у зростаючому, так і у спадаючому порядку. Досить зручно. Але якщо вам не вистачає параметрів, за якими можна було б відсортувати майданчика, то немає проблем. У верхній частині каталогу знаходиться прихований конструктор, який допоможе вам додати стовпці в таблиці:

    Добавить новые столбцы в таблицу каталога биржиЯк розкрутити сайт самому

    Встановлюєте галочки для додавання нових стовпців у таблицю і знімаєте для їх видалення, а потім тиснете на кнопку «Застосувати».

  • Можна зробити хитріше і використовувати пошук за майданчиків в MiraLinks, клацнувши по спойлеру «Фільтр»:

    Фильтры МиралинксаЯк розкрутити сайт самому

    Або навіть розширений пошук по майданчиках, натиснувши на посилання «Повний набір полів», показаної на скріншоті трохи вище:

    Настройка поиска по каталогуЯк розкрутити сайт самому

    Насправді пошук по майданчикам у Миралинксе розширено до неподобства. Зайве можна забрати, клацнувши по напису «Налаштування полів пошуку» і знявши галочки з непотрібних вам характеристик, котрі будуть встановлені всі. Треба пояснювати що тут є що? Або самі розберетеся (там якщо до якоїсь рядку підвести курсор миші з’являється підказка)?

    Давайте підемо на компроміс і я пробегусь по найцікавішим, на мій погляд, параметрами фільтрації майданчиків в цій біржі статей (раджу відкривати сайти-кандидати в браузері Mozilla Firefox з встановленою панеллю РДС Bar):

  • Про Тиц і Пр, думаю, і так все зрозуміло, а ось MR що за звір такий? Ну, тут все просто. MR — це внутрішній показник якості майданчика виражений у відсотках (100, відповідно, буде максимумом).

    Якщо на майданчику швидко і повно індексуються всі розміщуються статті та вона не порушує правила MiraLinks, то показник MR буде високим. Мені здається, що його слід вибирати від 90 і вище при підборі майданчиків, хоча…

    Якщо ви працюєте в цій біржі в якості вебмастера, то призначайте спочатку ціни на ваші сайти з якимсь демпінгом, щоб швидше вам присвоїли MR (потрібно розмістити близько п’яти статей для цього) і вже потім ви зможете підняти розцінки до розумних меж.

  • Якщо статтю самі писати не плануєте, то є сенс задати діапазон прийнятних для вас цін на її написання в полі «Ціна написання в ОЛ»
  • Поле «Частина адреси» дозволяє знайти серед майданчиків якусь певну Url-адресу якої вам відомий. Якщо ви, наприклад, аналізували зворотні посилання вашого конкурента або колеги, то можете пошукати цих же самих донорів в Миралинксе з метою розміщення в них своєї статті (інші поля при цьому можна буде не заповнювати).
  • В полі «Тема» потрібно буде поставити галочку в положення «Вибрати» і поставити «пташки» навпроти бажаних тематик у спливаючому вікні. Зворотні посилання з тематичних сайтів при інших рівних умовах здатні принести вам більше користі при просуванні, ніж не з тематичних.
    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому
  • Поле «В линкоброкерах» дозволяє відсіяти ті майданчики, які помічені в торгівлі посиланнями на біржах подібних Сапі. Я б відсік такі ресурси, але вирішувати вам.
  • В полі «Не містить посилання на» можна вписати доменне ім’я свого сайту у вигляді «» без http://). Навіщо? Що б відсікти можливість повторного розміщення вашої зворотного посилання на тому майданчику, де вона вже є. Чому це важливо? Ну, це дозволить вам найбільш ефективно використовувати бюджет на просування.

    Не буде нічого поганого, якщо у вас в скарбничці з’явиться кілька беклінків на різні сторінки вашого проекту з одного і того ж донора, особливо якщо він хороший. Але, все ж таки більш оптимальним буде варіант, коли ви, використовуючи ті ж самі засоби, придбаєте ті ж кілька посилань, але вже з різних донорів.

    Якщо є вільні гроші, то можна і по кілька беків з одного донора закуповувати, ну а якщо ні, то обов’язково вписувати в поле «Не містить моє посилання на» ім’я домену.

  • У полі «Прийом не за тематикою» ви можете відсіяти тих донорів в Миралинксе, які не приймають тематичні беклінків. Напевно, краще вибрати варіант «не приймає», бо беки з таких майданчиків можливо будуть більше подобатися пошуковим системам і зокрема Яндексу.
  • Поля «Майданчики зі списків» і «Виключити зі списків» дозволяють використовувати чорні і білі списки, що іноді буває дуже до речі.
  • Ну, і останнє поле дозволить вибрати якісь інші ваші проекти в цій біржі для того, щоб використовувані там майданчика не враховувалися при поточному пошуку. Робиться це знову ж таки для запобігання можливості покупки посилання на одному і тому ж донора.
  • Щоб кожен раз не заповнювати поля цієї форми, можете зберегти параметри пошуку, натиснувши на посилання «Зберегти даний фільтр» і задавши йому відповідну назву. В наступний раз при пошуку по майданчиках зможете відразу його використовувати, натиснувши на «Список всіх збережених» і вибравши його з відкритого списку.

    Сохранение настроек фильтра в каталоге MiraLinksЯк розкрутити сайт самому

    Коли всі бажані параметри фільтрації вами будуть задані, то можете тиснути на кнопку «Пошук по каталогу». В результаті отримаєте зведену таблицю ресурсів, які задовольняють заданим вами вимог. Якщо підвести курсор миші до їх адресу, то з’явиться спливаюче вікно зі зведеною інформацією по цьому донору:

    Площадка для размещения статей через биржуЯк розкрутити сайт самому

    Для розміщення свого тексту на вибраному вами донорі досить клацнути по кнопці «Розмістити статтю», показану на наведеному вище скріншоті, або поставити галочку навпроти майданчика і скористатися кнопкою з’явилася зверху.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    На сторінці, що відкриється, ви побачите всі ваші матеріали доступні для розміщення (які пройшли модерацію). Достатньо лише поставити галочку навпроти потрібної статті і натиснути на кнопку «розмістити», розташовану трохи вище.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Далі запропонують вибрати зручну вам валюту для оплати і за бажання застрахувати свою статтю від зникнення з сайту донора (плюс десять відсотків) або ж від її вильоту з індексу Яндекса (плюс двадцять відсотків).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Тепер можна тиснути на кнопку «Відправити на розміщення». Після цього на вкладці «Рекламодавцеві» — «Список» в панелі управління біржі MiraLinks зможете відслідковувати статус розміщених вами матеріалів:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Далі вебмайстер сайту-донора виконує роботу з перенесення її на свій ресурс і по закінченні цього процесу статус в панелі управління зміниться на «Очікує підтвердження».

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Для прийняття роботи вам потрібно буде переглянути і оцінити правильність виконання. Для цього потрібно буде клацнути по піктограмі показаної на скріншоті стрілочкою (над назвою статті) та перейшовши на сайт виконавця переконатися, що все в порядку.

    Для підтвердження потрібно буде поставити галочку навпроти цієї публікації і натиснути кнопку «Оплатити». Якщо робота вас не влаштувала, то тисніть кнопку «На доопрацювання», а при виникненні конфліктної ситуації з вебмайстром — «В арбітраж».

    Раджу подивитися так само докладну покрокову інструкцію щодо купівлі, правильному оформленню і вигідного розміщення статей через бируж Міралінкс (реально безцінний досвід):

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Ну ось, напевно, і все, що я хотів сказати з приводу роботи з Миралинксом як вебмастера, так і в якості рекламодавця (оптимізатора). Так…

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу