Освоюємося з інтернет-грошима

3481
  • Реєстрація в Payeer, вхід і знайомство з гаманцем
  • Налаштування безпечної роботи з гаманцем в Пайере
  • Можливості Паер-гаманця, прийом платежів і партнерка
  • Епілог
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Давно я не писав про популярні платіжні системи (електронні гроші) в Росії і в світі в цілому. Однак, поговорити є про що. Стає все більш популярною зовсім молода міжнародна платіжка під назвою Payeer.

    Її затребуваність, швидше за все, пов’язана з споконвічно закладеним у неї великим функціоналом (вміє практично все і навіть більше), а також з тим, що в Пайер можна працювати з гаманцями анонімно і використовувати її для виведення грошей з різних «сумнівних» схем заробітку. Останнє робить її гідним конкурентом Перфект Маням, гаманцю в OkPay, Payza або спочилим у бозі Ліберті Резерву.

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Також в Payeer можна заробляти на партнерці або, наприклад, створити свій обмінник на основі їх Апі, щоб стригти відсотки. Є у цієї системи і, звичайно ж, недоліки. На мій погляд, там дуже високі відсотки за поповнення гаманця (порівняно зі звичними нам гігантами платежів рунета), але в багатьох випадках це виходить все одно вигідніше, ніж використовувати якісь інші платіжні системи або схеми виведення грошей з інтернеті.

    Крім цього, в інтернеті ви знайдете масу вкрай негативних відгуків про Пейере (в основному з проходженням платежів), але на зростання її популярності це все одно не дуже впливає. Давайте подивимося, чому…

    Реєстрація в Payeer, вхід і знайомство з гаманцем

    Наскільки можна судити зі знайденої в мережі інформації, система ця зовсім молода — з’явилася лише у 2012 році з головним офісом в Тбілісі. Але також є офіси і в інших великих містах світу (в тому числі і в Москві). Payeer дійсно міжнародна система, і яких-небудь державних кордонів для неї не існує (дві сотні країн мають її представництва).

    Для здійснення платежів, поповнення і виведення коштів з гаманця не потрібно підтверджувати свої особисті дані, якщо ви цього не хочете. А для отримання платежу, в цій системі навіть не потрібно бути зареєстрованим (вам разом з повідомленням прийдуть логін і пароль для входу в гаманець, куди автоматом впадуть гроші).

    Чисто теоретично (за оцінкою можливостей системи) Пайер практично ідеальний, але на практиці все може виявитися далеко не так безхмарно (ложка дьогтю може зіпсувати цілу бочку смачненького). Ні в якому разі не вважайте цю публікацію закликом до реєстрації і беззастережного використання цього електронного гаманця в своїх грошових операціях. Я просто хочу торкнутися цієї теми, і навіть більшою мірою не для того, щоб щось нове розповісти вам, а щоб ви поділилися своїми враженнями від використання цієї платіжки (якщо такий досвід у вас вже був).

    Однак, для тих хто в Payeer ще не зареєстрований і навіть про цю систему не чув, досить-таки коротко опишу його можливості і параметри, які можна задати для свого гаманця. Отже, для початку треба буде на головній сторінці сервісу клікнути по кнопці «Створити» (мається на увазі новий гаманець) в правому верхньому меню.

    На першому кроці реєстрації вас попросять вказати свій емайл (бажано той, до якого ви маєте доступ, а не з розряду тимчасової пошти) і розгадати капчу, а на другому кроці вже доведеться придумувати пароль, секретне слово та логін (на латиниці), який буде відображатися під вашими повідомленнями на форумі або в чаті (у грошовому плані ваш гаманець Пайер прив’язаний до зазначеного Емайлу, який і буде справжнім логіном для входу і роботи з системою):

    Регистрация в payeerОсвоюємося з інтернет-грошима

    Все, тиснете на кнопку «Змінити» і ви автоматично станете на сайт payeer.com під своїм логіном (Емайлом) і паролем — можна приступати до вивчення інтерфейсу і розбору наявних налаштувань. Так, на пошту вам буде висланий так званий Master key, який може знадобитися для підтвердження проведених операцій з гаманцем, якщо вважатимете за потрібне активувати цю опцію захисту в налаштуваннях вашого облікового запису.

    Не втомлююся нагадувати про правила зберігання паролів і всяких інших даних, які вам потрібні для роботи з платіжними й іншими важливими системами, здатними привернути увагу усіляких редисок (злодіїв). Загалом, ще раз про менеджер паролів KeePass хочу нагадати. Крім пароля раджу в ньому зберегти також секретне слово і отриманий поштою Master key, щоб уникнути, так би мовити, проблем у майбутньому.

    Налаштування безпечної роботи з гаманцем в Пайере

    Раз вже зайшла про це розмову, то давайте відразу почнемо знайомство з Пайер з розгляду налаштувань, що відповідають за безпечний вхід і роботу з вашим гаманцем. Для цього клацайте по значку шестірні в правому верхньому куті вашого особистого кабінету і перейдіть на вкладку «Безпека». Краще про це подбати зараз, а не після крадіжки грошей з рахунку (у мене таке вже пару раз було з Яндекс Грошима і Вебманями).

    Настройки безопасной работы в payeer кошелькомОсвоюємося з інтернет-грошима

    Як можете впевнитись, за замовчуванням все зроблено для того, щоб максимально спростити роботу з гаманцем в Payeer. Якщо ви використовуєте цю систему для виводу або обміну невеликих сум, то можна все так і залишити, але все ж краще буде включити хоча б мінімальну додатковий захист. Хорошим варіантом захисту входу і роботи з гаманцем було б отримання коду підтвердження по SMS при проведенні будь-якої операції в системі (правда, відправка повідомлень на телефон-не безкоштовна, але зате значно надійніше відсилання коду на Емайл, який не складно зламати).

    Якщо з цим не хочете морочитися, то хоча б використання Master key увімкніть (його потрібно буде вводити постійно при виконанні операцій в особистому кабінеті або при оплаті послуг в інтернеті). Захист не ахті, але все ж краще, ніж нічого.

    Оскільки більшість крадіжок відбувається шляхом злому адресу знято з підписки, до якого прив’язаний Пеєр-гаманець, і подальшим ініціюванням процедури відновлення пароля (він прийде як раз на цей самий зламаний ящик), то ви можете в налаштуваннях безпеки можливість відновлення пароля взагалі відключити під уникнення подібних казусів. Але роблячи це не забудьте надійно зберегти пароль (краще в кількох місцях).

    На вкладці «Профіль» в налаштуваннях системи ви можете ввести свої персональні дані (паспортні) і навіть >можете їх верифікувати, але це зовсім не обов’язково і ніяк не вплине на вашу роботу з Паер.

    Верификация аккаунта в PayeerОсвоюємося з інтернет-грошима

    У вашому особистому кабінеті за замовчуванням включений загальний чат, який при бажанні можна буде відключити знову ж в налаштуваннях (якщо заважає). В іншому інтерфейс платіжної системи гранично зрозумілий і доступний, тим більше, що повністю переведений на російську мову.

    Можливості Паер-гаманця, прийом платежів і партнерка

    Всі можливі операції, які ви можете здійснювати увійшовши в Payeer, знайдете в лівому меню, а налаштування і різна інформація зосереджені у верхній панелі. Практично по всім з них ми вже пробіглися.

    Давайте коротко пробіжимося по основних можливостей Пайер і дізнаємося, де це все можна буде знайти в особистому кабінеті:

  • Введення грошових коштів у Паер можливий безліччю різних способів. У переважній більшості випадків для цього згадану процедуру персоналізації проходити не потрібно (крім вводу з Paxum, Wire або SEPA). Поповнення гаманця можливо переказом коштів з інших платіжок (Ківі, W1, ОТРУТА та ін), з банківських рахунків і карток, мобільних або миттєвих платежів, а також з терміналів та пунктів прийому платежів. Все це можна буде зробити на вкладці «Поповнити» в лівому меню вашого особистого кабінету. Стягується комісія за поповнення буде відрізнятися в залежності від використовуваного методу. Наприклад, введення з BTC-E, Bitcoin і Paxum комісія стягуватися не буде, але в більшості випадків вона все ж буде досить-таки відчутною.
  • Система дійсно міжнародна, і для переказу всередині країни або за кордон грошових коштів ваш опонент навіть не обов’язково повинен бути зареєстрований в Payeer. Просто робите переклад його Емайл (або номер мобільного телефону) і він поштою (або за допомогою СМС) отримає реквізити для доступу до свого автоматично створеного гаманцю (рахунку) з уже лежачим в ньому вашим перекладом. Гроші при цьому надходять практично миттєво.
  • Крім переказів усередині системи можна здійснювати перекази (виведення коштів з Пайер) та в інші платіжні системи, системи миттєвих платежів, а також на банківські реквізити і карти. В кожній країні є величезний список.

    Вывод денег из ПаерОсвоюємося з інтернет-грошима

    Відсоток за виведення відрізняється в залежності від обраного вами способу. Наприклад, на рахунок російського мобільного оператора з великої трійки комісія взагалі не стягується. Причому комісія може стягуватися не тільки Пайер, але і системою, в яку здійснюється переклад. Наприклад, при виведенні на Яндекс-гроші з вас крім 0.9% комісії системи візьмуть ще 3.93% у самому Отруту. Тому звертайте при виведенні увагу на ту суму, яку переводите, і ту, що отримаєте (в останньому стовпці).

  • Є стандартна для платіжки можливість оплати мобільного зв’язку, інтернету, телебачення і т. п. речей. Правда в порівнянні з основними платіжками рунета, в Payeer варіантів не дуже-то й багато.
  • Якщо ви займаєтеся комерцією або яким-небудь іншим видом онлайн-бізнесу, то можливість підключення до вашого сайту системи прийому платежів на основі АПІ Паер може виявитися дуже навіть до речі. Це по суті агрегатор платежів, що дозволяє приймати або виводити кошти на безліч інших платіжних систем і схем.

    Прием платежей на сайте через PayeerОсвоюємося з інтернет-грошима

  • Власникам онлайн-сервісів, які залучають партнерів для заробітку, може показати зручною функція масової автоматичної відправки платежів допомогою АПІ на різні платіжні системи, банківські картки та банки.
  • У системі є можливість внутрішнього обміну валюти без використання сторонніх обмінників типу BestChange (точніше, це сервіси безкоштовного моніторингу обмінників електронних валют). Більше того, ви самі можете створити обмінник на своєму сайті за допомогою АПІ цієї системи і отримувати доходи з обсягів, проведених через нього операцій. Дуже навіть непоганий спосіб заробітку, але його ще потрібно з розумом використовувати, залучаючи в обмінник достатня кількість потенційних клієнтів.
  • Заробляти в Payeer можна не тільки на обміні валют, але і на залученні нових партнерів у систему, т. е. є партнерська програма (багаторівнева). Якщо у вас є сайт відповідної тематики або ви вмієте арбитражить трафік, то можете набирати рефералів і отримувати відсоток з доходів системи. По початку це буде 10%, але із збільшенням обсягів можна дійти і до 40% з доходів від прямих рефералів приносять системі дохід. Відсоток від рефералів більш високого рівня можна представити приблизно так:
    Партнерская программа в ПаерОсвоюємося з інтернет-грошима
  • Епілог

    Давайте тезисно назву «як би» плюси:

  • Простий і, треба сказати, зручний інтерфейс. Є вбудований чат, через який можна, наприклад, звернутися до техпідтримку, хоча для цього можна використовувати стандартні тиккеты, але нехай буде.
  • Платежі в Пайере в ідеалі повинні проходити миттєво, що є гуд. До того ж вони не обмежені територією будь-якої держави і при необхідності можна прямо в гаманці провести конвертацію практично будь-якої валюти.
  • Чудовим чином з допомогу Payeer можна організувати прийом платежів на своєму сайті, бо система підтримує цілу купу варіантів введення коштів. Власникам же онлайн-сервісів або якихось ще варіантів онлайн-бізнесу може знадобитися досить-таки рідко зустрічається функція автоматичної масової відправки платежів.
  • Анонімність. Що не кажи, але проблема виведення коштів з чорних і сірих схем заробітку в мережі є і буде існувати завжди. А значить, потрібні і інструменти її вирішальні. Після передчасної кончини Ліберті Резерву утворилася досить пристойна діра, яку, можливо, з успіхом і заповнила система Payeer.
  • Можливість заробити на створення обмінного пункту або на партнерській програмі. Зайвим це точно не буде. Система відносно молода і ще не всім відома, тому і набрати «жирних» рефералів шанс ще зберігається. ІМХО.
  • Тепер «як би» мінуси Payeer:

    Ну, сподіваюся, ви висловите свою думку з приводу Пайер в коментарях, але аж надто багато негатива в мережі присутній на предмет «зажали гроші». Фейк? Підступи конкурентів? Поки на власному досвіді не переконаєшся, говорити про це складно (зараз дуже добре вміють працювати компанії по формуванню думки в мережі). Будемо вважати, що ризик присутній. З іншого боку, в деяких випадках гідної альтернативи цієї системи може не знайтися і зовсім. Доведеться користуватися нею на свій страх і ризик…

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу